reklama
Agnieszka kw
Fanka BB :)
Właśnie nie. Pilnowalam się bo na czwartkowym wyniku miałam 5.66 i stąd skierowanie na badanie z obciążeniem. Tylko że na wczorajszym wyniku miałam normę do 5.50 A na dzisiejszym jest wyższa norma. Nie wiem skąd ta różnica bo laboratorium to samo
Nie znam się, więc się wypowiem Myślę, że wcześniej miałaś zwykłe badanie krwi i norma była standardowa dla każdego pacjenta, nie odpowiadające ciąży. A krzywa cukrowa to specjalistyczne badanie, stosowane tylko u diabetyków i kobiet w ciąży i dlatego te normy są inne. A specjalista na pewno wyjaśni Ci to lepiej i zinterpretuje prawidłowo wyniki
Ja też po wizycie. Na USG pęcherzyk narazie i serduszka jeszcze nie widac bo według sprzętu 4 tydzień. Według ostatniej miesiączki 5.
Dostałam duphaston i 5.02 kolejna wizyta.
Ponieważ cierpię na niewydolność szyjki i w drugiej ciąży musiałam urodzić w 18 tygodniu, bo worek owodniowy wypadł do pochwy, to teraz szew założą juz w 13 tygodniu dla bezpieczeństwa..... Ale narazie czekam na serduszko....
Pozdrawiam
Ponieważ cierpię na niewydolność szyjki i w drugiej ciąży musiałam urodzić w 18 tygodniu, bo worek owodniowy wypadł do pochwy, to teraz szew założą juz w 13 tygodniu dla bezpieczeństwa..... Ale narazie czekam na serduszko....
Pozdrawiam
Lovi23
Smutne są takie historieJa też po wizycie. Na USG pęcherzyk narazie i serduszka jeszcze nie widac bo według sprzętu 4 tydzień. Według ostatniej miesiączki 5.
Pozdrawiam
Też mam niewydolność szyjki, stwierdzone przy pierwszej ciąży
Druga ciąża donoszona do 39t2d , z szewkiem ale nic się nie działo, nie lezalam.
Moja doktorka mi tłumaczyła, że w pierwszej ciąży musiałam mieć infekcje, która skrocila i oslabila szyjke.
Mimo wszystko dla bezpieczeństwa w tej ciąży też będę miała zakladany szewek no i przynajmniej raz w miesiącu wymaz z szyjki macicy
moniczka2609
U mnie też kiepsko, bo synek gorączka 39 stopni więc zmartwiona i niewyspana...
martoosia04
U mnie też koszmar. Obudziłam się po 2 na siusiu, potem katar nie dał mi spać starałam się zasnąć ale nie szło. Usnęłam koło 5.
reklama