reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Na weekend wybieramy się do Zakopanego i mam pytanie czy mogę iść na Termy ?
Pytałam swojej gin i według niej mogę chodzi na basen (co poleca), także ten dla dzieci, w którym jest cieplejsze woda, ale nie pozwoliła mi pójść do wód termalnych, żadnego jacuzzi, solanek itp. Nic co ma większą temperaturę nie jest polecane, ale może najlepiej zapytaj swojego lekarza. I polecam zaopatrzyć się w jakiś probiotyk bo infekcja mało przyjemna wiadomo.

reklama
Co za parszywe babsko... Zamiast pomóc kobiecie w ciąży, bo jest jakiś problem to wszystko po złości... Masakra... I jak tu być miłym dla ludzi
No niestety, co sie nadenerwowałam wtedy to moje. Stety bądź niestety byłam tydzien pozniej w szpitalu i na szczescie wszystkie badania mi zrobili i wytlumaczyli. Tyle ze nikt nie powiedzial co mam dalej z tym robić, bo wlasnie z tego co czytalam trzeba kontrolowac. Wezme skierowanie i pójdę do innej, na szczescie mam 2 endokrynologów w mieście.

Masz bardzo dobry wynik, oby tak dalej. Ja chyba muszę zacząć mierzyć cukier, bo jak tylko zjem coś słodszego, od razu idę spać. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę, więc teraz też jest prawdopodobna.

@Olix95 Ja robiłam paznokcie tydzień temu, czytałam artykuł, chyba w mamy ginekolog, że jest to jak najbardziej bezpieczne

@whew_o moja ciąża przebiega prawidłowo, a mimo to ginekolog zakazał kąpieli w wysokiej temperaturze według niego optymalna temperatura wody to maks 38 C. Z tego co kojarzę to w termach woda jest dużo cieplejsza, ale mogę się mylić. Na twoim miejscu bym nie ryzykowała, zwłaszcza ze względu na krwiaka. Najlepiej by było gdybyś skonsultowała to ze swoim lekarzem

@Klaudia278 u endokrynologa wizyta kontrolna raz w miesiącu z aktualnymi wynikami badań. Mi dodatkowo kazał jeszcze zrobić USG tarczycy. Z tego co wiem to leki trzeba brać przez całą ciążę, jedynie dawka może ulec zmianie. Jeśli przestanie się brać leki to tarczyca może wrócić do pierwotnego stanu.
A jak wyszło co TSH? Endokrynolog nie przepisał żadnych leków?

A ja wam zazdroszczę że jecie tak często ja jak zjem jest gorzej dosłownie po 18 nie jem już nic najchętniej jadła bym chrupki i piła cole taka ulgą dla żołądka na chwilę hehe :)
Co do spania okropny sen mam nie śpię w nocy budzę się a w dzień pół h i koniec masakra jakaś :(

Dobrze wiedzieć, ja sie jutro wybieram na cytologie, w końcu moge. Bo nie mozna z plamieniem, a ja od 7 tygodnia non stop i dopiero pierwszy raz bede robić. Ciekawe co tam wyjdzie. Tak dlugo sie na cytologie czeka?
Pewnie krócej ale wizytę mam za miesiąc i mówił, że od razu zobaczymy co tam w cytologii wyszło. [emoji848]

A ja wam zazdroszczę że jecie tak często ja jak zjem jest gorzej dosłownie po 18 nie jem już nic najchętniej jadła bym chrupki i piła cole taka ulgą dla żołądka na chwilę hehe :)
Co do spania okropny sen mam nie śpię w nocy budzę się a w dzień pół h i koniec masakra jakaś :(
Ja za to apetyt mam taki, że szkoda gadać... A wieczorami to już całkiem, nic nie robię tylko jem. Nawet mój mąż zwrócił uwagę, że ciągle gadam tylko o jedzeniu [emoji1] na szczęście waga dalej taka sama... 57, mimo to spadlam kg [emoji848]
Dziwne, bo nie mam mdłości, czuje się normalnie.

Ja za to apetyt mam taki, że szkoda gadać... A wieczorami to już całkiem, nic nie robię tylko jem. Nawet mój mąż zwrócił uwagę, że ciągle gadam tylko o jedzeniu [emoji1] na szczęście waga dalej taka sama... 57, mimo to spadlam kg [emoji848]
Dziwne, bo nie mam mdłości, czuje się normalnie.
Mi w tej ciąży w miarę szybko przeszły mdłości i liczyłam na to, że uda mi się przytyć, a tu psikus i cukrzyca ciążowa...

U mnie to dziwnie skacze bo robiłam po jakimś czasie i mialam 1,3 a dzień później juz 3,4. Biore 50, tak mi przepisali. Ale tylko tsh skacze, bo reszte mialam w normie. Wezme skierowanie i udam sie na pewno jak najszybciej.
@Olix95 Ja robiłam paznokcie tydzień temu, czytałam artykuł, chyba w mamy ginekolog, że jest to jak najbardziej bezpieczne

@whew_o moja ciąża przebiega prawidłowo, a mimo to ginekolog zakazał kąpieli w wysokiej temperaturze według niego optymalna temperatura wody to maks 38 C. Z tego co kojarzę to w termach woda jest dużo cieplejsza, ale mogę się mylić. Na twoim miejscu bym nie ryzykowała, zwłaszcza ze względu na krwiaka. Najlepiej by było gdybyś skonsultowała to ze swoim lekarzem

@Klaudia278 u endokrynologa wizyta kontrolna raz w miesiącu z aktualnymi wynikami badań. Mi dodatkowo kazał jeszcze zrobić USG tarczycy. Z tego co wiem to leki trzeba brać przez całą ciążę, jedynie dawka może ulec zmianie. Jeśli przestanie się brać leki to tarczyca może wrócić do pierwotnego stanu.
A jak wyszło co TSH? Endokrynolog nie przepisał żadnych leków?

reklama
Ja po wizycie u diabetologa. Jestem normalnie w szoku, że w ciąży trafiam na tak kompetentnych lekarzy, najpierw mój ginekolog, teraz diabetolog. Siedziałam u Niej dobre pół godziny. O wszystko mnie wypytała. Następna wizyta za tydzień i jeśli cukier na czczo dalej będzie tak wysoki to dostanę nocną insulinę. Mam też badać sobie rano cukier i aceton w moczu.
Gratuluję udanych wizyt
Widzę, że większość z Nas chciałoby chłopczyka, po cichu też tak liczę.
Już nie mogę się doczekać poniedziałkowych prenatalnych.

Do góry