Ja bym zrobiła co mi serce dyktuje a nie lekarz szczególnie że możesz zaszkodzić dziecku..Kurde poczytałam opinię o tym mleka ha i są same negatywy ja się boję mu je dać sama nie wiem co mam zrobić wygrzebalam paragon że śmietnika chyba jutro oddam to mleko i kupię ten bebilon 1? Też tak do końca lekarki nie będę się słuchać bo jednak z bliźniaczek też miala krostki trądzikowe dość długo i jej przeszło co radzicie? Te opinie same źle mnie zniechęcily a nie chve męczyć dziecka eksperymentem jakie mleko
reklama
AgulaK82
Fanka BB :)
Dzień dobry wszystkim [emoji846]
Pobudki były 1, 3 i teraz po 5 a poszła spać koło 22 gdzie ja też padłam ale nocka zdecydowanie lepsza od poprzedniej [emoji5]
Myślałam że już też dzień zacznie ale cyca ciągnie i śpi [emoji16] ja jeszcze też mam z godzinę snu bo potem chłopców do szkoły trzeba będzie szykować [emoji846]
No i drogie ciocie dziś kończymy 2 tygodnie o 6:20 [emoji16][emoji7]
Zdjątko z wczoraj po kąpieli i cycaniu [emoji5]
Pobudki były 1, 3 i teraz po 5 a poszła spać koło 22 gdzie ja też padłam ale nocka zdecydowanie lepsza od poprzedniej [emoji5]
Myślałam że już też dzień zacznie ale cyca ciągnie i śpi [emoji16] ja jeszcze też mam z godzinę snu bo potem chłopców do szkoły trzeba będzie szykować [emoji846]
Zdjątko z wczoraj po kąpieli i cycaniu [emoji5]
Załączniki
Berek... bez entuzjazmu.
Od 2:45 nocne niemowląt rozmowy do 4:45 kiedy to zmiana pieluchy i cyc... on śpi a ja kawa i śniadanka... i koniec nocy.
Zauważyłam że Mikołaj czasem gdy śpi - często tika rączkami i nie mówię tu o odruchu moro tylko tak jakby motylek machał skrzydełkami... nie wiem czy to normalne... mnie się to nie podoba i eiem że takie tiki miał już w życiu płodowym bo dokładnie czułam to.
Umowę o to mieszkanie będę podpisywać albo w tym tyg. albo z początkiem przyszłego i coraz bardziej mnie to dołuje. Panele w promocji nawet to koszt 400-500 plnów. Plisy na okna do 100 zł za jedną. Kuchnia ze 3000 śmiech na sali bo te 3000 dla mnie to w huk kasy. Lodówka... meble... bla bla bla...
Rodzice póki co zostają w starym. Byli u komornicy. Zapisała że to tymczasowe trzeba im dać a że w dwa tyg. nie znajdą a od 1.11 jest okres ochronny to mają 6msc żeby spiąć pośladki i załatwić co trzeba by socjalne dostać... Zobaczymy czy dorośli
Nie wiem czy do psychiatry się nie zapisać bo mi humor 3 dobę siada i wolałabym żeby to nie był początek stanu depresyjnego bo wtedy wszystko leży odłogiem
Jakby tu sobie humor poprawić??
Od 2:45 nocne niemowląt rozmowy do 4:45 kiedy to zmiana pieluchy i cyc... on śpi a ja kawa i śniadanka... i koniec nocy.
Zauważyłam że Mikołaj czasem gdy śpi - często tika rączkami i nie mówię tu o odruchu moro tylko tak jakby motylek machał skrzydełkami... nie wiem czy to normalne... mnie się to nie podoba i eiem że takie tiki miał już w życiu płodowym bo dokładnie czułam to.
Umowę o to mieszkanie będę podpisywać albo w tym tyg. albo z początkiem przyszłego i coraz bardziej mnie to dołuje. Panele w promocji nawet to koszt 400-500 plnów. Plisy na okna do 100 zł za jedną. Kuchnia ze 3000 śmiech na sali bo te 3000 dla mnie to w huk kasy. Lodówka... meble... bla bla bla...
Rodzice póki co zostają w starym. Byli u komornicy. Zapisała że to tymczasowe trzeba im dać a że w dwa tyg. nie znajdą a od 1.11 jest okres ochronny to mają 6msc żeby spiąć pośladki i załatwić co trzeba by socjalne dostać... Zobaczymy czy dorośli
Nie wiem czy do psychiatry się nie zapisać bo mi humor 3 dobę siada i wolałabym żeby to nie był początek stanu depresyjnego bo wtedy wszystko leży odłogiem
CuuuuudnaDzień dobry wszystkim [emoji846]
Zdjątko z wczoraj po kąpieli i cycaniu [emoji5]Zobacz załącznik 906037
Aniabrz
Robi je tatus ktkry potrafi przespac nawet i 14 godzin i moglby spac dluzejMój kawaler też sie kwapi do spania. Też druga pobudka ;p jak się robi dzieci śpiące po 5-6 godzin?
