reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Goj cieszę się razem z Tobą :) no u nas 2/3 dzień kataru jest, byłam u tej pediatry, osluchowo ok, w razie gorączki, pogorszenia to do szpitala.... inhalacje mamy robić z tej soli fizj. Mama7 współczuję, ja jak mam takie noce gorsze to wstaje z bólem głowy, nie mam na nic ochoty, ani spacer ani sprzątać tylko choć chwilę pospać jeśli mały śpi. U nas odpukać kolek nie ma. Że 3x tylko prezenie było i potem kupa i spokój.

reklama
Moja dziś nieodkladalna.. cały czas na rękach. Od rana usnęła na 10min to zdążyłam prysznic wziąść. Musiałam się sprezac do 9 bo już drugi dzień 9-16 nie mamy wody. Wczoraj jeszcze przed 9 wyłączył prąd.. całe szczęście na nie całą godzinę.
U mnie pobudki 21, 23.30, 0.30, 2.00, 3.00- 4.00 i 5.00 kto da więcej...

Teraz śpi mi na rękach i co chwilę budzi się z płaczem.. jakieś pomysły?
Nawet "2" robiłam z nią na rękach, bez możliwości opuszczenia wody, tylko w miskach sobie zostawiłam to na chwilę ja na pralce położyłam..

Jestem już tak zmęczona i zdesperowana że mi niedobrze od rana.. jak pomyślę że następny taki dzień..
Wspolczuje Ci bardzo, moze mozesz kogos poprosic o pomoc- mame, siostre, przyjaciolke? Trzymaj sie i pisz w miare mozliwosci - jakos wesprzemy.
Moj sie dosc czesto budzi, ale zwykle nie marudzi, tylko ok.6 kolejny raz z harczeniem w nosku. Zakraplam sol fizjologiczna i czyszcze patyczkiem niemowlecym. Wywoluje to straszny ryk, jeden z najwiekszych (o ile nie najwiekszy), jakie sa w repertuarze mojego dziecka.

Moja też obraca głową tylko ona się odwróci i dostaje nerwa i rękę w buzię wkłada
Myśli, że tam też mleczko [emoji23]
Ogólnie to dużo ma na buzi takich krostek. Lekarz na wizycie miesięcznej mówił że to ten trądzik niemowlęcy. I że to jest w porządku. Tylko teraz po prostu ma tego jeszcze więcej ale ogranicza się do samej buzi. Ale ja już tak ją oglądam czy aby czasem nie ma gdzieś tego więcej.
Szkoda mi jej choć nie wydaje mi się że jej to przeszkadza, nie drapie się. Tylko wygląda kiepsko
To tak jak my mamy wypryski na twarzy. Na ogół nie swędzą, więc jej pewnie też to nie dokucza. Niedługo zejdzie :)
Gratulacje!! W końcu się doczekałaś!

W lozeczku, boje sie z nim spac, moj Krzysiek moglby go zgniesc, jak mnie zgniata :p kilka razy mi sie zdarzylo, ze podczas karmienia w nocy na lezaco przysnelismy, ale za chwile sie budzilam niespokojna.
A wy spicie z malym?

Tak on śpi miedzy nami, bo z kolei ja boje się go odłożyć do łóżeczka bo muszę co chwile sprawdzać czy oddycha... w dzień się nie boje ale w nocy- kiedy rozum śpi budzą się demony :)

Na DOZ przez neta 300 zł, ale waptekach stacjonarnie może być trochę taniej.Staram się, żeby jak najczęściej spała w łóżeczku, ale różnie wychodzi. Zawsze ten najdłuższy, pierwszy sen śpi w łóżeczku. Później jak P jest na nocce to zostaje po pierwszym karmieniu już u mnie. Często jak P jest to też zostawiam ją z wygody bardziej. Ale oni lubią się do siebie przytulać. Ostatnio zaczęłam ją po każdym karmieniu odkładać.Chyba Ania nawet tutaj pisała o tym. Przy mleku sztucznym powstają nowe komórki tłuszczowe, przy naturalnym pęcznieją tylko te już istniejące.

@GoJ nie wiem, co ty chcesz od Mikiego.. [emoji848] tak smacznie śpi [emoji23]

Mój P mi nie wierzył, że Mała tak długo spała [emoji23]

A to samemu się te szczepionki kupuje?

reklama
Do góry