reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Czesc.
Melduje się że chyba żyje i nie wiem jak się nazywam i nie rozumiem zadawanych pytań.....

Została ostatnia podłoga w panele .....
Mój dziś do pracy poszedł bo nie wypisał urlopu do poniedziałku.....
Eh
Robota znów stoi....a październik się kończy. Cóż. Dam radę choćbym miała nie wiem co zrobić....

Na zdjęciach trzy pokoje już skończone i najważniejszy mebel-lozeczko stoi.[emoji16]
IMG_20181018_153137.jpg
IMG_20181019_185507.jpg
IMG_20181018_210747.jpg
IMG_20181019_123141.jpg
IMG_20181019_185455_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20181018_153137.jpg
    IMG_20181018_153137.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 361
  • IMG_20181019_185507.jpg
    IMG_20181019_185507.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 349
  • IMG_20181018_210747.jpg
    IMG_20181018_210747.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 357
  • IMG_20181019_123141.jpg
    IMG_20181019_123141.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 369
  • IMG_20181019_185455_HDR.jpg
    IMG_20181019_185455_HDR.jpg
    68,4 KB · Wyświetleń: 362
reklama
Ja wiem, ze nieduzo, ale od tej polnocy nie spal do 3:/ wiec co z tego ze malo pobudek, jak snu tez malo, bo wychodzi mi dzisiaj 3 godziny w sumie:p no ale wiem, moglo byc gorzej.
Biedne te maluchy po szczepieniach, ciekawe jak Alek zareaguje
A to ja myślałam że on zje i dalej śpi . Alek to imprezowicz widzę, nie dla niego spanie w nocy :)
No biedne biedne , na szczęście mój bez gorączki tyle że marudek okropny . A kiedy macie szczepienia?

Myślę że to zasypianie 23 w takich przypadkach to dopiero jak będą zdecydowanie starsze ale jest nadzieja że do tego czasu wydłuży im się spanie od tej 19/20 do5/6 rano bez pobudek... choć wszystko zależy od dzieci. Kacper zasypiał wcześnie i do dziś tak ma dla niego 21:00 to noc. Ale bez budzika budzi się o 7:00 za to Bartosz kiedy już zaczął podrastać powiedzmy od 6msc życia chodzi spać 22/23 ale dobudzić go przed 9:00 rano to hardcore.
Poza tym to się w ciągu życia zmienia. Można też sobie wypracować rytm dnia wbrew zegarowi biologicznemu.
Mikołaj póki co ta 19 powiedzmy ma czas długiego cyca i jak jest dobrze to o 20:00 już śpi. Zazwyczaj jednak bujamy się do 21:30 potem idzie do swojego wyra i w zależności od nastroju budzi się w przedziale czasowym 23÷1 kolejny cycek i pobudka w przedziale 3÷5 a potem to już zależy od humoru księciunia.
Dziś. ksieciunio wypiął się na cyca i wyro za to mam go tulić to on sobie pośpi...
Zobacz załącznik 909242
Mój też po kąpieli niechętny do spania .
Od 19 zasypia gdzieś dopiero koło 21 .
Miki jest przeboski :)

Kurde mnie przeraża dzień/noc a znając Mikiego dopiero next day po szczepieniach. I Kacper i Bartek 2/3h po szczepieniach spali a potem to była jazda jak na rollercouser...
Mój też 3 godziny zaraz po spał i się cieszyłam że prześpi to wszystko , no cóż marzycielka ze mnie . Jak się obudził to się zaczęło .

Ich to nie obchodzi. Papierki są ważne. A czy człowiek ma co do gara wsadzić czy rachunki zapłacić to ich to nie obchodzi...
Strasznie Ci współczuję tego zamieszania . Niestety w urzędzie żeby ktoś Ci pomógł sam z dobrej woli to musiałby być cud . One wszystkie tam jak za karę .

@Bajdelka35 ja chyba dzisiaj bede w sklepie dla dzieciaków, gdzie mają śpiworki cottonmoose tylko nie wiem jakie rozmiary, ale jakby co to przymierze ci ten wiekszy śpiworek do jakiegoś wózka i cykne zdjęcie.

No chyba że S. znów dziś nawali i znów nie dotrzemy do tego sklepu to bede zajęta opierniczaniem męża i tłumaczeniem mu że skoro tak pogrywa to za kare na zakupy pojedziemy do smyka gdzie jest drożej...

U nas godziny karmienia wypadają tak co 2,5-3,5 h, z tym że czasami Blance zdarza się przespac karmienie o 3 w nocy i wtedy nocne karmienia wypadają jakos 21, 0:00-0:30... 5:00-5:30 :D A jak nie zapomni się obudzić to jest pobudka o 3 a potem karmienie ok. 6:30.

