reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mam wrazenie ze mlody z karmienia na karmienie ma coraz wiekszy problem ze ssaniem, teraz byl cyrk juz od samego poczatku, pociagnal moze z 2 minuty. Mialam troche niezamrozonego odciagnietego mlekaa to mu dalam, ale za chwile mu sie ulalo.. no i drze morde ze glodny. Cycek nie, a odciagnietego juz ni mo! I co tu wymyslic na tego hultaja
Ja tak samo , coraz gorzej z karmieniem . Mały się bardzo denerwuje i ja nie wiem czy on się odsuwa bo nie może dobrze złapać piersi czy dlatego że jest najedzony . Oby do wtorku , zrobią mu ten zabieg i po problemie .

Nie pamiętam by nam kazano nie karmić a i jak dziewuchy pisały to u nas też chirurg zresztą ta sama co bioderka a propo z tego wszystkiego jeszcze nie zapisałam Miksa na te biodra boże dobijcie mnie!!!
A to nie wiem teraz szczerze mówiąc , dzwoniłam do trzech ośrodków i w każdym zabieg wykonuje się podczas wizyty u logopedy .

Ja tak samo , coraz gorzej z karmieniem . Mały się bardzo denerwuje i ja nie wiem czy on się odsuwa bo nie może dobrze złapać piersi czy dlatego że jest najedzony . Oby do wtorku , zrobią mu ten zabieg i po problemie .

No wlasnie tez sie czasem zastanawiam czy sie odsuwa, bo jest wsciekle glodny a nie leci, czy jednak dlatego, ze chce sobie tylko pomemlac a mleko dalej leci. Zazwyczaj zatkanie smoczkiem pomaga i idzie spac.
Podobne te nasze chlopaki widze :p

Dziś ta baba w OPSie wywaliła z tekstem że jak mogłam tak "pochrzanić". Tzn. nie takimi słowami ale taki sens tej wypowiedzi..
Co do mieszkania.
Póki co będziemy się wprowadzać tam tak jak jest. Meble zabieram te co mam. Tylko do dzieci nie mam szafek czy coś no ale to na razie na kartonach.. malować też nic nie będziemy potem jak będą pieniądze/zdrowa noga to się będzie ogarniać.. szkoda że tak naprawdę ta kasa w tym miesiącu poza rachunkami czy jedzeniem przydałaby mi się na kilka rzeczy które są niezbędne (nie tylko w mieszkaniu) a których zwyczajnie nie kupowałam gdyż tu i tak by zostały zużyte/zniszczone/wyeksploatowane. Wystarczy że kupiłam tu pralkę i odkurzacz z którymu moja mama nie umie się ochodzić jak trzeba....
Jestem zmęczona. Fizycznie bo się dziś nałaziłam a potem odstresowujący od 3 dni wręcz rytualny rowerowy sprint przed snem.. a psychicznie to wiadomo... Idę spać... Miki od 21 śpi ciekawe do kiedy ;)

reklama
Fajny ale ja wolę inny fason taki typowo do go gondoli włożyć nie żeby dziecko w nim nosić w

No ja mam taki zwykły śpiworek, ale ten jeszcze wpadł mi w oko bo jest tez dobry do fotelika. I zastanawiam się tez czy nie potrzeba aby dwóch ? Bo jak mi uleje w jeden lub cokolwiek to bym miała zastępstwo na czas prania.

Do góry