reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mój syn śpi już 3,5 h . Jestem w wielkim szoku i aż chodzę patrzeć czy oddycha . Obudzi się to pewnie będzie cycał z pół godziny nim się porządnie naje .
Nie wierzę, że to piszę alę mógłby już wstać , cyce bolą . Wczoraj przykładałam go częściej przez ten zastój i teraz siedzę i patrzę a na bluzce plama .
Nie śpi- źle , śpi za długo - też nie dobrze :p

Moj spal 4.. przerwa miedzy jednym a drugim karmieniem 5 godzin [emoji33] no ale teraz juz nie spi, godzine temu go nakarmilam, dalam kropelki na brzuszek, a on nie chcial odbic i sie denerwowal, oczywiscie ulal sporo:/ wiec nie wiem czy te kropelki w ogole sie przyjely :p
w ogole cos sie mlody obrazil na odbijanie i odbija bardzo rzadko.
jak juz chce polezec na ramieniu to mu sie nie odbija wcale, a jak slysze ze nalykal sie powietrza to sie zlosci i nie chce byc na odbiciu.

reklama
Nie wiem ma być dżentelmen, czuły, taktowany, profesjonalny, przystojny wszystko w jednym!!!! A mój jak się nie ogarnie to nie wiem! Jutro gdzieś wybywam! Czyli nie tylko ja tak mam????? Weźcie mnie sprowadzcie na ziemię bo fiksuje! W sobotę chociaż przystojniak ginekolog mój mnie pomaca:D a się okazało że on zaledwie rok starszy ode mnie....

No to masz jazdę z tymi hormonami :)
Ale popęd seksualny to chyba normalne, w sensie wydaje mi się główny z tego typu:)

Dziewczyny czy mogę wymaga od tygodniowego dziecka jakiejś organizacji? mam na myśli ustalone pory np kąpieli czy pielęgnacji... póki co to wszystko jest tak jak chce Seba:D bo jak się obudzi to kąpiel bez konkretnej godziny. W łóżeczku raczej nie śpi a najlepiej lubi na łóżku u nas po karmieniu... czy takie małe dzieci nie lubią noszenia? bo moj chyba nie lubi... ehhh

Dziewczyny czy mogę wymaga od tygodniowego dziecka jakiejś organizacji? mam na myśli ustalone pory np kąpieli czy pielęgnacji... póki co to wszystko jest tak jak chce Seba:D bo jak się obudzi to kąpiel bez konkretnej godziny. W łóżeczku raczej nie śpi a najlepiej lubi na łóżku u nas po karmieniu... czy takie małe dzieci nie lubią noszenia? bo moj chyba nie lubi... ehhh
Myślę że nie :p dziecko to dziecko , to ono ma prawo tutaj wymagać :) Jak nauczysz i jak przyzwyczaisz tak będzie :)
Ja kąpię o 19 , ale wiadomo jest różnie . Dzisiaj 18.20 bo znów wielka kupa aż bokiem poszło . Czasem 19.30 i też jest dobrze. Ale jak jest już np. 18 i widzę że przysypia to gadam, noszę, robię wszystko żeby go przetrzymać trochę :)

reklama
Myślę że nie :p dziecko to dziecko , to ono ma prawo tutaj wymagać :) Jak nauczysz i jak przyzwyczaisz tak będzie :)
Ja kąpię o 19 , ale wiadomo jest różnie . Dzisiaj 18.20 bo znów wielka kupa aż bokiem poszło . Czasem 19.30 i też jest dobrze. Ale jak jest już np. 18 i widzę że przysypia to gadam, noszę, robię wszystko żeby go przetrzymać trochę :)
Czyli muszę jakas taktykę obrać. To moje pierwsze dziecko i póki co to ono robi z nami co chce :D

Do góry