reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Goj.gratulejszon ciesz sie.nowym mieszkankiem wszystko powoli sobie zrobisz

Mama7 nie martw sie te.dni mina. Ja dzis.po.kolce tancowalam od 3 do 4.30 bo ksiezniczce cos nie pasowalo.
Nie wiem.skad mam.energie. latam jak.dzik. ale wkurzam.sie ze wszystko co robie jest na pol gwizdka

reklama
Goj.gratulejszon ciesz sie.nowym mieszkankiem wszystko powoli sobie zrobisz

Mama7 nie martw sie te.dni mina. Ja dzis.po.kolce tancowalam od 3 do 4.30 bo ksiezniczce cos nie pasowalo.
Nie wiem.skad mam.energie. latam jak.dzik. ale wkurzam.sie ze wszystko co robie jest na pol gwizdka
Ano... jedynie kuchnia na duś...

Aha miałam was podpytać czy higienicznie jest kupić używany laktator?
Ja miałam w planie kupić używany ale mój mąż powiedział że kupi nowy więc nie wiem czy higienicznie. Wszystko zależy od tego jak kto podchodzi do takich rzeczy, jeżeli dla przykładu kupujesz ciuchy w tak zwanych lumpeksach to wiadomo to kiedyś też ktoś nosił to pierzesz i prasujesz, a laktator te części co można wyparzysz.

A to samemu się te szczepionki kupuje?
Zależy jakim "torem" chcesz iść. Najlepiej poproś na wizycie u pediatry, żeby ci wszystko wyjaśnił.

Starym torem (to te 3w1, pierwsza rubruka na zdjęciu) są bezpłatne, ale zalecane i jakieś dodatkowe szczepionki mogą być płatne.
Nowym torem (to te 6w1, ostatnia rubryka) są płatne.

Tutaj masz kalendarz szczepień i tam są wypisane, które szczepionki są obowiązkowe, które zalecane i które płatne.
Link do: Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://przychodniaeumedica.pl/wp-content/uploads/2018/03/Realizacja_Programu_Szczepien.jpg
Aha miałam was podpytać czy higienicznie jest kupić używany laktator?
W niektórych laktatorach da się wymienić części, które mają kontakt z mlekiem, żeby było higienicznie, ale to byś musiała się dowiedzieć.

reklama
mieliśmy dzis wizyte patronazowa. mały ma 19 dni. a m a 60 c m a waga 4900. po spadkowej ze szpitala z 4170 wiec tyje niezle. mam nie dawać mu juz mm bo ulewa z przekarmisnia a zdarzylo sie za raz na dwa dni dostal 30 ml. I mam dawać po 5 kropli biogaia-probiotyku:)

Do góry