reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Moja mala wczoraj zasnela o 21 a obudzila sie o 4.30 jejku dla mnie to trochę dziwne później jadła i zasnela w mig i spala to 8 teraz po 2h zabawy zasypia [emoji16]
Mam pytanie jak rozwijają się wasze dzieci ? Czy łapią zabawki? Wyciągają rączki , bo moja dotyka ale jak jest coś obok niej , i dalej ma większość zaciśnięte piastki A jak to u Was wygląda?

Moja mala wczoraj zasnela o 21 a obudzila sie o 4.30 jejku dla mnie to trochę dziwne później jadła i zasnela w mig i spala to 8 teraz po 2h zabawy zasypia [emoji16]
Mam pytanie jak rozwijają się wasze dzieci ? Czy łapią zabawki? Wyciągają rączki , bo moja dotyka ale jak jest coś obok niej , i dalej ma większość zaciśnięte piastki A jak to u Was wygląda?
A ile ma twoja corcia

Mój ma dwa miesiące + tydzień i po woli zaczyna coś łapać. Rączki biegają jak szalone i sam siebie potrafi budzić jak zacznie nimi machać i uderzać się w twarz

Mój ma często rączki otwarte. Ale zabawek nie łapie. Dopiero wczoraj zauważył że je ma. Patrzy na nie robiąc zeza i wielkie oczy... I zaczęła go interesować karuzela. Chyba wzrok sięga coraz dalej. I usmiecha się już świadomie jak się gada do niego. Ale on dopiero 6 tydz skończył.
A powiedzcie do kiedy może pojawić się ciemieniucha? Nie wiem czy czekać na nią czy nas ominie. Pierwszy syn miał bardzo długo i mocno.

reklama
A jak wogole wyglądają dni Wasze z maluchami? Dużo śpią? Czy jak leżą na macie to cały czas jesteście przy nich czy dłużej są sami? Czy zainteresują się czymś już?
U mnie jeszcze średnio. Orzeszek mało śpi w ciągu dnia a jeśli już to wszystko szybko go wybudza i potrzebuje dużo towarzystwa więc ogarnąć cos przy nim lub z nim to graniczy z cudem i sxczerze się zastanawiam jak ogarniemy cokolwiek na święta.
Od trzech dni śpi w ciągu dnia ciut więcej ale jak.wypadnue smoczek albo coś zaskrzypi od razu się budzi. Myślę że skończył się skok rozwojowy stąd trochę więcej snu

Do góry