reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U mnie wlasnie byla polozna. Maly nie ma kataru, w 5 dni przybral 400 gram, mowi ze to zbyt gwaltownie dlatego charczy, bo jest przepelniony, dodatkowo w domu mamy za goraco bo nasi durni sasiedzi juz chyba na fula kaloryfery puszczaja [emoji85] Mamy duzo wietrzyc, bo jak bedzie sie kisil i go zabiore na spacer to wtedy naprawde sie rozchoruje. Troche mnie tym zmartwila, bo mlody faktycznie dzisiaj jojczy czesto o cycka, to co mam mu zabronic jesc? [emoji85] no ale jest przepelniony, fakt bo ulewa po kazdym karmieniu juz
Zauwaz, że ten "problem" dotyka większości dzieci karmionych piersią na forum (mojego też i też zaczęłam swirowac, ale na szczęście jesteście Wy i kiedy czyta się o "swoim" problemie u kogoś innego, to jakoś łatwiej podejść do tego trzeźwo :) ). Skoro występuje u większości, to nie można tu mówić o żadnej patologii. Nasze dzieci niedługo nauczą się ssania niespozywczego, co wyeliminuje ten problem. Jak do wszystkiego jednak, potrzebny jest czas i cierpliwość. Także czekajmy, bądźmy cierpliwe i nie dajmy się zwariować :D

Na chwilę obecną można próbować najpierw innej formy uspokajania przed podaniem piersi - tulenia, bujania, rozebrania do gołego tyłka (u Miłosza to hit, tylko ryzykowny), a pierś podawać dopiero, kiedy to nie działa. Ssanie to forma samouspokojenia, więc nie zawsze sygnał "chce cyca", jest równoznaczny z "jestem głodny".

O jaka ja mądra jestem, jak nie o mnie chodzi [emoji14] ale dzięki - uspokoiłam sie [emoji14]

reklama
Co u nas? Dwa dni mlodziak nie spal od 9do 14-15 wiszac na piersi. Skonczylo sie dokarmianiem sciagnietym mleczkiem, a jak bylo malo to i mm dostal, bo wyraznie byl glodny, a piersi wycyckane do cna. Wykonczyl mnie tym fizycznie i psychicznie. Ja kazde dokarmianie mm odbieram jak osobista porazke...
Dzisiaj zasnal kolo 11 i wlasnie sie przebudzil, pojadl cyca i przez sen oddal wielka salwe ;). Az sie boje zagladac, ale musze przebrac, bo nie poloze go z kupa, a jak bede przebierac to sie obudzi... Chcialabym pojsc na spacer, wyczyszcze, nakarmie, wbije w przymalego tygrysa i moze sie uda- pogoda piekna.
Czy juz sie chwalilam, ze Leoś wyrasta juz z ciuszkow i osiagnal dla nas piekna wage 3300 (na wyjsciu ze szpitala 7.09 wazyl 2540 g).
Super przybiera.. przecież to już 800gram.. gratulacje:)

Nina dzis tak.sie najadla.ze zygnela.ostro :-) ulala tez dwa razy nosem...ona je mimo braku miejsca w zoladku :-)

Udalo nam.sie.zaliczyc dwa.spacerki i zaraz z mezusiem lecimy dalej ale to wyzwanie..jojczy w tym.wozku az.glupio jakby ja conajmniek ze skory obdzierali...za jakie grzechy :-)

No pewnie miała na mysli ze po 10 mc juz mm trzebs wprowadzac (zalecenie chyba jest do 12 mc zycia kp lub mm, choć who teraz mowi o 2 latach kp). Wiem, ze to jest wkurzające, jak maly mial 5,5 mc to tez mi inna pediatra sugerowala szybko podac gluten i marchewke☺
Ja gluten podawałam chyba od 6msż. Ale nie pamiętam..

Zauwaz, że ten "problem" dotyka większości dzieci karmionych piersią na forum (mojego też i też zaczęłam swirowac, ale na szczęście jesteście Wy i kiedy czyta się o "swoim" problemie u kogoś innego, to jakoś łatwiej podejść do tego trzeźwo :) ). Skoro występuje u większości, to nie można tu mówić o żadnej patologii. Nasze dzieci niedługo nauczą się ssania niespozywczego, co wyeliminuje ten problem. Jak do wszystkiego jednak, potrzebny jest czas i cierpliwość. Także czekajmy, bądźmy cierpliwe i nie dajmy się zwariować :D

Na chwilę obecną można próbować najpierw innej formy uspokajania przed podaniem piersi - tulenia, bujania, rozebrania do gołego tyłka (u Miłosza to hit, tylko ryzykowny), a pierś podawać dopiero, kiedy to nie działa. Ssanie to forma samouspokojenia, więc nie zawsze sygnał "chce cyca", jest równoznaczny z "jestem głodny".

O jaka ja mądra jestem, jak nie o mnie chodzi [emoji14] ale dzięki - uspokoiłam sie [emoji14]
Mój dzisiaj tak się przejadł że aż mu nosem poszło , a najchętniej jadłby cały czas . Dlatego nim dam cyca to chodzę , tańczę , śpiewam, czytam baję .

Niańki, płace im parówkami ;)

Załączniki

• IMG_20181001_161545.png
    IMG_20181001_161545.png
    247,1 KB · Wyświetleń: 157
reklama
Dobra przyszła kurtka i bluza wszystko za duże!!! Muszę jutro odesłać zanim oddadzą kasę i zamówie druga taka kurtkę ale mniejsza to trochę minie no ale cóż.... Zdążyłan kawę wypić...
Goj dostałas kasę z mops? Jak to jest dostałas całość za wrzesień i wyrównanie za sierpień od urodzenia? Wiem że już pytałam ale nadal nie ogarniam jak to wygląda najlepiej popatrzeć na czymś przykładzie...

Widzę już leżaczki poszły w ruch! Ja jeszcze czekam ale mały coraz więcej z ovzami szerokości otwartymi leży więc myślę za tydzień będę coś kombinować Hehe zobaczymy.....

Mój mąż wraca dziś w nocy i jutro jest z nami tak to ja mogę żyć! Od razu lepiej, panny nie maja nic zadane, więc dziś już tylko lenistwo zaraz nakarmie mojego kochanego i będziemy się przytulać...
Nie dostałam kasy rodzinnego tego co przed mikim skladalam a po narodzinach to dopiero z koncem pazdziernika

Do góry