reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Jak wracam rano z zlobka do domu to leze dopoki nie musze Małej odebrac.. Dom ogarniam dopiero jak jest w domu[emoji39]
Ja chciałabym się polenić ale moja szalona dwulatka ma inne plany :D
więc kradnę te cenne sekundy kiedy sama sie bawi na chwilę oddechu [emoji14]

Wiecie co sobie ugotowałam dzisiaj? Ogórkową :D ale taką na żeberkach, kwaśna, pychaa! :)

A ja muszę przełożyć z 7go wizytę na 8go mam nadzieję się uda, bo moja córcia ma pierwszy bal przebierańców w przedszkolu :)

reklama
Ooo ogórkowa [emoji4]oj dawno nie robiłam... Pyyycha [emoji16]

Ja to codziennie śledziki ostatnio hahaha
No i dziś mnie też naszło na naleśniki [emoji16]

Ewa żadnych wyrzutów i jak masz okazję to się leń, [emoji16]
Pamiętam pierwsza ciążę...hamak i błogie lenistwo... Tyle co w domu zrobić i ugotować [emoji4] a teraz mój 15 miesięczny syn dba o moją aktywność [emoji16] a czasem od samego patrzenia na niego jestem jeszcze bardziej zmęczona [emoji1787]

Pierwszego balu Mama nie może przegapić [emoji4] wybrała już sobie córeczka strój?

Albo kotek albo czerwony kapturek, muszę jej coś uszyć :)

Ogorkowej tez bym zjadla, ale ze swoich ogorkow bo z kupnych mi nie smakuje. Bynajmniej jeszcze nie trafilam na smaczne. Chcialabym miec swoj ogródek, ale jak dowiedzialam sie, ze trzeba zaplacic ok 4 tys. € to nogi mi sie ugiely.. Plus roczna dzierzawa i oplaty za prad i wode.

Tez chcialabym szykowac swoją coreczke na bal. Ale chodzi do niani, ktora opiekuje sie lacznie 4 dzieci, takze na imprezy karnawalowe nie mam co liczyc.. Miejsce w prawdziwym przedszkolu mamy dostać w grudniu tego roku. Nie wiem jak bede chodzila na dni adaptacyjne z Marysią i drugim maluszkiem na rękach [emoji15] zanim została beze mnie u niani minely dwa miesiace...

Ewa, to długo córeczka się adoptowała u niani. Ale w przedszkolu gdzie będzie więcej dzieci, będzie też większa to może będzie jej łatwiej i pójdzie chętniej sama.
Może chusta się wtedy sprawdzi? Maluszek będzie blisko a będziesz miała wolne ręce [emoji6]

Ja ogórkowa co chwila robię. A co do odpoczywania to leżę ile mogę czasami nie wstaje z łóżka tylko na posiłki :)

A mój mąż sobie wymyślił że pokój duży wyszpachluje i będziemy malować;) masakra...syf wszędzie, bo wiadomo jak to chłop robi hehe...
Ja też dopiero ogarniam chatę jak młodego ze szkoły odbiorę:) jakoś weny nie mam...a że muszę leżeć to sobie leniuchuje kiedy mogę hehe

Kara ah to sobie mąż wymyślił hehe no ale jak chce to nie ma co go powstrzymać [emoji16]

Eh dziewczyny... Dostałam wyniki bety i nie jest dobrze, bo to za mały przyrost [emoji26] jak robiłam w zeszłym tygodniu to byly takie wyniki:
21.01 - 415
23.01 - 793
A wynik z wczoraj 31.01 - 1895 to mały przyrost [emoji31]
Jutro też pójdę sprawdzić jaki będzie po 48h.
Ale boje się że nie skończy się dobrze [emoji29][emoji29][emoji29][emoji20]

Kara ah to sobie mąż wymyślił hehe no ale jak chce to nie ma co go powstrzymać [emoji16]

Eh dziewczyny... Dostałam wyniki bety i nie jest dobrze, bo to za mały przyrost [emoji26] jak robiłam w zeszłym tygodniu to byly takie wyniki:
21.01 - 415
23.01 - 793
Myszka przestań sobie coś wkręcać. Nie interpretuj sama tych wyników, chyba że rzeczywiście dobrze się na tym znasz. Stres nie pomaga maluszkowi, więc na spokojnie i nie nakrecaj się.

reklama

21.01 - 415
23.01 - 793
Myszka a w którym jesteś tygodniu? Z każdym tyg beta zwalnia, może u ciebie już ten próg osiągnęła. Ja robiłam w pod koniec 7tc dwie bety i przyrost był tylko ok 18procent,też się przerazilam ale lekarz mnie uspokoił i powiedział właśnie że beta już potem tak nie przyrasta i żeby się nie denerwować bo najlepszym sposobem by sprawdzi czy jest ok w tym momencie to USG

Do góry