reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dzięki za odpowiedzi. Mam nadzieje że dziś zrobi mi USG bo poprzednio nie robiła. Umówiłam sie też do innego lekarza ze szpitala w którym chce rodzić,zobaczymy jaki on będzie,.ale wizyta dopiero 27.02.

reklama
Ja też mam dylemat co do prenatalnych bo wiem dokładnie kiedy zaszłam w ciążę, inaczej to byłoby niepokalane poczęcie a na usg wyszło dziecko 5dni młodsze... I nie wiem czy to błąd pomiarów czy o co chodzi [emoji849]
Może być, na tym etapie źle zmierzy i masz tydzień różnicy np ;)

A ja dalej w szpitalu. Dziś miałam drugi raz robiona krzywa cukrową. Kompletnie tego nie rozumiem mam kartkę ze swoimi pomiarami zazwyczaj powyżej normy. Dziś na czczo 101. Tak samo w karcie ciazy miałam wpisane wyniki z ostatniej krzywej. Ciśnienie dalej wysokie, bol głowy przeszedł po kroplowce. Jutro miałam mieć wizytę u diabetologa na którą czekam 3 tygodnie i chyba nic z tego. A dieta cukrzycowa w szpitalu? Nie istnieje

Ja tu bardziej myślę o pomierzeniu innych rzeczy[emoji16] na płeć za szybko, ale spokojnie kiedyś się dowiem hehe
A ty kiedy masz?
Ja mam tydzień po Tobie 21 lutego ostatnio jak byłam to dzidziuś był równiutki z usg jak z dnia miesiączki. Także tez nie wiem czy określi już płeć ale wierze ze coś tam już powie

A ja dalej w szpitalu. Dziś miałam drugi raz robiona krzywa cukrową. Kompletnie tego nie rozumiem mam kartkę ze swoimi pomiarami zazwyczaj powyżej normy. Dziś na czczo 101. Tak samo w karcie ciazy miałam wpisane wyniki z ostatniej krzywej. Ciśnienie dalej wysokie, bol głowy przeszedł po kroplowce. Jutro miałam mieć wizytę u diabetologa na którą czekam 3 tygodnie i chyba nic z tego. A dieta cukrzycowa w szpitalu? Nie istnieje
pewnie chleb z maslem i serem albo parowka dostajesz, biedna?

Ja w grudniu miałam monitoring więc dokładnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia :) staraliśmy się już 9 mc i zaczełam się martwić. Tym bardziej, że w wcześniejszą ciąże którą poroniłam zaszłam w 2 cyklu.
Jutro mam wizyte i się bardzo denerwuje :unsure: to będzie 9+6, a w tym czasie ostatnio poroniłam, dodatkowo objawy od paru dni bardzo się wyciszyły, chyba oszaleje do jutra :o:o.

Oj biedna jesteś, ja też miałam robioną krzywą bo pierwsze badanie glukozy wyszło 102, ale juz krzywa wyszła dobrze i cukier wtedy na czczo 83, diabetolog mi powiedział, że nie diagnozuje cukrzycy ale zapobiegawczo mam być na diecie i raz w mc robić glukoze na czczo. Mam nadzieje że to wystarczy i będzie ok.

reklama
To wychodzi na to, że tylko ja nie byłam jescze u lekarza? [emoji848] W tej ciąży jakoś spokojniej podchodzę do tego - termin na wizytę za 2,5 tygodnia - spoko, poczekam. W poprzedniej ciąży w tym czasie już byłam chyba u 3 lekarzy, a betę 5 razy badalam. [emoji6]

Do góry