reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam wszystkie mamy, w końcu mam odwagę się przywitać. Z tego co wynika jestem również przyszła wrześniowa mamą, to moja pierwsza ciąża. Niestety nie zaczęło sie najlepiej, wylądowałam dziś w szpitalu z plamieniami, ale cały stres wynagrodziło mi cudowne bijące serduszko na monitorze ♡ trzymajcie kciuki żeby było dobrze i życzę zdrówka wszystkim przyszłym mamą ♡

reklama
Dziewczyny, może Wy jesteście w tym bardziej ogarnięte. Wyniki dzisiejszych badań. Jak mam je rozumieć, niby po glukozie są w porządku? A na czczo wychodzi zły wynik?
20190122_200418.png

@Kara88 dokładnie jak każą leżeć to leżymy, mam nadzieje ze plamień nie będzie i będę mogła w następnym tyg coś robić ;) te dostałam te próbki plus do 12stego tyg duphaston, narazie tak samo jak Ty. Ja za 2tyg kolejna wizyta bo był za malutki żeby zmierzyć i się ukrywał za ciałkiem złotym ale serduszko biło ;)

@joasia000123 tak mi przykro kochana.. jak wiele trzeba przejść dla swojego dziecka..
@Klaudia278 witaj na forum! Uważaj na siebie! :)
Wyglada na to ze dzisiejsze wizyty były pomyślne.
@Kara88 i @1016lew w pierwszej ciąży tez plamilam, polezalam 3 dni i przeszło. Zycze wam żebyście mogły znowu działać i cieszyć się ciąża! :)
@Paula2019 wynik na czczo jest nieco podwyższony, może coś zjadłaś wieczorem? Nie martw się dopóki wyniku nie zobaczy lekarz.

I mi się dłuży do pierwszej wizyty. Dopiero za tydzień w środę [emoji17] ale takie takie terminy ma mój lekarz, chodze do niego od 2010 roku, sprawdzony, dokładny, ma wiedze, zawsze miło odpowie nawet na najgorsze pytania kobiety której hormony ciążowe szaleja [emoji23]

Ja tu nie widzę żeby na czczo wychodził zły wynik, jest przedział od 5,1-6(coś tam) a ty masz 5,55 ale może ja się mylę [emoji847]
Ja tu nie widzę żeby na czczo wychodził zły wynik, jest przedział od 5,1-6(coś tam) a ty masz 5,55 ale może ja się mylę [emoji847]
Masz rację. Nie wiem czemu ale cały czas miałam w głowie normę na czczo do 5.50 (taka norma była na wczorajszym wyniku)

reklama
@joasia000123 tak mi przykro kochana.. jak wiele trzeba przejść dla swojego dziecka..
@Klaudia278 witaj na forum! Uważaj na siebie! :)
Wyglada na to ze dzisiejsze wizyty były pomyślne.
@Kara88 i @1016lew w pierwszej ciąży tez plamilam, polezalam 3 dni i przeszło. Zycze wam żebyście mogły znowu działać i cieszyć się ciąża! :)
@Paula2019 wynik na czczo jest nieco podwyższony, może coś zjadłaś wieczorem? Nie martw się dopóki wyniku nie zobaczy lekarz.
Właśnie nie. Pilnowalam się bo na czwartkowym wyniku miałam 5.66 i stąd skierowanie na badanie z obciążeniem. Tylko że na wczorajszym wyniku miałam normę do 5.50 A na dzisiejszym jest wyższa norma. Nie wiem skąd ta różnica bo laboratorium to samo

Do góry