reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Tak, zależy od dziecka. Ale ja i mąż jesteśmy wysocy, obstawialam że nasze dziecko nie będzie malutkie. Mój ma te 9 msc i klocek z niego bo waży tyle co Twoja córeczka - 10 kg i nosi 80 cm.
Tak, chyba 3 regulacje wysokości są z tego co pamiętam.
A no widzisz heheh :D
Jak 3 regulacje to może być ciężko trafić na wysokość łóżka. Widziałam takie dostawki z płynną regulację czyli że na każdej wysokości można ustawić. Jak już to czegoś takiego będę szukać

reklama
Dość małe- zależy od dziecka, biorąc pod uwagę córkę nie spodziewam się szybko rosnącego dziecka, ma 20 miesięcy, nosi 80 i waży mniej niż 10kg;))
A jest płynna regulacja wysokości w tym łóżeczku?
nie ma reguły, moje córki przy urodzeniu prawie takie same ( 5dkg róznicy ) a jedna wyrośnięta 12 lat - 155cm , prawie 50 kg wagi , druga drobna kruszynka 9 lat 125 cm i 23 kg wagi , z tych samych rodziców :) do 2 lat prawie równo szły, potem młodsza przystopowała , niby 3 lata róznicy, ale ubrania to ponad 5 lat z jednej na druga czekają

@Agnieszka kw , trzymaj się dzielnie,dobrze ze dzidzia ok :)

@Indziorka , witaj :)

@Lovi23 , gratuluję :)

mi tez imię Lilianna się podoba , ale jest w bliskiej rodzinie i Michaś i Adaś ... będzie dylemat

A no widzisz heheh :D
Jak 3 regulacje to może być ciężko trafić na wysokość łóżka. Widziałam takie dostawki z płynną regulację czyli że na każdej wysokości można ustawić. Jak już to czegoś takiego będę szukać
Nam akurat idealnie spasowalo :) aż się zdziwiłam że bez żadnych problemów się udało.

Moj mąż zrobił leczo na jutro na obiad i pojechał na basen. Właśnie wyżarlam z niego cała kiełbaskę. Była przepyszna... [emoji39]

Jutro będzie danie wegetarianskie [emoji849][emoji6]

W ogóle przez to że niektóre znają płeć to też mi narobiłyście ochoty i chce jak najszybciej poznać a gdzie ja za miesiąc dopiero prenatalne mam [emoji849]

Ja mam tęczowy wózek [emoji6] w środku czarny i dziecko nigdy spocone nie było bo zawsze jest ubrana adekwatnie do pogody [emoji6]
No i ja cały czas myślę czy będziemy kupować wózek podwojny czy dostawke nie wiem [emoji2368]

@czarnulka28 no ja przy podobnej drodze a właściwie osiedlu mieszkam, same wertepy wiec mi zależało na dobrych amortyzatorach i z mojego Anexa byłam mega zadowolona
I domyślam się że Ci smutno, trzeba przeżyć coś na kasztalt żałoby bo niespełnionym marzeniu

@justyndziuk u mnie tak samo, jelitowka już odpuściła, siły wróciły, i sie denerwuje [emoji20]

@Aleeksandraa ale slodkie zachowanie synka! Moja córka ostatnio jak jej powiedzialam że dzidziuś jest w brzuchu to wpychala i smoczek-gryzak do pępka [emoji23]

@asiek08 tylko wiesz ze tego fotelika w czasie jazdy rozkładać nie można [emoji6] mam go, jest okej ale szczerze to może ze dwa razy korzystałam z tego rozkladania bo moja córka go nienawidziła [emoji28]

Moja córka ma na imię Zoja jezu ile my się nasłuchaliśmy że mamy tak nie dawać ale ja to mam kompletnie gdzieś co inni na ten temat mówią [emoji6] a teraz wszyscy sie przyzwyczaili i jakos żyją [emoji6] mój mąż też na początku kręcił nosem ale nie miał lepszej alternatywy to sie pokochał [emoji23]

@AnneR witaj, miło Cie poznać [emoji4] dla mnie usg prenatalne to w ogóle podstawa podastaw i nie wiem jak ktoś może w ogóle rozważać czy je robić

W Niemczech nie ma w ogóle czegoś takiego jak usg prenatalne. Jak o to zapytałam to mi moja ginekolog, że do 13-14 tygodnia żadne usg nie wykryje żadnej trisomii! Tylko i wyłącznie zaburzenia chromosomów wykrywa się z krwi!

Kości nosowych i przezierności nie mierzy się tutaj tak wcześnie, dopiero 19-20 tc. Także ja narazie jestem spokojna [emoji4]

Ostatnia edycja:
Mi się żadne nie podobają oprócz cybexa ale one kosztują tyle co mój samochód[emoji23]

Mi też tylko cybex - ale ja uważam że aż takie drogie te wózki o foteliki nie są. Ale może ja nie mam zwyczajnie porównania i dużo robi to że mieszkam w Niemczech i te ceny mnie tak nie przerażają.

Mamawrzedniowa ale słusznie zauważyłaś że pierwsze 2 lata równo szły, więc myślę że pierwszy rok tym bardziej i nie muszę się obawiać że mi wyrośnie z gondoli [emoji23]

Ja mam 2 foteliki z cybexa i myślę że jak się kupuje te z atestami to ceny nie są wygorowane:)

reklama
Gratulacje wizytki i zazdroszczę tych plemników
U nas to już trzecia byłaby dziewczynka :) (z tym, że jeden aniołek)
Mój mąż po wizycie zadał pytanie "Ale chyba kiedyś postaramy się jeszcze o syna?" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Yhym

Chyba poczułam pierwsze ruchy albo nie wiem... [emoji2] leżę sobie, nagle poczułam delikatne , bardzo delikatne... pukniecie [emoji848] Myslicie,że to mogło być to ? Wcześniej nic takiego nie czułam

Do góry