reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurcze jakies rady jak przestawic malucha?:p maly wybral sobie godz 18-19 jako takie karmienie przed dlugim snem. Dzisiaj zjadl kolo 18:30, wojna byla z cyckiem i zasnal kolo 19:30, teraz pobudka 00:30 na karmienie. Teraz oczywiscie nie chce spac.
Mam po prostu nie pozwalac mu zasnac i zabawiac?
Jakbym tak go karmila 22-23 ostatni raz i potem by sie budzil kolo 5 to byloby bajlando, cud miod malina, a tak kolejna noc rozwalona:p

reklama
Kurcze jakies rady jak przestawic malucha?:p maly wybral sobie godz 18-19 jako takie karmienie przed dlugim snem. Dzisiaj zjadl kolo 18:30, wojna byla z cyckiem i zasnal kolo 19:30, teraz pobudka 00:30 na karmienie. Teraz oczywiscie nie chce spac.
Jakbym tak go karmila 22-23 ostatni raz i potem by sie budzil kolo 5 to byloby bajlando, cud miod malina, a tak kolejna noc rozwalona:p
Ja ze zmęczenia o 22 mam już głęboki sen :p a swojego kąpię o 18

Mój ma 19-20 ten czas przed długim spaniem. I jakoś to mu wyszło automatycznie . Wtedy tez wieczorna toaleta i przebranie w pidzamke. Potem 24 się budzi to zje i psmpers ale usypia szybko i śpi tak do 2-3 i potem się zaczyna bujanie...
Pewnie dopiero nad ranem tsk mi zaśnie ze zaśnie

Myśle ze na karnienie koło 23 i pobudka do 5 rano to jak dobrze pójdzie tak 2-3 miesiąc

Bajdelka ja też będę polować na te buty z Lidla, siostra mi pójdzie przed praca, bo my przeziębieni. Co na gardło dla mnie polecicie przy karmieniu piersią? Kinder nie sądziłam też że takie rozmiary są, i na miejscu przerabiaja żeby był do karmienia.

Dwie pobudki w nocy to i tak luksus :)
Spróbować można wiadomo, ale gorzej jak będziesz miała tak jak ja wczoraj . Mały po tych szczepieniach nie mógł zasnąć i im dłużej nie spał tym było gorzej . Coraz bardziej zmęczony , coraz bardziej marudny . Niczym nie dało się go zabawiać , nic nie pomagało nawet noszenie na rękach . I pomimo tego że widziałam jaki jest Zmęczony I tak się męczyliśmy oboje bo nie spał. Także żebyś takim przetrzymaniem nie zapewniła sobie przez przypadek nocy chodząco-lulająco-cycającej. :)

A kiedy się przenosicie finalnie?

A dokładnie 4 lata temu... (facebook mi przypomniał) :DZobacz załącznik 909223
Powinniśmy najpóźniej 14 dni po podpisaniu umowy... której w sumie nie podpisałam jeszcze... czekam na tel. z ZGNu bo póki co to nie mam gazu w chacie i podpisanej umowy o prąd (do teraz był na ZGN) ten prąd. Więc nie wiem powiedzmy do 5.11 pewnie

Mój ma 19-20 ten czas przed długim spaniem. I jakoś to mu wyszło automatycznie . Wtedy tez wieczorna toaleta i przebranie w pidzamke. Potem 24 się budzi to zje i psmpers ale usypia szybko i śpi tak do 2-3 i potem się zaczyna bujanie...
Pewnie dopiero nad ranem tsk mi zaśnie ze zaśnie

Myśle ze na karnienie koło 23 i pobudka do 5 rano to jak dobrze pójdzie tak 2-3 miesiąc

Nie pocieszylas:p

reklama
Musisz przetrwać. Trafił Ci się skowronek i póki co moim zdaniem nie powinnaś mu tego naturalnego cyklu dnia zaburzać. I Nas K. to skowronek a B. sowa a Miki to póki co śpioch z bardzo awanturnym nastawieniem do zycia ;)

Do góry