reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Hej :D Witam w waszym gronie :D dziś mam 6tc+1 wyliczony przeze mnie termin na 04.09, moja trzecia ciąża, niestety dwie w pierwszym trymestrze stracone, ale tym razem kłuję się codziennie zastrzykami przeciwzakrzepowymi i mam nadzieję że maleństwo będzie walczyć do końca <3

Pomimo hejtu lekarzy od dzisiaj poszłam na L4 narazie na tydzień bo w przyszły pon będę miała USG i mam nadzieję że zobaczę i usłyszę nasze maleństwo i dopiero jak usłyszę że wszystko jest ok to się zastanowie co dalej. Czy któraś z was rozważa tak szybko L4 albo może już jest z jakichś powodów czy u was ok i praca wre? :D

reklama
Ja nie wiem czy mówić komukolwiek jeszcze bo czytając te smutne historie różnie może być w tym I trymestrze szczególnie. To moja pierwsza ciąża - mam 27 lat. W domu mam już prawie 7 latke (długa historia). A do dziewczyn które mają już dzieci- kiedy powiedzialyscie lub planujecie powiedzieć dzieciom o rodzeństwie?

Hejka jestem tu nowa, termin 2.09.2019 :) Pierwsza ciąża jestem lekko spanikowana ale chcieliśmy. Zaskoczyło nas tylko to że za pierwszym strzałem się udało :D Po czytaniu że ludzie starają się po rok-dwa lata nie spodziewałam się, że tak szybko zostanę mamą :)

My tak samo myśleliśmy ze tak łatwo nie będzie, bo pary starają się czasem latami.

Ja nie wiem czy mówić komukolwiek jeszcze bo czytając te smutne historie różnie może być w tym I trymestrze szczególnie. To moja pierwsza ciąża - mam 27 lat. W domu mam już prawie 7 latke (długa historia). A do dziewczyn które mają już dzieci- kiedy powiedzialyscie lub planujecie powiedzieć dzieciom o rodzeństwie?

Moje czekają z niecierpliwością na wiadomość ,czy będzie dzidzia czy nie ... zresztą to jakaś zmowa hihi. Syn rocznikowo 10 ,córka 8. Duża różnica ,ale też przez jakiś czas byłam sama i nie myślałam o 3 dzidzi ,że jeszcze spotkam tego jedynego ,którego pokochają już nie tylko moje ,ale Nasze dzieci i z wzajemnością :D życie różnie się układa.
Spać po nocach nie mogę ,kręce się jak mucha w smole :p

To ja czuje się taka niedoświadczona „gówniara” bo mam tylko 24 lata ale wszystko co tu czytam chłonę, ale jestem trochę przerażona ilością poronień!

Nie czytaj i Wez na luz.. tez tak miałam jeszcze pare dni temu, czytałam czytałam i zaczęłam tak panikować ze masakra. Dziś się umówiłam do ginekologa, wizyta dopiero na 22. Ale już nie sprawdzam co chwila majtek czy aby to nie krew. Trzeba myśleć ze u ciebie wszystko dobrze, tym bardziej ze jesteś w dobrym wieku ;)

Kurcze, moja gin nie chce mi przyspieszyć wizyty... nie ma terminu wolnego, więc prawdopodobnie pierwszą wizytę będę miała dopiero 08.02 a to będzie już 11tc :(
Ja w tym roku kończę 27 lat, ale może urodzę mając jeszcze 26 ;) i mam już jedno bobo, a tak poza tematem to i tak wszyscy mają mnie za małolatę bo trichę tak wyglądam więc różne reakcje miałam w pierwszej ciąży, ciekawe jakie jazdy będą teraz :D

Trochę późno [emoji848] A czemu nie chce ?

Powiem Wam, ze czasem zupełnie nie czuję ze jestem.w ciąży. Jakis wiekszych objawow brak. Dzis 2 godizny jezdzilam na lyzwach, oby bylo wszystko ok. Te początki są najgorsze :/
Ja też nie czuje... I nie wierzę jeszcze [emoji16] może po wizycie uwierzę.

reklama
My tak samo myśleliśmy ze tak łatwo nie będzie, bo pary starają się czasem latami.
Też myślałam, że łatwo nie będzie. Zwłaszcza, że o młoda staraliśmy się 16 cykli:/ więc wiem co to znaczy starać się długo o upragniona ciążę. A teraz udało się w 3 cyklu :) szok!

Do góry