reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Tak, zależy od dziecka. Ale ja i mąż jesteśmy wysocy, obstawialam że nasze dziecko nie będzie malutkie. Mój ma te 9 msc i klocek z niego bo waży tyle co Twoja córeczka - 10 kg i nosi 80 cm.
Tak, chyba 3 regulacje wysokości są z tego co pamiętam.
A no widzisz heheh :D
Jak 3 regulacje to może być ciężko trafić na wysokość łóżka. Widziałam takie dostawki z płynną regulację czyli że na każdej wysokości można ustawić. Jak już to czegoś takiego będę szukać

reklama
Dość małe- zależy od dziecka, biorąc pod uwagę córkę nie spodziewam się szybko rosnącego dziecka, ma 20 miesięcy, nosi 80 i waży mniej niż 10kg;))
A jest płynna regulacja wysokości w tym łóżeczku?
nie ma reguły, moje córki przy urodzeniu prawie takie same ( 5dkg róznicy ) a jedna wyrośnięta 12 lat - 155cm , prawie 50 kg wagi , druga drobna kruszynka 9 lat 125 cm i 23 kg wagi , z tych samych rodziców :) do 2 lat prawie równo szły, potem młodsza przystopowała , niby 3 lata róznicy, ale ubrania to ponad 5 lat z jednej na druga czekają

@Agnieszka kw , trzymaj się dzielnie,dobrze ze dzidzia ok :)

@Indziorka , witaj :)

@Lovi23 , gratuluję :)

mi tez imię Lilianna się podoba , ale jest w bliskiej rodzinie i Michaś i Adaś ... będzie dylemat

A no widzisz heheh :D
Jak 3 regulacje to może być ciężko trafić na wysokość łóżka. Widziałam takie dostawki z płynną regulację czyli że na każdej wysokości można ustawić. Jak już to czegoś takiego będę szukać
Nam akurat idealnie spasowalo :) aż się zdziwiłam że bez żadnych problemów się udało.

Moj mąż zrobił leczo na jutro na obiad i pojechał na basen. Właśnie wyżarlam z niego cała kiełbaskę. Była przepyszna... [emoji39]

Jutro będzie danie wegetarianskie [emoji849][emoji6]

W ogóle przez to że niektóre znają płeć to też mi narobiłyście ochoty i chce jak najszybciej poznać a gdzie ja za miesiąc dopiero prenatalne mam [emoji849]

Ja mam tęczowy wózek [emoji6] w środku czarny i dziecko nigdy spocone nie było bo zawsze jest ubrana adekwatnie do pogody [emoji6]
No i ja cały czas myślę czy będziemy kupować wózek podwojny czy dostawke nie wiem [emoji2368]

@czarnulka28 no ja przy podobnej drodze a właściwie osiedlu mieszkam, same wertepy wiec mi zależało na dobrych amortyzatorach i z mojego Anexa byłam mega zadowolona
I domyślam się że Ci smutno, trzeba przeżyć coś na kasztalt żałoby bo niespełnionym marzeniu

@justyndziuk u mnie tak samo, jelitowka już odpuściła, siły wróciły, i sie denerwuje [emoji20]

@Aleeksandraa ale slodkie zachowanie synka! Moja córka ostatnio jak jej powiedzialam że dzidziuś jest w brzuchu to wpychala i smoczek-gryzak do pępka [emoji23]

@asiek08 tylko wiesz ze tego fotelika w czasie jazdy rozkładać nie można [emoji6] mam go, jest okej ale szczerze to może ze dwa razy korzystałam z tego rozkladania bo moja córka go nienawidziła [emoji28]

Moja córka ma na imię Zoja jezu ile my się nasłuchaliśmy że mamy tak nie dawać ale ja to mam kompletnie gdzieś co inni na ten temat mówią [emoji6] a teraz wszyscy sie przyzwyczaili i jakos żyją [emoji6] mój mąż też na początku kręcił nosem ale nie miał lepszej alternatywy to sie pokochał [emoji23]

@AnneR witaj, miło Cie poznać [emoji4] dla mnie usg prenatalne to w ogóle podstawa podastaw i nie wiem jak ktoś może w ogóle rozważać czy je robić

W Niemczech nie ma w ogóle czegoś takiego jak usg prenatalne. Jak o to zapytałam to mi moja ginekolog, że do 13-14 tygodnia żadne usg nie wykryje żadnej trisomii! Tylko i wyłącznie zaburzenia chromosomów wykrywa się z krwi!

Kości nosowych i przezierności nie mierzy się tutaj tak wcześnie, dopiero 19-20 tc. Także ja narazie jestem spokojna [emoji4]

Ostatnia edycja:
Mi się żadne nie podobają oprócz cybexa ale one kosztują tyle co mój samochód[emoji23]

Mi też tylko cybex - ale ja uważam że aż takie drogie te wózki o foteliki nie są. Ale może ja nie mam zwyczajnie porównania i dużo robi to że mieszkam w Niemczech i te ceny mnie tak nie przerażają.

Mamawrzedniowa ale słusznie zauważyłaś że pierwsze 2 lata równo szły, więc myślę że pierwszy rok tym bardziej i nie muszę się obawiać że mi wyrośnie z gondoli [emoji23]

Ja mam 2 foteliki z cybexa i myślę że jak się kupuje te z atestami to ceny nie są wygorowane:)

reklama
Gratulacje wizytki i zazdroszczę tych plemników
U nas to już trzecia byłaby dziewczynka :) (z tym, że jeden aniołek)
Mój mąż po wizycie zadał pytanie "Ale chyba kiedyś postaramy się jeszcze o syna?" [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Yhym

Chyba poczułam pierwsze ruchy albo nie wiem... [emoji2] leżę sobie, nagle poczułam delikatne , bardzo delikatne... pukniecie [emoji848] Myslicie,że to mogło być to ? Wcześniej nic takiego nie czułam

Do góry