reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Na weekend wybieramy się do Zakopanego i mam pytanie czy mogę iść na Termy ?
Pytałam swojej gin i według niej mogę chodzi na basen (co poleca), także ten dla dzieci, w którym jest cieplejsze woda, ale nie pozwoliła mi pójść do wód termalnych, żadnego jacuzzi, solanek itp. Nic co ma większą temperaturę nie jest polecane, ale może najlepiej zapytaj swojego lekarza. I polecam zaopatrzyć się w jakiś probiotyk bo infekcja mało przyjemna wiadomo.

reklama
Co za parszywe babsko... Zamiast pomóc kobiecie w ciąży, bo jest jakiś problem to wszystko po złości... Masakra... I jak tu być miłym dla ludzi
No niestety, co sie nadenerwowałam wtedy to moje. Stety bądź niestety byłam tydzien pozniej w szpitalu i na szczescie wszystkie badania mi zrobili i wytlumaczyli. Tyle ze nikt nie powiedzial co mam dalej z tym robić, bo wlasnie z tego co czytalam trzeba kontrolowac. Wezme skierowanie i pójdę do innej, na szczescie mam 2 endokrynologów w mieście.

Masz bardzo dobry wynik, oby tak dalej. Ja chyba muszę zacząć mierzyć cukier, bo jak tylko zjem coś słodszego, od razu idę spać. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę, więc teraz też jest prawdopodobna.

@Olix95 Ja robiłam paznokcie tydzień temu, czytałam artykuł, chyba w mamy ginekolog, że jest to jak najbardziej bezpieczne

@whew_o moja ciąża przebiega prawidłowo, a mimo to ginekolog zakazał kąpieli w wysokiej temperaturze według niego optymalna temperatura wody to maks 38 C. Z tego co kojarzę to w termach woda jest dużo cieplejsza, ale mogę się mylić. Na twoim miejscu bym nie ryzykowała, zwłaszcza ze względu na krwiaka. Najlepiej by było gdybyś skonsultowała to ze swoim lekarzem

@Klaudia278 u endokrynologa wizyta kontrolna raz w miesiącu z aktualnymi wynikami badań. Mi dodatkowo kazał jeszcze zrobić USG tarczycy. Z tego co wiem to leki trzeba brać przez całą ciążę, jedynie dawka może ulec zmianie. Jeśli przestanie się brać leki to tarczyca może wrócić do pierwotnego stanu.
A jak wyszło co TSH? Endokrynolog nie przepisał żadnych leków?

A ja wam zazdroszczę że jecie tak często ja jak zjem jest gorzej dosłownie po 18 nie jem już nic najchętniej jadła bym chrupki i piła cole taka ulgą dla żołądka na chwilę hehe :)
Co do spania okropny sen mam nie śpię w nocy budzę się a w dzień pół h i koniec masakra jakaś :(

Dobrze wiedzieć, ja sie jutro wybieram na cytologie, w końcu moge. Bo nie mozna z plamieniem, a ja od 7 tygodnia non stop i dopiero pierwszy raz bede robić. Ciekawe co tam wyjdzie. Tak dlugo sie na cytologie czeka?
Pewnie krócej ale wizytę mam za miesiąc i mówił, że od razu zobaczymy co tam w cytologii wyszło. [emoji848]

A ja wam zazdroszczę że jecie tak często ja jak zjem jest gorzej dosłownie po 18 nie jem już nic najchętniej jadła bym chrupki i piła cole taka ulgą dla żołądka na chwilę hehe :)
Co do spania okropny sen mam nie śpię w nocy budzę się a w dzień pół h i koniec masakra jakaś :(
Ja za to apetyt mam taki, że szkoda gadać... A wieczorami to już całkiem, nic nie robię tylko jem. Nawet mój mąż zwrócił uwagę, że ciągle gadam tylko o jedzeniu [emoji1] na szczęście waga dalej taka sama... 57, mimo to spadlam kg [emoji848]
Dziwne, bo nie mam mdłości, czuje się normalnie.

Ja za to apetyt mam taki, że szkoda gadać... A wieczorami to już całkiem, nic nie robię tylko jem. Nawet mój mąż zwrócił uwagę, że ciągle gadam tylko o jedzeniu [emoji1] na szczęście waga dalej taka sama... 57, mimo to spadlam kg [emoji848]
Dziwne, bo nie mam mdłości, czuje się normalnie.
Mi w tej ciąży w miarę szybko przeszły mdłości i liczyłam na to, że uda mi się przytyć, a tu psikus i cukrzyca ciążowa...

U mnie to dziwnie skacze bo robiłam po jakimś czasie i mialam 1,3 a dzień później juz 3,4. Biore 50, tak mi przepisali. Ale tylko tsh skacze, bo reszte mialam w normie. Wezme skierowanie i udam sie na pewno jak najszybciej.
@Olix95 Ja robiłam paznokcie tydzień temu, czytałam artykuł, chyba w mamy ginekolog, że jest to jak najbardziej bezpieczne

@whew_o moja ciąża przebiega prawidłowo, a mimo to ginekolog zakazał kąpieli w wysokiej temperaturze według niego optymalna temperatura wody to maks 38 C. Z tego co kojarzę to w termach woda jest dużo cieplejsza, ale mogę się mylić. Na twoim miejscu bym nie ryzykowała, zwłaszcza ze względu na krwiaka. Najlepiej by było gdybyś skonsultowała to ze swoim lekarzem

@Klaudia278 u endokrynologa wizyta kontrolna raz w miesiącu z aktualnymi wynikami badań. Mi dodatkowo kazał jeszcze zrobić USG tarczycy. Z tego co wiem to leki trzeba brać przez całą ciążę, jedynie dawka może ulec zmianie. Jeśli przestanie się brać leki to tarczyca może wrócić do pierwotnego stanu.
A jak wyszło co TSH? Endokrynolog nie przepisał żadnych leków?

reklama
Ja po wizycie u diabetologa. Jestem normalnie w szoku, że w ciąży trafiam na tak kompetentnych lekarzy, najpierw mój ginekolog, teraz diabetolog. Siedziałam u Niej dobre pół godziny. O wszystko mnie wypytała. Następna wizyta za tydzień i jeśli cukier na czczo dalej będzie tak wysoki to dostanę nocną insulinę. Mam też badać sobie rano cukier i aceton w moczu.
Gratuluję udanych wizyt
Widzę, że większość z Nas chciałoby chłopczyka, po cichu też tak liczę.
Już nie mogę się doczekać poniedziałkowych prenatalnych.

Do góry