reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam wszystkie mamy, w końcu mam odwagę się przywitać. Z tego co wynika jestem również przyszła wrześniowa mamą, to moja pierwsza ciąża. Niestety nie zaczęło sie najlepiej, wylądowałam dziś w szpitalu z plamieniami, ale cały stres wynagrodziło mi cudowne bijące serduszko na monitorze ♡ trzymajcie kciuki żeby było dobrze i życzę zdrówka wszystkim przyszłym mamą ♡

reklama
Dziewczyny, może Wy jesteście w tym bardziej ogarnięte. Wyniki dzisiejszych badań. Jak mam je rozumieć, niby po glukozie są w porządku? A na czczo wychodzi zły wynik?
20190122_200418.png

@Kara88 dokładnie jak każą leżeć to leżymy, mam nadzieje ze plamień nie będzie i będę mogła w następnym tyg coś robić ;) te dostałam te próbki plus do 12stego tyg duphaston, narazie tak samo jak Ty. Ja za 2tyg kolejna wizyta bo był za malutki żeby zmierzyć i się ukrywał za ciałkiem złotym ale serduszko biło ;)

@joasia000123 tak mi przykro kochana.. jak wiele trzeba przejść dla swojego dziecka..
@Klaudia278 witaj na forum! Uważaj na siebie! :)
Wyglada na to ze dzisiejsze wizyty były pomyślne.
@Kara88 i @1016lew w pierwszej ciąży tez plamilam, polezalam 3 dni i przeszło. Zycze wam żebyście mogły znowu działać i cieszyć się ciąża! :)
@Paula2019 wynik na czczo jest nieco podwyższony, może coś zjadłaś wieczorem? Nie martw się dopóki wyniku nie zobaczy lekarz.

I mi się dłuży do pierwszej wizyty. Dopiero za tydzień w środę [emoji17] ale takie takie terminy ma mój lekarz, chodze do niego od 2010 roku, sprawdzony, dokładny, ma wiedze, zawsze miło odpowie nawet na najgorsze pytania kobiety której hormony ciążowe szaleja [emoji23]

Ja tu nie widzę żeby na czczo wychodził zły wynik, jest przedział od 5,1-6(coś tam) a ty masz 5,55 ale może ja się mylę [emoji847]
Ja tu nie widzę żeby na czczo wychodził zły wynik, jest przedział od 5,1-6(coś tam) a ty masz 5,55 ale może ja się mylę [emoji847]
Masz rację. Nie wiem czemu ale cały czas miałam w głowie normę na czczo do 5.50 (taka norma była na wczorajszym wyniku)

reklama
@joasia000123 tak mi przykro kochana.. jak wiele trzeba przejść dla swojego dziecka..
@Klaudia278 witaj na forum! Uważaj na siebie! :)
Wyglada na to ze dzisiejsze wizyty były pomyślne.
@Kara88 i @1016lew w pierwszej ciąży tez plamilam, polezalam 3 dni i przeszło. Zycze wam żebyście mogły znowu działać i cieszyć się ciąża! :)
@Paula2019 wynik na czczo jest nieco podwyższony, może coś zjadłaś wieczorem? Nie martw się dopóki wyniku nie zobaczy lekarz.
Właśnie nie. Pilnowalam się bo na czwartkowym wyniku miałam 5.66 i stąd skierowanie na badanie z obciążeniem. Tylko że na wczorajszym wyniku miałam normę do 5.50 A na dzisiejszym jest wyższa norma. Nie wiem skąd ta różnica bo laboratorium to samo

Do góry