reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze jakies rady jak przestawic malucha?:p maly wybral sobie godz 18-19 jako takie karmienie przed dlugim snem. Dzisiaj zjadl kolo 18:30, wojna byla z cyckiem i zasnal kolo 19:30, teraz pobudka 00:30 na karmienie. Teraz oczywiscie nie chce spac.
Mam po prostu nie pozwalac mu zasnac i zabawiac?
Jakbym tak go karmila 22-23 ostatni raz i potem by sie budzil kolo 5 to byloby bajlando, cud miod malina, a tak kolejna noc rozwalona:p

reklama
Kurcze jakies rady jak przestawic malucha?:p maly wybral sobie godz 18-19 jako takie karmienie przed dlugim snem. Dzisiaj zjadl kolo 18:30, wojna byla z cyckiem i zasnal kolo 19:30, teraz pobudka 00:30 na karmienie. Teraz oczywiscie nie chce spac.
Jakbym tak go karmila 22-23 ostatni raz i potem by sie budzil kolo 5 to byloby bajlando, cud miod malina, a tak kolejna noc rozwalona:p
Ja ze zmęczenia o 22 mam już głęboki sen :p a swojego kąpię o 18

Mój ma 19-20 ten czas przed długim spaniem. I jakoś to mu wyszło automatycznie . Wtedy tez wieczorna toaleta i przebranie w pidzamke. Potem 24 się budzi to zje i psmpers ale usypia szybko i śpi tak do 2-3 i potem się zaczyna bujanie...
Pewnie dopiero nad ranem tsk mi zaśnie ze zaśnie

Myśle ze na karnienie koło 23 i pobudka do 5 rano to jak dobrze pójdzie tak 2-3 miesiąc

Bajdelka ja też będę polować na te buty z Lidla, siostra mi pójdzie przed praca, bo my przeziębieni. Co na gardło dla mnie polecicie przy karmieniu piersią? Kinder nie sądziłam też że takie rozmiary są, i na miejscu przerabiaja żeby był do karmienia.

Dwie pobudki w nocy to i tak luksus :)
Spróbować można wiadomo, ale gorzej jak będziesz miała tak jak ja wczoraj . Mały po tych szczepieniach nie mógł zasnąć i im dłużej nie spał tym było gorzej . Coraz bardziej zmęczony , coraz bardziej marudny . Niczym nie dało się go zabawiać , nic nie pomagało nawet noszenie na rękach . I pomimo tego że widziałam jaki jest Zmęczony I tak się męczyliśmy oboje bo nie spał. Także żebyś takim przetrzymaniem nie zapewniła sobie przez przypadek nocy chodząco-lulająco-cycającej. :)

A kiedy się przenosicie finalnie?

A dokładnie 4 lata temu... (facebook mi przypomniał) :DZobacz załącznik 909223
Powinniśmy najpóźniej 14 dni po podpisaniu umowy... której w sumie nie podpisałam jeszcze... czekam na tel. z ZGNu bo póki co to nie mam gazu w chacie i podpisanej umowy o prąd (do teraz był na ZGN) ten prąd. Więc nie wiem powiedzmy do 5.11 pewnie

Mój ma 19-20 ten czas przed długim spaniem. I jakoś to mu wyszło automatycznie . Wtedy tez wieczorna toaleta i przebranie w pidzamke. Potem 24 się budzi to zje i psmpers ale usypia szybko i śpi tak do 2-3 i potem się zaczyna bujanie...
Pewnie dopiero nad ranem tsk mi zaśnie ze zaśnie

Myśle ze na karnienie koło 23 i pobudka do 5 rano to jak dobrze pójdzie tak 2-3 miesiąc

Nie pocieszylas:p

reklama
Musisz przetrwać. Trafił Ci się skowronek i póki co moim zdaniem nie powinnaś mu tego naturalnego cyklu dnia zaburzać. I Nas K. to skowronek a B. sowa a Miki to póki co śpioch z bardzo awanturnym nastawieniem do zycia ;)

Do góry