reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Lepsze te z lidla niz dady? Nam dady bardzo nie podchodza.
A powiedzcie mi czy katar moze miec wplyw na ulewanie? Bo tak zauwazylam, ze od wczoraj jak mlody zakatarzony to praktycznie po kazdym karmieniu ulewa [emoji17]
Na razie ratujemy sie woda morska i aspiratorem, duzo nie wyciaga, wiec mam nadzieje ze szybko przejdzie. Czy powinnam isc z nim jutro do pediatry? Oprocz katarku nic wiecej na razie sie nie dzieje, nie ma goraczki ani nic
Jasne lepiej iść do lekarza chociaż po to by osłuchać dziecko

reklama
Zapowiada się hardcore :pNa katar xylo-gel, inhalacje, gęsi smalec na klatę i plecy :)

Jeśli chodzi o pieluchy, to Miłosz w 2 tygodnie przerobil 230 sztuk, a potem przestałam liczyć [emoji14] z tym, że mój Hrabia delikatny i jego kuśka w wilgotnym nie polezy. Od razu ryk, jak tylko kropelka moczu dotknie pieluchy [emoji14] Ostatnio mień dwójek (alleluja!), tak 3-4 na dobę, więc trochę lżej.
Myślałam, że nas trądzik ominie, ale już zaczyna pychola wysypywac, także lipton - będę miała brzydkie dziecko przez jakiś czas :D

Zaciągnął nas dzisiaj Przemek na zakupy, bo jesień za pasem i Młodej cała garderobe trzeba zmienić. Bilans - 4 pary spodni, 4 bluzki z długim rękawem, sukienka, dwie pary butów i przebodzcowany niemowlak. Nienawidzę zakupow. Dobrze, że to koniec na dłuższy czas.
Ludzie dziwnie się gapią, jak kobieta mota na szybko dziecko w chustę w tk maxxie [emoji14]

Jeszcze tydzień i po połogu. Czas ogarnąć zagadnienie antykoncepcji - myślałyscie o tym?
Bożesz ja już się nie mogę kiedy ja pójdę na zakupy do tego dużego lumpexu ;) tkmaxxu
A co do antykoncepcji hmm.. na razie to mam od marca zero sexu.. Ale trzeba o czymś pomyśleć kurcze pigułki chyba będe musiała brać, tylko mam nadzieję że po nich nie przytyje.. A dzieci już więcej nie chce mieć jestem za stara, po za tym po przejściach w ostatniej ciąży mam już dość ..
Ps. Pytanie czy wam też tak schodzi skóra z brzucha ??? Mi normalnie jak z węża ... aż piecze cały brzuch

Bożesz ja już się nie mogę kiedy ja pójdę na zakupy do tego dużego lumpexu ;) tkmaxxu
A co do antykoncepcji hmm.. na razie to mam od marca zero sexu.. Ale trzeba o czymś pomyśleć kurcze pigułki chyba będe musiała brać, tylko mam nadzieję że po nich nie przytyje.. A dzieci już więcej nie chce mieć jestem za stara, po za tym po przejściach w ostatniej ciąży mam już dość ..
Ps. Pytanie czy wam też tak schodzi skóra z brzucha ??? Mi normalnie jak z węża ... aż piecze cały brzuch
Nie schodzi mi skora, ale blizna po cc bardziej boli od dwoch dni :(. Skora na brzuchu jest sucha - smaruje tym samym balsamem, co w trakcie ciazy.
A jak tam sprawy z partnerem- poukladalo sie?

Nie schodzi mi skora, ale blizna po cc bardziej boli od dwoch dni :(. Skora na brzuchu jest sucha - smaruje tym samym balsamem, co w trakcie ciazy.
A jak tam sprawy z partnerem- poukladalo sie?
Co do brzucha to też mnie boli, ale to dlatego że zaczęłam ogarniać dom, i też boli jak trzymam za długo maleństwo przy karmieniu na brzuchu..
A z partnerem nie wiem jak to będzie, niby się stara pomagał mi po porodzie opiekował się mała i mną ale już powoli zaczyna się że ja musze robić wszystko sama przy małej i w domu...
po tym jak w ciąży byłam praktycznie sama w tym wszystkim nie ufam mu.. może to wszystko teraz jest na pokaz ..nie wiem ..
Pomagał mi przy małej jak leżałam nietomna po operacji i później.. ale nie usłyszałam że mnie kocha nikt mnie nawet nie przytulił a tego bardzo potrzebowałam i potrzebuje ... Ale huk z tym teraz mam maleństwo i to ja mogę je przytulać ..

Ja mam zaznaczone markerem odpowiednią temperaturę tak trochę za jedynką wtedy jest odpowiednia temp. Mleko można dwie godziny w tym trzymać później się nie nadaje .. mam dwa podgrzewacze w jednym podgrzewa się non.top woda... stoi w kuchni, drugi w sypialni przy łóżku...z mlekiem.. przygotowana jestem żeby młoda za długo nie czekała ;)
@Mati78
1 to zazwyczaj przeznaczona jest do podgrzania mleka z temperatury.pokojowej. 2z lodówki 3 z zamrażalnika.

Ja właśnie ogarnęłam małą.
Zastanawiam się jak to będzie gdy mąż pójdzie do pracy. Na razie wykorzystuje go jak mogę. Wszyscy nie mogą się nadziwić ,że nie widać po mnie zmęczenia. A ja w maire jestem wyspana.

Mnie skóra nie schodzi , ale bardzo ładnie brzuch schodzi i sie skurcza. :)

Dlatego mam oznaczone markerem odpowiednią temp.troszeczkę za jedynką .. wtedy jest git temp.do podania dziecku
Muszę jutro spróbować ten podgrzewacz jeszcze raz , tak to mam w termosie wodę, żeby ciągle czajnika nie włączać, i tak przygotowywane mieszankę, w sumie trochę zbędne jest to dla mnie skoro mieszanka nie może długo stać w tym podgrzewaczu, wczoraj mała jadła o 19.30 I później o 1:30 To rekord nasz więc taka mieszankę nie mogę przetrzymywac przez 6h , to może jest dobre dla o s ob karmiących piersią to mleko może być, znacznie dłużej podgrzewane

reklama
Ja właśnie ogarnęłam małą.
Zastanawiam się jak to będzie gdy mąż pójdzie do pracy. Na razie wykorzystuje go jak mogę. Wszyscy nie mogą się nadziwić ,że nie widać po mnie zmęczenia. A ja w maire jestem wyspana.

Mnie skóra nie schodzi , ale bardzo ładnie brzuch schodzi i sie skurcza. :)
Jakoś to będzie ja też już od ponad tygodnia jestem sama w domu , staram się wprowadzać małej rurylal, chociaż je s t jeszcze malutka to staram się [emoji2] i napewno Ty dasz radę

Do góry