reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Jak tam starania się zapowiada nocka ? Czy Miły zamierza być miły i grzeczny dla Ciebie ? ;) mój wykapany i miał spać, a płacze. Bajdelka fajna ta mate dostałaś. U mnie to mały dostał 2x spioszki i paczkę pieluch.... nie mam zbyt wyrywnych znajomych czy rodziny aby coś drozszego dostać. No może na chrzciny tylko coś więcej niż spioszki dostanie ;)

Mój dostał jedno body i sweterek. Hmmmm :/ a samej najbliższej rodziny 40 osób

reklama
Ja się mogę wypowiedzieć bo mam z każdej firmy małą paczkę kupioną ;)
Dady 1 bardzo nasiąkają i czerwona Bronka jest od nich.
Tully z Netto tak samo jak Dada. Często przesikane
Z Lidla i z rossmana takie same praktycznie. Lubię je choć są ciut sztywniejsze od Dady i tully ale za to jak nasikane w nie to nie robi się taka torba napęczniała .
Z pampersa mam 1 i 2.
Dwójki lepsze. Ogólnie pampers najcieńszy jest, nie przecieka ale jak nasikane dużo to jest napęczniały i taki... Hmm... Zimny
Także ten :)
A ja mam w razie w kupione z Rossmann babydream zobaczymy jak te będą się zachowywać, narazie cały czas używam pampers nr 1

Może. Mój pediatra uznaje tylko sól fizjo. Wodę morska odradza. Mówi ze za mocno to psika jak dla takiego malucha. Psiklam se. Noooo chciało mi zatoki przedziurawić. Zależy kto jaki spray ma. Poczekaj jeżeli sam katar chyba ze chcesz żeby osluchal
Ja mojemu psikalam sterimar baby ale ja bardziej na ściankę boczna nosa nic mu nie było

Ja liczę że u nas prezentów to dopiero początek hihi narazie była kuzynka i od teściowej dostałam konkretnie aha i koleżanka przyniosła pajaca, moja mama dużo mi dała zanim urodziłam....
Aha zapomniałam moja siostra zabawki kupiła i podgrzewacze turystyczny avent także u mnie wszyscy chojni z czego się bardzo cieszę....

Aha zapomniałam moja siostra zabawki kupiła i podgrzewacze turystyczny avent także u mnie wszyscy chojni z czego się bardzo cieszę....
Używasz tego podgrzewacza? Bo ja nie mam kompletnie pojęcia jak się go używa . Na jedynce nie grzeje w ogóle A na 3 grzeje Za bardzo . Myślisz że można tam trzymac mleko 3h ?

Moja mała tez zbiera same kocyki, pieluchy i sukienki. Tego nigdy za wiele, dziękuje za wszystko. Nieważne co, liczy się gest :)
Szkoda ze na sukienki póki co za późno [emoji39]

Dziewczyny co na katar? Nie dla dzidzi, tylko dla mnie [emoji53]

Używasz tego podgrzewacza? Bo ja nie mam kompletnie pojęcia jak się go używa . Na jedynce nie grzeje w ogóle A na 3 grzeje Za bardzo . Myślisz że można tam trzymac mleko 3h ?
Ja mam zaznaczone markerem odpowiednią temperaturę tak trochę za jedynką wtedy jest odpowiednia temp. Mleko można dwie godziny w tym trzymać później się nie nadaje .. mam dwa podgrzewacze w jednym podgrzewa się non.top woda... stoi w kuchni, drugi w sypialni przy łóżku...z mlekiem.. przygotowana jestem żeby młoda za długo nie czekała ;)

reklama
Jak tam starania się zapowiada nocka ? Czy Miły zamierza być miły i grzeczny dla Ciebie ? ;) mój wykapany i miał spać, a płacze. Bajdelka fajna ta mate dostałaś. U mnie to mały dostał 2x spioszki i paczkę pieluch.... nie mam zbyt wyrywnych znajomych czy rodziny aby coś drozszego dostać. No może na chrzciny tylko coś więcej niż spioszki dostanie ;)
Zapowiada się hardcore :p
[emoji813][emoji813]
Na katar xylo-gel, inhalacje, gęsi smalec na klatę i plecy :)

Jeśli chodzi o pieluchy, to Miłosz w 2 tygodnie przerobil 230 sztuk, a potem przestałam liczyć [emoji14] z tym, że mój Hrabia delikatny i jego kuśka w wilgotnym nie polezy. Od razu ryk, jak tylko kropelka moczu dotknie pieluchy [emoji14] Ostatnio mień dwójek (alleluja!), tak 3-4 na dobę, więc trochę lżej.
Myślałam, że nas trądzik ominie, ale już zaczyna pychola wysypywac, także lipton - będę miała brzydkie dziecko przez jakiś czas :D

Zaciągnął nas dzisiaj Przemek na zakupy, bo jesień za pasem i Młodej cała garderobe trzeba zmienić. Bilans - 4 pary spodni, 4 bluzki z długim rękawem, sukienka, dwie pary butów i przebodzcowany niemowlak. Nienawidzę zakupow. Dobrze, że to koniec na dłuższy czas.
Ludzie dziwnie się gapią, jak kobieta mota na szybko dziecko w chustę w tk maxxie [emoji14]

Jeszcze tydzień i po połogu. Czas ogarnąć zagadnienie antykoncepcji - myślałyscie o tym?

Do góry