Ja tez tylko kwas foliowy nie wiem czy do dobrze, ale lekarz powiedział, że narazie wystarczyJa biorę tylko kwas foliowy. Na witaminy się nie zdecydowałam, lekarz też mówi że nie jest to konieczne. Mam dbać o dietę, codziennie pije sobie jakieś mixy warzywno owocowe plus jakieś dodatki tłuszczowe.
reklama
jurczux
Fanka BB :)
Ja biore jakiś mega vitaminer prenatal czy coś takiego - mąż.ki kupił jak się dowiedział [emoji4] sprawdzałam u Pana Tabletki i też ma wszystko, choć chyba będę brała Pregna Plus tak jak w poprzedniej. ginekolog u której byłam teraz mówi że nie trzeba brać żadnych witamin tylko kwas foliowy ale z tego co wiem to powinno się suplementowac też jod, dha i witaminę D szczególnie w tym okresie zimowym.
Agnieszka kw
U mnie leciała sama krew, sporadycznie wyciskalam, ale to było daremne, bo wtedy było jej za mało i pomiar był błędny. Poza tym igły przecież są jednorazowe, któraś byłaby w końcu ostra.Paula to nie wjst tak ze ta krew poleci sama. To jest maleńkie ukłucie wiec wyciśnij z palca jak nie leci i powinnaś ie udać. A może masz jakaś igle tępą
Lovi23
Że masz? Teraz ? [emoji33]Dziewczyny, jako że wczoraj robiłam te wszystkie badania, powoli docierają do mnie wyniki. Dziś np. dotarła wiadomość, że mam toksoplazmozę. Spotkała się któras z was z tym paskudztwem?
Podaj wyniki badań może coś źle interpretujesz
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
Ja biorę kwas foliowy i jod na zlecenie endokrynologa. Na badania wybiorę się chyba jutro. Mam kilka zleconych z ostatniej wizyty.
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
Dokładnie, może to przeciwciała po przebytej kiedyś toxoŻe masz? Teraz ? [emoji33]
tak, mam, zadzwonili z laboratorium, zeby mnie poinformowacŻe masz? Teraz ? [emoji33]
IgG 39,7 w normie, a z kolei IgM 0,810
Nigdy wczesniej nie sprawdzalam, wiec nie wiedzialabym tego, ale wychodzi na to, ze jednak to cos swiezegoDokładnie, może to przeciwciała po przebytej kiedyś toxo
reklama
Ann89
Lovi a ja uważam że przeżyliście to co przeżyliście i macie prawo ogłosić teraz całemu światu swoje szczęście teraz.Pewnie, że wszystko się może wydarzyć nie biorę pod uwagę tego,że coś może pójść nie tak... bardziej nie spieszy mi sie z tego względu.... że siostra Tz stara się już długo, po poronieniu... brat Tz z narzeczoną też się starają [emoji849] jakieś mają problemy... I co mam stanąć przed nimi i ogłosić radosną nowinę? [emoji13] A wiem, że jak teściowej powiemy to zaraz wszyscy będą wiedzieć Dlatego jeszcze czekamy... prędzej czy później wszyscy się dowiedzą [emoji5]
U mnie w pracy widzą bo na L4 jestem. Nasi rodzice wiedzą, przechodziliśmy w poprzednich ciążach nie mówienie i wiem jak mojej mamie i teściowej było smutno jak dowiedziały się po fakcie że byłam w ciąży ale niestety się nie udało. Teraz obie nasze mamy mocno trzymają kciuki za wnusie/wnusia
Nie powiedzieliśmy jeszcze synowi, 14lutego mam kolejną wizytę, jak dalej będzie dobrze to mu powiemy że będzie starszym bratem