reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hejka wszystkim [emoji5] Jejku jaki był hardcorowy dzień wczoraj, tzn chodzi o te jazdy z cmentarza na cmentarz ale za to pogoda dopisała [emoji846] Z siostrą postanowiłyśmy, że na jeden cmentarz pojedziemy tak gdy będzie już się ściemniać, oczywiście ja z Julką, młoda chyba już też na tyle zmęczona była że taki koncert dała mi że w pewnym momencie musiałam ją z wózka wyciągnąć i nieść, dobrze że nawet wieczorem było
ciepło [emoji6]

Już po Wszystkich Świętych, dziś Zaduszki, a od jutra Sezon Na Sprzątanie Świąteczne Uważam Za Otwarte [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

A wczoraj gdy odpalałam jeden ze zniczy to o mało nie zjarałam sobie włosów [emoji23] Miałam je rozpuszczone i gdy odpaliłam zapalniczke to włosy weszły w znicz i delikatnie końce podjarłam i śmierdziałam jak opalany kurczak [emoji37]

Dziś już mąż wraca i udało się że będzie koło 13 więc o tyle dobrze że nie musimy czekać do wieczora.

A moja Julka już zaczyna gaworzyć i się uśmiechać, jeszcze są to rzadkie momenty ale już są i serducho moje się cieszy gdy sprzeda mi uśmiech [emoji7][emoji7][emoji5]

reklama
A u mnie juz sie nie kupuje prezentow, tylko najmlodszym ;) dodatkowo od zeszlego roku obchodzimy swieta z moja i krzyska rodzina, wiec jest okolo 15 osob na wigilii, jakby kazdy mial kazdemu kupowac prezenty to bysmy poszli z torbami [emoji85] poszedl pomysl zeby zrobic losowanie jak w szkole, ze kazdy kupuje po jednym prezencie wylosowanej osobie, ale zobaczymy czy to wyjdzie [emoji1]

U nas grudzień to tak 6 Mikołajki, 9 starszy syn urodziny, 10 młodszy syn urodziny, gwiazdka, Bartek jak @GoJ syn imieniny obchodzi 21 kwietnia, starszy syn 18 lipca, ja zaś urodziny i imieniny w styczniu, z resztą grudzień i styczeń są dla mnie wyzwaniem bo najwięcej jakiś dni do świętowania [emoji18][emoji14][emoji12]

A u nas karmienie o 4 o 5 ryk że coś się śniło wzięliśmy go do siebie i spał do teraz szok przespal znowu karmienie...

Do później

Wy już o prezentach

Hejka wszystkim [emoji5] Jejku jaki był hardcorowy dzień wczoraj, tzn chodzi o te jazdy z cmentarza na cmentarz ale za to pogoda dopisała [emoji846] Z siostrą postanowiłyśmy, że na jeden cmentarz pojedziemy tak gdy będzie już się ściemniać, oczywiście ja z Julką, młoda chyba już też na tyle zmęczona była że taki koncert dała mi że w pewnym momencie musiałam ją z wózka wyciągnąć i nieść, dobrze że nawet wieczorem było
ciepło [emoji6]

Już po Wszystkich Świętych, dziś Zaduszki, a od jutra Sezon Na Sprzątanie Świąteczne Uważam Za Otwarte [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

A wczoraj gdy odpalałam jeden ze zniczy to o mało nie zjarałam sobie włosów [emoji23] Miałam je rozpuszczone i gdy odpaliłam zapalniczke to włosy weszły w znicz i delikatnie końce podjarłam i śmierdziałam jak opalany kurczak [emoji37]

Dziś już mąż wraca i udało się że będzie koło 13 więc o tyle dobrze że nie musimy czekać do wieczora.

A moja Julka już zaczyna gaworzyć i się uśmiechać, jeszcze są to rzadkie momenty ale już są i serducho moje się cieszy gdy sprzeda mi uśmiech [emoji7][emoji7][emoji5]
Już sprzątanie świąteczne? Masakra... Też powinnam ale przy młodym to nie wiem co się uda. Nie widzę tego oczami wyobraźni :no:

A u mnie juz sie nie kupuje prezentow, tylko najmlodszym ;) dodatkowo od zeszlego roku obchodzimy swieta z moja i krzyska rodzina, wiec jest okolo 15 osob na wigilii, jakby kazdy mial kazdemu kupowac prezenty to bysmy poszli z torbami [emoji85] poszedl pomysl zeby zrobic losowanie jak w szkole, ze kazdy kupuje po jednym prezencie wylosowanej osobie, ale zobaczymy czy to wyjdzie [emoji1]
My wprowadziliśmy ten pomysł w życie już kilka lat temu i ja uwielbiam to rozwiązanie. Lubię dostawać prezenty, ale wolę oszczędność czasu i pieniędzy od góry często nietrafionych drobiazgów. Kupujemy po jednym prezencie dla wylosowanej dorosłej osoby i prezenty dzieciakom.

Powiem szczerze, że ja o świętach i prezentach jeszcze w ogóle nie myślę i szczerze mówiąc nie robię świątecznych porządków (mam posprzątane na co dzień więc porządki robię takie jak solidne sprzątanie raz w tygodniu). Raczej przygotowuję dekoracje, obrusy, no i piekę i gotuję.
Za to przed Świętami i Nowym Rokiem staram się uporządkować i pozałatwiać zaległe sprawy, żeby nie wchodzić w Nowy Rok z jakimiś zaległościami :)

reklama
Mój też już zaczyna gaworzyc jak mnie "zauważy" to coś produkcję ustami i jakieś dźwięki wypuszcza fajne to jest zaczyna się coś dziać....

Moi naszykowani na wycieczkę idą polazic jakieś zamki itp najważniejsze że się dotleniona i zmęcza :p już piore i jak ogarnę śniadanie to zacznę prasowac bo się naskladalo, mąż w domu jakiś długi ten tydzień...

U nas prezenty tylko dla dzieci już odeszlismy od tematu dorosłych, ja raczej kupię im po dużym pudełku Lego i będziemy mieć spokój bo lubią układać, lubią się tym bawić i zajmie im czas, dla synka mojej siostry chciała klocki drewniane i problem z głowy a na Mikołaja pierdoly i odrobina słodyczy...

Do góry