reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

ja wszystko mogę zrozumieć ale takie traktowanie w szpitalach to masakra. Ja wiem że pracują po 12h, są zmęczeni, nawet moget zrozumieć że my kobiety w ciąży wyolbrzymiamy niektóre sprawy ale do przesady, jak jest krwawienie to wiadomo że coś się dzieje i trzeba sprawdzić, a oni są od tego żeby zbadać człowieka. Trochę empatii też nie zaszkodzi :/ jak pracownica sklepu tak by potraktowała klienta to by zaraz była zwolniona :/

Smerfetka najważniejsze że maleństwo ma się dobrze. Widać że urosło, a pomiarami się nie przejmuj bo tak jak dziewczyny piszą wszystko zależy jak lekarz zmierzy, sprzętu itp. [emoji8]

reklama
Hej byłam dzisiaj u lekarza krwiak się zmniejszył 1cm na 2 coś takiego . Za miesiąc może zniknie bo ile można odpoczywać . Chociaż lekarz mówi ze łożysko nisko i trzeba obserwować ehh . Na tym etapie nie groźne . Coś czuje ze znowu będzie chłopak a tak mi się dziewczynka marzyła ważne żeby zdrowe a dlatego bo termin stwierdził na 1 września wiec jak tak pójdzie to w sierpniu urodzę a sama z sierpnia jestem . 10 tydzień 1 dzień [emoji3]
No i super wiadomości. Krwiaczek w końcu się wchłonie a łożysko spokojnie, to jeszcze 1 trymestr, łożysko dopiero co się utworzyło, ma czas jeszcze się podnieść ;)

Wyszlam wlasnie z Szpitala. Ale nigdy wczesniej nie spotkalam sie z tak chamska I nie przyjna lekarka od poczatku bylam tam nie mile widziana zrobioa mi szybko isc powiedziala ze ciaza zywa ale ona nie wie czemu krwawie mam isc do swojego ginekologa z tym Ona nie bedzie mi na zadne Pytania odpowiadac a to wszyko tak tonem...... . A zmartwila mnie bardzo jedna rzecz bo serce bije ale tydzien temu w poniedzialek moj gin stwierdzil 8,5 tydzien ciazy a dzisaj ona wpisala mi na kartce 9,2 czyli tak jak by 3 dni za malo . Czy ti znaczy ze sie zle rozwija? Tydzien temu bylo 2.08 ci a dzi 2,5 cm czy to nie zamaly wzrost w tydzien ? Czy jest szansa ze mimo wsztko moze tak byc I jest prawidlowo ?
Ważne, że dzidzia żywa, a jeśli chodzi o pomiary to dziewczyny mają rację. Nie denerwuj się już, odpoczywaj i staraj się zrelaksować. Wszystko będzie dobrze [emoji8]

A właśnie dziewczyny pytałam lekarza zdziwiona ze nie każe mi witamin żadnych łykać a w poprzednich ciążach brałam a on ze kiedyś zapisywał ale teraz wie ze udowodniono ze więcej wit szkody robią i teraz tylko w pierwszym trymestrze kwas foliowy .

A właśnie dziewczyny pytałam lekarza zdziwiona ze nie każe mi witamin żadnych łykać a w poprzednich ciążach brałam a on ze kiedyś zapisywał ale teraz wie ze udowodniono ze więcej wit szkody robią i teraz tylko w pierwszym trymestrze kwas foliowy .

Jestem w szoku, bo moja gin mi kazała brać wit b6, b12 i D, do tego folian..

Ja póki co biorę sam kwas foliowy a od kolejnej wizyty mam miec juz witaminy[emoji848][emoji848][emoji848]
W 2 poprzednich ciążach też bralam ale teraz wszystko sie tak zmienia ze oglupiec można [emoji849]

Ja biorę takie witaminy co mają: Kwas foliowy, Żelazo i witamina B12, Witamina B6, Kwasy omega – 3 DHA i EPA, Jod, Witamina D3. Jeden ginekolog kazał je brać a inny mówił tylko o kwasie foliowym.
Wydaje mi się że jak są witaminy dla ciężarnych i ginekolog mówi żeby brać to nie mogą zaszkodzić.

Ja biorę takie witaminy co mają: Kwas foliowy, Żelazo i witamina B12, Witamina B6, Kwasy omega – 3 DHA i EPA, Jod, Witamina D3. Jeden ginekolog kazał je brać a inny mówił tylko o kwasie foliowym.
Wydaje mi się że jak są witaminy dla ciężarnych i ginekolog mówi żeby brać to nie mogą zaszkodzić.

Mój lekarz z tych co się doszkala ciagle przyjmuje prywatnie i kolejki od 15 są już a od 16 przyjmuje . Uratował mi dwie ciąże wiec trzymam się zaleceń jego [emoji3]

Pamiętam jak kilka lat temu lekarz mojej koleżance kazał odstawić witaminy bo dziecko wg USG było już bardzo duże i powiedział że to takie pompowanie witamin i że co za dużo to nie zdrowo.
Znowu mój mówił żeby brać bo dziecko bardzo dużo od nas "ciągnie" ;)

reklama
Mój lekarz z tych co się doszkala ciagle przyjmuje prywatnie i kolejki od 15 są już a od 16 przyjmuje . Uratował mi dwie ciąże wiec trzymam się zaleceń jego [emoji3]

Moja tez ciagle się szkoli, ostatnio została ordynatorem w naszym szpitalu, wiec tez jej ufam [emoji5] ale to prawda ile ludzi tyle opinii [emoji14]

Do góry