reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Znaczy pokasłuje , kaszlnął może z 4 razy , Ale to moje pierwsze dziecko i boję się że coś mu się będzie działo a ja nie zauważę. Chyba jestem przewrazliwiona trochę .

reklama
A powiedz mi jak Twój pies zareagował na Małą? Bo widzę go tam w tle :)
Mam trzy psy w domu , Zora ten z fotki to cały czas chce lizać i się bawić z mała ona lubi dzieci, druga cały czas wącha mała i trochę chyba jest zazdrosna bo malutka zajęła jej miejsce w łóżku ;) a trzecia najstarsza pilnuje malutkiej cały czas .. bałam się o ta najstarsza bo ona dzieci nie lubi jest zazdrosna ale ona jest jak jej mamusia ;)

No pewnie miała na mysli ze po 10 mc juz mm trzebs wprowadzac (zalecenie chyba jest do 12 mc zycia kp lub mm, choć who teraz mowi o 2 latach kp). Wiem, ze to jest wkurzające, jak maly mial 5,5 mc to tez mi inna pediatra sugerowala szybko podac gluten i marchewke[emoji5]
Moja "ukochaną" pediatra kompletnie nie wtrącała się w zywienie mojej córki, za co ja cenie bardzo. Jedynym wyjątkiem było, kiedy córa miała bostonke w wieku 20 miesięcy, która ostro zainfekowala gardło, to zaleciła przez kilka dni podawać tylko pierś ;)

Akurat woda do roku to bardzo sie zgadzam, moj pil tylko wode i cyc do 1,5 roku. Potem w zlobku to już poszly soczki i herbatki. Ale ze nie rozszerzac diete do roku, to juz przesada w inna stronę ☺
No ale przede dziecko musi się nauczyć też gryźć i rzuć! Łykac itp ja oczywiste jestem za KP ale przecież kiedyś te dietę trzeba rozszerzyć i zacząć podawac stałe pokarmy....

My dzisiaj pomimo pięknej pogody siedzimy w domu bo mały coś pokasłuje , jak dalej tak będzie to wieczorem jadę z nim do lekarki . U nas i fajna Pani doktor i godziny przyjmowania spoko bo i codziennie od 7 do 14 i wieczorem od 18 do 20 i te wieczorne wizyty to bez zapisów , idzie się i wiadomo że przyjmie . Gabinet otwarty też w sobotę I niedzielę wieczorem . Więc jeśli o to chodzi to jestem bardzo zadowolona.
O to fajnie, ja mam pediatre trzy razy w tygodniu ale zawsze coś

No ale przede dziecko musi się nauczyć też gryźć i rzuć! Łykac itp ja oczywiste jestem za KP ale przecież kiedyś te dietę trzeba rozszerzyć i zacząć podawac stałe pokarmy....
No wlasnie mowie ze to przesada, diete rozszerza sie po skonczonym 6 mc. Ale do picia najlepiej woda, a nie slodzone soczki i herbatki jak najdłużej.

Dobra przyszła kurtka i bluza wszystko za duże!!! Muszę jutro odesłać zanim oddadzą kasę i zamówie druga taka kurtkę ale mniejsza to trochę minie no ale cóż.... Zdążyłan kawę wypić...
Goj dostałas kasę z mops? Jak to jest dostałas całość za wrzesień i wyrównanie za sierpień od urodzenia? Wiem że już pytałam ale nadal nie ogarniam jak to wygląda najlepiej popatrzeć na czymś przykładzie...

Widzę już leżaczki poszły w ruch! Ja jeszcze czekam ale mały coraz więcej z ovzami szerokości otwartymi leży więc myślę za tydzień będę coś kombinować Hehe zobaczymy.....

Mój mąż wraca dziś w nocy i jutro jest z nami tak to ja mogę żyć! Od razu lepiej, panny nie maja nic zadane, więc dziś już tylko lenistwo zaraz nakarmie mojego kochanego i będziemy się przytulać...

reklama
U mnie wlasnie byla polozna. Maly nie ma kataru, w 5 dni przybral 400 gram, mowi ze to zbyt gwaltownie dlatego charczy, bo jest przepelniony, dodatkowo w domu mamy za goraco bo nasi durni sasiedzi juz chyba na fula kaloryfery puszczaja [emoji85] Mamy duzo wietrzyc, bo jak bedzie sie kisil i go zabiore na spacer to wtedy naprawde sie rozchoruje. Troche mnie tym zmartwila, bo mlody faktycznie dzisiaj jojczy czesto o cycka, to co mam mu zabronic jesc? [emoji85] no ale jest przepelniony, fakt bo ulewa po kazdym karmieniu juz

Do góry