reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Spojrzałam w kalendarz i 04.02 dopiero za 2 tygodnie. Nie wytrzymam tyle więc ide w czwartek prywatnie jednak.

reklama
Właśnie nie. Pilnowalam się bo na czwartkowym wyniku miałam 5.66 i stąd skierowanie na badanie z obciążeniem. Tylko że na wczorajszym wyniku miałam normę do 5.50 A na dzisiejszym jest wyższa norma. Nie wiem skąd ta różnica bo laboratorium to samo

Nie znam się, więc się wypowiem ;) Myślę, że wcześniej miałaś zwykłe badanie krwi i norma była standardowa dla każdego pacjenta, nie odpowiadające ciąży. A krzywa cukrowa to specjalistyczne badanie, stosowane tylko u diabetyków i kobiet w ciąży i dlatego te normy są inne. A specjalista na pewno wyjaśni Ci to lepiej i zinterpretuje prawidłowo wyniki

Ja też po wizycie. Na USG pęcherzyk narazie i serduszka jeszcze nie widac bo według sprzętu 4 tydzień. Według ostatniej miesiączki 5.
Dostałam duphaston i 5.02 kolejna wizyta.

Ponieważ cierpię na niewydolność szyjki i w drugiej ciąży musiałam urodzić w 18 tygodniu, bo worek owodniowy wypadł do pochwy, to teraz szew założą juz w 13 tygodniu dla bezpieczeństwa..... Ale narazie czekam na serduszko....

Pozdrawiam

Ja też po wizycie. Na USG pęcherzyk narazie i serduszka jeszcze nie widac bo według sprzętu 4 tydzień. Według ostatniej miesiączki 5.
Dostałam duphaston i 5.02 kolejna wizyta.

Ponieważ cierpię na niewydolność szyjki i w drugiej ciąży musiałam urodzić w 18 tygodniu, bo worek owodniowy wypadł do pochwy, to teraz szew założą juz w 13 tygodniu dla bezpieczeństwa..... Ale narazie czekam na serduszko....

Pozdrawiam
Smutne są takie historie :(
Też mam niewydolność szyjki, stwierdzone przy pierwszej ciąży
Druga ciąża donoszona do 39t2d , z szewkiem ale nic się nie działo, nie lezalam.
Moja doktorka mi tłumaczyła, że w pierwszej ciąży musiałam mieć infekcje, która skrocila i oslabila szyjke.
Mimo wszystko dla bezpieczeństwa w tej ciąży też będę miała zakladany szewek :) no i przynajmniej raz w miesiącu wymaz z szyjki macicy

A ja od 4 rano sie wiercę, dramat jakiś... jeszcze męża coś rozkłada :( chyba z rana go obudzę mikstura z czosnkiem i miodem

Ja ku po badaniach krwi ,dotarłam ale w torebce miałam kanapkę wiec jak tylko wyszłam z gabinetu to ja zjadłam na korytarzu :)

reklama
Do góry