Aniabrz
Kubie do tego jeszczebtak drza nogi tez sie nad tym zastanawian....Berek... bez entuzjazmu.
D
Deleted member 180961
Gość
U nas noc wspaniala, mlody obudzil sie tylko raz o 2:00. No i teraz, ale to juz dzien to sie nie liczy jak zadzwonil o 6:00 budzik starego a wszyscy byli jeszcze w lozkach to z niedowierzaniem pytalam czy to na pewno ten wlasciwy budzik i czy my jeszcze spimy [emoji23]
Ale tak poza tym to maly jest przebrzydly i paskudny(zeby nie bylo, ze go za bardzo pochwalilam i zeby cyrkow nie odstawial[emoji1])
Ale tak poza tym to maly jest przebrzydly i paskudny(zeby nie bylo, ze go za bardzo pochwalilam i zeby cyrkow nie odstawial[emoji1])
reklama
Przesyłam uściski. Mam nadzieję, że to nic poważnego.Ja przyjęłam doła.
Martwię się o starszego syna. Ma tiki.
W zeszłym roku też miał na jesień, z początkiem szkoły .Byliśmy u neurologa i po badaniach niby neurologicznie zdrowy. Choć tego EEG nie robił. Dostał syrop taki dość mocny na wyciszenie. Pomogło na jakiś czas.
Teraz znów go męczą te tiki. Trzeci rok z rzędu.
Trochę poczytałam i pasuje to do Zespołu Tourette'a.
Jutro zadzwonię i będę umawiać wizytę do neurologa. Muszę pogadać z nim na ten temat.
Tymczasem zamówiłam na gemini tran, magnez i melisę w syropie.
Będę mu suplementować witaminy. Liczę że mu pomoże choć trochę.
Bo on tak kręci szyją. I go boli już po jakimś czasie bo ile można
Jestem zdołowana. Czuje się taka bezradna.
Bo to trudno wykryć , trudno leczyć i nie da się zlikwidować. Utrudnia życie , w dodatku szkoła jest. Takie ruszanie głową rzuca się w oczy. Martwię się że zaczną się śmiać z niego i tym samym pogorszą jego stan. Bo to na tle nerwowym.
Ah. Musiałam się wygadać.
Chłop mój mówi żebym się nie przejmowała , że najpierw lekarz. Ale ten lekarz nie pomógł. Nie wspomniał nawet o ZT ani o innych możliwych przyczynach tylko o stresie gadał .
To mnie wizja lekarza jakoś nie uspokaja.
Aż się popłakałam z tego wszystkiego dzisiaj
To dobrze. Żadne pieniądze nie wynagrodzą czasu z rodziną. Lepiej jest mniej zarobić, a mieć spokój psychiczny.Wrócił do firmy gdzie pracuje normalnie, szef nas zna i wie że ma rodzinę, szanuję czas pracownika, kasa jest na czas i właśnie częściej trafi mu się kurs że wróci w czwartek albo jak ostatnio piątek popołudniu w domu więc ma wolny pełny weekend,, zarobi trochę mniej niż w poprzednie firmie, ale ma mniej stresów, kasę na czas i jest szanowany, aha i częściej w domu więc wybiera to niż forsę, w poprzedniej firmie w sobotę często wracał popołudnie a w ndz już jechał do tego tak jak pisze Szczurek ludzi jest ważny
Mi w aptece też babka powiedziała, że w lodówce, bo są tak kultury bakterii. I faktycznie trzeba dobrze wstrząsnąć, bo głównie chodzi o ten osad, żeby dziecko połknęło.Az wzięłam i czytam na Floractin i nie piszę tam że trzeba w lodówce? W temp do 25 stopni hmmm czy może źle czytam? Dobrze wiedzie aby wstrząsnąć.... Cmmm
To moja Martyna może być człowiekiem pizzą jeszcze przez miesiąc?!Ja bezczelnie uważam, ze rozpoznawanie alergii pokarmowej nie leży w kompetencjach pediatry, a już na pewno nie rozpoznanie na podstawie trądziku. Moja córa miała taki trądzik, że przez 2,5 miesiąca wyglądała jak brzydki nastolatek, a alergii nie ma i nie miała.