Ogólnie nocki, odpukać, są u nas znośne. Od początku to popołudnia i wieczory są gorsze przez bóle brzuszka. A teraz doszło mi nowe zmartwienie, tzn. po włączeniu Delicolu zaczął się problem z zatwardzeniem... Od początku sporadycznie dokarmiam małą hippem combiotic a teraz nagle po włączeniu dicofloru, Delicolu i boboticu dziecko mi sie zatkało... Masakra. Zazwyczaj robiła 3-4 kupy na dzień, a teraz mija właśnie 24 h od kiedy zrobiła ostatnie dwie, najpierw jak plastelina a potem taka standardowa jak jajecznica... I od tamtej pory cisza... A raczej same bąki i głupie miny, bo biedna widać że probuje zrobić a nie może.

O, to Blanka dziś podobnie. Obowiązkowo obudziła mnie ok. 6:00, trochę pociumkała ale tak właściwie to chodziło o to żeby poleżeć trochę na mamie...

Kurcze, moj tez po delicolu znowu sie zatkal :/

W ogóle tylko tę kuchnię urządzić i się bym już wyniosła bo teraz to żyjemy w takich warunkach że dostanę zaraz jakiejś apopleksji... bur...el na kółkach. Kartony popakowane i nie rzeczy zamiast na półkach to wszędzie.... Przy mojej psychice taki chlew wokół dodatkowo mnie przytłacza i gdyby nie kopyt starego to by on woził systematycznie a tak zdani jesteśmy na łaskę i nie łaskę i musimy to przewieźć jednego dnia wszystko.
NIE TAK MIAŁO BYĆ
Ja też lubię czysto a u ciebie to kwestia czasu zaraz sobie poukladasz i wysprzatasz w nowym mieszkaniu to tylko chwila

@Bajdelka35 ja chyba dzisiaj bede w sklepie dla dzieciaków, gdzie mają śpiworki cottonmoose tylko nie wiem jakie rozmiary, ale jakby co to przymierze ci ten wiekszy śpiworek do jakiegoś wózka i cykne zdjęcie.

No chyba że S. znów dziś nawali i znów nie dotrzemy do tego sklepu to bede zajęta opierniczaniem męża i tłumaczeniem mu że skoro tak pogrywa to za kare na zakupy pojedziemy do smyka gdzie jest drożej...

U nas godziny karmienia wypadają tak co 2,5-3,5 h, z tym że czasami Blance zdarza się przespac karmienie o 3 w nocy i wtedy nocne karmienia wypadają jakos 21, 0:00-0:30... 5:00-5:30 :D A jak nie zapomni się obudzić to jest pobudka o 3 a potem karmienie ok. 6:30.

Ogólnie nocki, odpukać, są u nas znośne. Od początku to popołudnia i wieczory są gorsze przez bóle brzuszka. A teraz doszło mi nowe zmartwienie, tzn. po włączeniu Delicolu zaczął się problem z zatwardzeniem... Od początku sporadycznie dokarmiam małą hippem combiotic a teraz nagle po włączeniu dicofloru, Delicolu i boboticu dziecko mi sie zatkało... Masakra. Zazwyczaj robiła 3-4 kupy na dzień, a teraz mija właśnie 24 h od kiedy zrobiła ostatnie dwie, najpierw jak plastelina a potem taka standardowa jak jajecznica... I od tamtej pory cisza... A raczej same bąki i głupie miny, bo biedna widać że probuje zrobić a nie może.

O, to Blanka dziś podobnie. Obowiązkowo obudziła mnie ok. 6:00, trochę pociumkała ale tak właściwie to chodziło o to żeby poleżeć trochę na mamie...
Tak tak poproszę cię bardzo dziękuję

reklama
Czesc.
Melduje się że chyba żyje i nie wiem jak się nazywam i nie rozumiem zadawanych pytań.....

Została ostatnia podłoga w panele .....
Mój dziś do pracy poszedł bo nie wypisał urlopu do poniedziałku.....
Eh
Robota znów stoi....a październik się kończy. Cóż. Dam radę choćbym miała nie wiem co zrobić....

Na zdjęciach trzy pokoje już skończone i najważniejszy mebel-lozeczko stoi.[emoji16]Zobacz załącznik 909247Zobacz załącznik 909248Zobacz załącznik 909249Zobacz załącznik 909250Zobacz załącznik 909251

Już zaraz będzie gotowe :):)

Do góry