reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Tak w ogole to mam pytanie do mam z niedoczynnością, jak czesto chodzicie do endokrynologa? Ja bylam raz alr baba byla okropna [emoji19] wyprosila mnie z gabinetu bo ona idzie juz do domu, pomimo tego ze tak mialam umówiona wizyte i bylam nawet 20 min przed czasem i nic nie mówiła o następnej wizycie a na pewno przyszłoby się skontrolować. Jak juz tsh wroci do normy to odstawiacie eutyrox czy bierzecie cala ciążę?

Ja mam niedoczynnosc i byłam na początku ciąży tzn. chyba 10stycznia i kolejna wizytę mam jutro. Odebrałam wynik i mam za niski wynik :/ pewnie będzie musiała mi zmiejszyc dawkę. Ale na eutyroxie będę cała ciąże na pewno ;)

reklama
A ja bym chciała róż i brokat hehe. Moje dzisiejsze USG trwało może z 5min. Zdziwiona jestem bi mój lekarz zawsze taki dokładny jest a tu raz dwa i następna. Maluszek szalał na USG,machał rączkami i nozkami. Na tym USG wyszlo ze ma 45mm i TP przesunął się na 7.09. zmierzył nt i wyszło 2,3 (w normie na szczęście ale już człowiek swoje myśli) za to kości nosowej nawet nie szukał bo powiedział że są badania prenatalne darmowe i jak mu powiedziałam że za tydzień idę to powiedział że tam wszystko super, dokładnie pomierzą. I tyle. Mam wybrać do końca dupka i zostać już przy samej luteinie i acardzie. Wizyta następna u niego 14marca.
Dobrze że za tydzień mam prenatalne to mam nadzieję że faktycznie wszystko dokładnie sprawdzą.

A ja bym chciała róż i brokat hehe. Moje dzisiejsze USG trwało może z 5min. Zdziwiona jestem bi mój lekarz zawsze taki dokładny jest a tu raz dwa i następna. Maluszek szalał na USG,machał rączkami i nozkami. Na tym USG wyszlo ze ma 45mm i TP przesunął się na 7.09. zmierzył nt i wyszło 2,3 (w normie na szczęście ale już człowiek swoje myśli) za to kości nosowej nawet nie szukał bo powiedział że są badania prenatalne darmowe i jak mu powiedziałam że za tydzień idę to powiedział że tam wszystko super, dokładnie pomierzą. I tyle. Mam wybrać do końca dupka i zostać już przy samej luteinie i acardzie. Wizyta następna u niego 14marca.
Dobrze że za tydzień mam prenatalne to mam nadzieję że faktycznie wszystko dokładnie sprawdzą.
Gratuluje udanej wizyty :)

Ja też już po wizycie. Dzidzia ma 5,5 cm także już dziś miałam robione usg prenatalne. Wszystko na swoim miejscu. 2 rączki, 2 nóżki, żołądek, serce, pęcherz moczowy i kręgosłup prawidłowe. NT 1,24. No i jest kość nosowa. Wizyta trwała prawie pół godziny, ale wszystko na spokojnie mi lekarz objaśnił i pokazał. Płci na razie mi nie powiedział. Ale i tak jestem strasznie szczęśliwa, że wszystko jest ok:) No i dzidzia duża z om 11t3d a z usg wyszło 12t0d:)

@Klaudia278 u mnie to na pierwszej wizycie endo powiedziała że co miesiąc będziemy sie widywały, przepisała badania na następna wizytę mam zrobić i biorę 50 eutyroxu chyba do końca ciąży na pewno bo wypisała 100 tabletek i powiedziała ze na razie na pewno starczy ;) swoją droga nie moge sie doczekać u niej wizyty bo ona w tym samym tyg ciąży co ja i wizyta przebiega w bardzo koleżeńskiej atmosferze :D

Gratulacje z udanych wizyt :)
Ja odliczam dni do 12/13 tc może odejdą mi te paskudne mdłości a najbardziej przeszkadza mi metaliczny posmak w buzi który utrzymuje się od wczoraj dosyć że mdłości mam to jeszcze to grr ale w poniedziałek witam 11 tc od om więc bliżej niż dalej :)

I ja po wizycie [emoji16] mój przypuszczalny wiek z om 9t4d, wg USG 10t1d więc wielkiej rozbieżności nie ma. Wszystko ok, tętno 158, jestem już spokojniejsza [emoji4]
IMG_20190220_190719.jpeg

reklama
Do góry