reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A nie chcesz poprostu typowego leżaczka?
Seremida a wy macie leżaczek? Pokaz jak masz

Kamilowi się takie normalne nie podobają... taki esteta niby wizualny się zrobił.. dodatkowo patrzy tez na funkcjjnosc by na trochę posłużył. Mi się marzy by po prostu już coś było w domu bo znów się będzie zastanawiał...

A o jakim skoczku myślisz ?

reklama
Normalnie nie miałam ani jednego powiadomienia o nowych postach. Chamstwo.
U Nas w nocy jedna pobudka ale odkładałam Mikołaja i właściwie poza krótkimi cycaniami śpi u siebie. Teraz też już po porannym karmieniu sobie drzemie.

Co do niespokojnego snu u dzieci to przyczyn może być wiele. Może dziecku coś przeszkadzać, gnieść, uciskać. Być zbyt zimno lub gorąco. Może być przestymulowane w ciągu dnia i odreagowywać przez sen. Może potrzebować bliskości lub odwrotnie (Mikołaj np. śpi spokojniej sam w łóżeczku niż jak z Nami) Poza tym dzieci przy skokach rozwojowych - gdy uczą się nowych rzeczy gorzej sypiają.

Ania i inne którym dzieci śpią od 20 do rana zazdroszczę. Miki pada w okolicy 17 i śpi długo no ale potem to jest 2x zmiana pieluchy cycki i pobudka raz w nocy i raniutko. Wolałabym żeby padał o 20 i te 5/6 h ciurkiem spał... Ale i na to przyjdzie czas.

Co do bujaków. Nadal nie mamy ale jakoś nie rozglądam się specjalnie za takowym...
W ogóle zaraz biorę pierwszego psychotropa i liczę że jak najszybciej (wiadomo nie dziś) mi się poprawi bo jestem zmęczona a nic się nie zmienia. Durna głowa. Tak bardzo chciałabym już czuć się NORMALNIE i narzekać na ból zęba czy że mam sraczkę... Zanim zaszłam w ciążę na lekach czułam się super. 1000x lepiej na tych niż na poprzednich. Byłam fizycznie spokojna ale i psychicznie było b. dobrze.

Właśnie moje najsyarsze wbiło mi się do wyrka.

A na Mazowszu odra się rozprzestrzenia. Już 14 osób i rośnie...

Współczuje Ci GoJ :(
Ja jak na początku ciąży odstawiałam psychotropy to bardzo się bałam jak dam radę, ale to głównie przeleżałam początek i przespałam a potem jakoś ogarnelam ze nie mogę i już - szczęśliwie nie biorę nic i tylko kontrolnie chodzę do mojej psychiatry.

A masz takiego dobrego lekarza? Bo czasem lekarstwa ale i odpowiednia osoba to połowa sukcesu. Jak co polecam Ci moją. Super babka, przyjmuje prywatnie na Mokotowie dolnym ale na NFZ chyba tez tylko w Piasecznie wtedy.

Aaa bo ja myślałam skoczek zw to takie coś na czym się skacze jak tska piłka porodowa tylko w wersji zwierzątka..

A te skoczki to zdrowe? Nie działają jak złą sławą owiane chodziki ?
Wiesz nie wiem do końca czy zdrowe pewnie AniaStar się wypowie ale dziecko nie jest w tym cały dzień ja chodzika nie toleruje jak sama nazwa wskazuje dziecko w chodziku ma chodzic a w skoczku trochę poskacze pobawi się zabawkami itp trochę spokoju...

Skoczek Fischer Price Jumperoo Animal Adventure
Czaje się na ten może jeszcze nikt nie kupi

Aaa bo ja myślałam skoczek zw to takie coś na czym się skacze jak tska piłka porodowa tylko w wersji zwierzątka..

A te skoczki to zdrowe? Nie działają jak złą sławą owiane chodziki ?
Takie co się skacze na piłce to dla dzieci które już są starsze i sprawnie chodzą a ten jest dla nie chodzacych....

Ja wam powiem tak szczerze że 9 lat temu jak wychowywałam swoje panny to nie wiedziałam dużo naprawdę uczyłam się i jak miały 2,5miesiaca już dawałam im kleik ryżowy do mleka do butelki w leżaczku tez leżały itp i wyrosły na zdrowe i piękne dziewczyny jedzące wszystko żeby nie było przestrzegalam zasad żywienia mięsko, żółtko olej z dyni itp ale dawalam herbatkę dla niemowląt, wodę do picia przed skończeniem 4 miesiąca poprostu wtedy nie było całej tej nagonki na eko sreko to wolno to nie wolno że zmienia się wszystko, że teraz dam wodę pić dziecku bo się wysrac nie może to nawet nie mówię wszem wszystkim bo od razu zjechało by mnie towarzystwo itd itp

Współczuje Ci GoJ :(
Ja jak na początku ciąży odstawiałam psychotropy to bardzo się bałam jak dam radę, ale to głównie przeleżałam początek i przespałam a potem jakoś ogarnelam ze nie mogę i już - szczęśliwie nie biorę nic i tylko kontrolnie chodzę do mojej psychiatry.

A masz takiego dobrego lekarza? Bo czasem lekarstwa ale i odpowiednia osoba to połowa sukcesu. Jak co polecam Ci moją. Super babka, przyjmuje prywatnie na Mokotowie dolnym ale na NFZ chyba tez tylko w Piasecznie wtedy.
Do Piaseczna mi bliżej niż na dolny Mokotów. Ta moja psychiatra niezbyt rozmowna. Ale leki dobre

reklama
Do góry