reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

ja wszystko mogę zrozumieć ale takie traktowanie w szpitalach to masakra. Ja wiem że pracują po 12h, są zmęczeni, nawet moget zrozumieć że my kobiety w ciąży wyolbrzymiamy niektóre sprawy ale do przesady, jak jest krwawienie to wiadomo że coś się dzieje i trzeba sprawdzić, a oni są od tego żeby zbadać człowieka. Trochę empatii też nie zaszkodzi :/ jak pracownica sklepu tak by potraktowała klienta to by zaraz była zwolniona :/

Smerfetka najważniejsze że maleństwo ma się dobrze. Widać że urosło, a pomiarami się nie przejmuj bo tak jak dziewczyny piszą wszystko zależy jak lekarz zmierzy, sprzętu itp. [emoji8]

reklama
Hej byłam dzisiaj u lekarza krwiak się zmniejszył 1cm na 2 coś takiego . Za miesiąc może zniknie bo ile można odpoczywać . Chociaż lekarz mówi ze łożysko nisko i trzeba obserwować ehh . Na tym etapie nie groźne . Coś czuje ze znowu będzie chłopak a tak mi się dziewczynka marzyła ważne żeby zdrowe a dlatego bo termin stwierdził na 1 września wiec jak tak pójdzie to w sierpniu urodzę a sama z sierpnia jestem . 10 tydzień 1 dzień [emoji3]
No i super wiadomości. Krwiaczek w końcu się wchłonie a łożysko spokojnie, to jeszcze 1 trymestr, łożysko dopiero co się utworzyło, ma czas jeszcze się podnieść ;)

Wyszlam wlasnie z Szpitala. Ale nigdy wczesniej nie spotkalam sie z tak chamska I nie przyjna lekarka od poczatku bylam tam nie mile widziana zrobioa mi szybko isc powiedziala ze ciaza zywa ale ona nie wie czemu krwawie mam isc do swojego ginekologa z tym Ona nie bedzie mi na zadne Pytania odpowiadac a to wszyko tak tonem...... . A zmartwila mnie bardzo jedna rzecz bo serce bije ale tydzien temu w poniedzialek moj gin stwierdzil 8,5 tydzien ciazy a dzisaj ona wpisala mi na kartce 9,2 czyli tak jak by 3 dni za malo . Czy ti znaczy ze sie zle rozwija? Tydzien temu bylo 2.08 ci a dzi 2,5 cm czy to nie zamaly wzrost w tydzien ? Czy jest szansa ze mimo wsztko moze tak byc I jest prawidlowo ?
Ważne, że dzidzia żywa, a jeśli chodzi o pomiary to dziewczyny mają rację. Nie denerwuj się już, odpoczywaj i staraj się zrelaksować. Wszystko będzie dobrze [emoji8]

A właśnie dziewczyny pytałam lekarza zdziwiona ze nie każe mi witamin żadnych łykać a w poprzednich ciążach brałam a on ze kiedyś zapisywał ale teraz wie ze udowodniono ze więcej wit szkody robią i teraz tylko w pierwszym trymestrze kwas foliowy .

A właśnie dziewczyny pytałam lekarza zdziwiona ze nie każe mi witamin żadnych łykać a w poprzednich ciążach brałam a on ze kiedyś zapisywał ale teraz wie ze udowodniono ze więcej wit szkody robią i teraz tylko w pierwszym trymestrze kwas foliowy .

Jestem w szoku, bo moja gin mi kazała brać wit b6, b12 i D, do tego folian..

Ja póki co biorę sam kwas foliowy a od kolejnej wizyty mam miec juz witaminy[emoji848][emoji848][emoji848]
W 2 poprzednich ciążach też bralam ale teraz wszystko sie tak zmienia ze oglupiec można [emoji849]

Ja biorę takie witaminy co mają: Kwas foliowy, Żelazo i witamina B12, Witamina B6, Kwasy omega – 3 DHA i EPA, Jod, Witamina D3. Jeden ginekolog kazał je brać a inny mówił tylko o kwasie foliowym.
Wydaje mi się że jak są witaminy dla ciężarnych i ginekolog mówi żeby brać to nie mogą zaszkodzić.

Ja biorę takie witaminy co mają: Kwas foliowy, Żelazo i witamina B12, Witamina B6, Kwasy omega – 3 DHA i EPA, Jod, Witamina D3. Jeden ginekolog kazał je brać a inny mówił tylko o kwasie foliowym.
Wydaje mi się że jak są witaminy dla ciężarnych i ginekolog mówi żeby brać to nie mogą zaszkodzić.

Mój lekarz z tych co się doszkala ciagle przyjmuje prywatnie i kolejki od 15 są już a od 16 przyjmuje . Uratował mi dwie ciąże wiec trzymam się zaleceń jego [emoji3]

Pamiętam jak kilka lat temu lekarz mojej koleżance kazał odstawić witaminy bo dziecko wg USG było już bardzo duże i powiedział że to takie pompowanie witamin i że co za dużo to nie zdrowo.
Znowu mój mówił żeby brać bo dziecko bardzo dużo od nas "ciągnie" ;)

reklama
Mój lekarz z tych co się doszkala ciagle przyjmuje prywatnie i kolejki od 15 są już a od 16 przyjmuje . Uratował mi dwie ciąże wiec trzymam się zaleceń jego [emoji3]

Moja tez ciagle się szkoli, ostatnio została ordynatorem w naszym szpitalu, wiec tez jej ufam [emoji5] ale to prawda ile ludzi tyle opinii [emoji14]

Do góry