reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Co myślicie o aktywności fizycznej? Chodzi któraś z was na zajęcia dla kobiet w ciąży? Siłownie? Ja chce iść we wtorek, przed ciąża 5 dni w tygodniu spędzałam na siłowni i teraz mi trochę tego brakuje..

Ja sobie w domu ćwiczę. Tzn ćwiczyłam, przestałam jak się dowiedziałam o ciąży. Wczoraj dostalam zielone swiatło na sport. Od razu machnełam trening przeznaczony dla mam w 1 trymestrze a dzisiaj 30 minut stepper [emoji6]

@ag93 strasznie mi przykro, trzymaj się ciepło i niezałamuj [emoji8]

Kochane pamiętajcie, ze nienarodzone dzieci nie odchodzą, one zmieniają datę przyjścia na świat [emoji173]️ jeszcze będziemy się cieszyć naszymi maluszkami [emoji173]️ główki do góry!

Ale tu dzisiaj jakoś smutno...
Dziewczyny trzymajcie się!!!
Trzymam kciuki za kolejne starania:* będzie dobrze....

A ja nie ćwiczę bo mam krwiaczka:( i przejdę kawałek a tu zadycha mnie łapie i ból brzucha ehh...starość nie radość:)

Ag93 bardzo mi przykro, trzymaj się, zrób badania, kolejnym razem się uda. Masz swojego aniołka. Jest forum na stronie poronienie.pl gdybyś chciała poczytać.

reklama
Nie było mnie kilka godzin a tu tyle wieści...
Przepraszam nie będę się odnosić bezpośrednio bo trudno mi spamiętać nicki...

Bardzo współczuję Kochane, tym które dzisiaj malenstwa zmieniły się w aniołki [emoji26] to bardzo przykre wiadomości. Teraz jest ciężko, ale trzeba byc dobrej myśli i walczyć o małą istotkę. Trzymajcie się[emoji11]

A co do pisania o przykrych i trudnych sprawach to uważam, że zapisując się na forum każda powinna mieć o tym świadomość że nie zawsze jest kolorowo. Tym bardziej na początku. Każda z nas się cieszy jak tylko zobaczy dwie kreseczki na teście i najchętniej by się już dzieliła z całym światem. Ale niestety... W każdym momencie coś się może stać, a w pierwszym trymestrze najczęściej [emoji26] ale po to tu jesteśmy aby się wspierać i myślę że to miły gest od Mamy ktora ma anioleczka że nas o tym poinformowala.
Oczywiście że najbliżsi są najważniejsi ale czasem nawet lepiej się wygadać całkiem obcej osobie. A nikt tak dobrze nie zrozumie problemu jak druga Mama. Obysmy miały już co raz więcej tych dobrych nowin. A z czasem na pewno się bardzo zżyjemy ze sobą, w końcu przed nami kilka dobrych miesięcy. W poprzedniej ciąży na tym forum gdy sytuacja już się ustabilizowala i były dość stałe uczestniczki to forum zostało zamknięte, bo dziewczyny chciały się dzielić zdjęciami. W między czasie została też utworzona zamknięta grupa na FB bo tam łatwiej zdjęcie czy filmik wrzucić i wiem że niektóre dziewczyny nawet się spotkały i utrzymują kontakt do dziś [emoji4]

Miło będzie spędzić razem te najbliższe miesiące i obyśmy je spędziły w jak największym gronie ale pewnie i smutki będą a jesteśmy tutaj by się wspierać w każdej sytuacji [emoji4] i ja bym chciała i mam tego świadomość w drugą stronę, zeby moc się pożalić nawet z głupota jak poniosą nas ciążowe hormony [emoji85]

Do góry