reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja, wstyd sie przyznac, po porannej pobudce nalaktator (mialam b.twarda piers) cycanie, przebieranie i kawke inke, poszlam spac z malym i spalismy prawie do teraz. Znowu dzien mi uciekl. Musze zaczac klasc sie wczesniej, a nie po polnocy...
Maly je, kupa poszla w miedzyczasie, przebiore i biore sie za.sniadanie i kawe :).
Wczoraj pisalyscie o zabawkach- ja mam caly pojemnik- troche moich maskotek, troche dostanych po dzieciach i troche nowych prezentow. Dzisiaj chce poprac te uzywane- chyba wrzuce do pralki na pranie reczne. Jak oczywiscie uda oderwac mi sie ssaka od piersi :)

Czasem potrzeba się wyspać- po prostu :)

reklama
Ja też od rana chodzę i ogarniam.
Zostało pomyć podłogi i mam cacy :tak:
Kupiliśmy nową szafkę na korytarz i wstawiłam tam dużą pufe. Będzie wygodniej buty zakładać. Ale oczywiście trzeba było przy okazji ogarnąć buty, sam korytarz i klatkę schodową.
Dziś idę do fryzjera.
10 miesięcy nie farbowałam no bo ciąża .... Nie żebym tam wierzyła że to przenika i szkodzi czy coś. Ale pierwsze 4 miesiące prawie mieszkałam w wc bo mdłości... a potem znowu co chwila siusiu także ten . Darowałam sobie poprostu.
No ale dziś tatuś odpala butelkę a ja mam wychodne ;-) ;)
No i ekstra :).
Pokaż nam się później w nowej odsłonie :)

Ulka ma dwie książeczki (jedną o krówce z taką pacynką a drugą kontrastową), grzechotkę z przywieszką do wozka i szeleszczącą szmatkę-myszkę do przytulania.
A wczoraj kupiliśmy jej karuzelkę do kołyski.
Miałam taką nakręcaną z misiami ale raz że one pastelowe a dwa że ona od spodu to im tylko dupy widziała.
Więc wzięłam uchwyt od tej starej i zawiesiłam na nim tą nową karuzelkę.
W Ikei kupiłam i są skierowane przywieszki do dołu
Jeśli to ta z trzema zwierzątkami z Ikei to jest śliczna i żałuję, że jej nie wzięłam.

Ulka ma dwie książeczki (jedną o krówce z taką pacynką a drugą kontrastową), grzechotkę z przywieszką do wozka i szeleszczącą szmatkę-myszkę do przytulania.
A wczoraj kupiliśmy jej karuzelkę do kołyski.
Miałam taką nakręcaną z misiami ale raz że one pastelowe a dwa że ona od spodu to im tylko dupy widziała.
Więc wzięłam uchwyt od tej starej i zawiesiłam na nim tą nową karuzelkę.
W Ikei kupiłam i są skierowane przywieszki do dołu
Ładna. Ja mam taka z misiami Paddingtonami, ale one sa cale skierowane do dziecka. Niestety, na koszu mojzesza sie karuzelka sie nie trzyma, dlatego mysle powoli o wstawieniu lozeczka. Ostatnimi czasy Leon sypia wiecej "u siebie" to bedzie mu wygodnie. Powoli tez zaczyna wypelniac caly kosz ;)

Dziewczyny, jak podac niemowlakowi 5 kropli Dicofloru? Karmie piersia. Nie chce mu otwierac buzi na sile, nie podaje butelki- jak to zrobic?

reklama
Do góry