reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Puuuuuustooooo
1537455724285-1872661407.jpg
1537455771241-834614656.jpg

Załączniki

• 1537455724285-1872661407.jpg
    1537455724285-1872661407.jpg
    629,7 KB · Wyświetleń: 400
  • 1537455771241-834614656.jpg
    1537455771241-834614656.jpg
    526,5 KB · Wyświetleń: 399
reklama
Kasiaczek to ja pisałam.
Bardzo dobrze :) na podstawie tego badania diagnozuje się alergię na bmk. A skoro nie ma, to znaczy że jelitka są w dobrym stanie. Weź sobie od pediatry skierowanie do alergologa i się wybierz. Bo domyślam się, że będziesz chciała zostać przy odstawieniu bmk, to niech Cię dobrze pokierują jak później zrobić próbę. Ja z bmk nie mam dużych doświadczeń, bo u mojego małego totalnie nic się po miesiącu odstawienia nie zmieniło, więc po prostu wróciłam do jedzenia normalnego. Ale no mamy jak pisałam inne alergie.
Ja to w ogóle mam takiego pediatre, który nie zaleca odstawiania popularnych alergenów. Jednak ja co wyczaiłam odstawiłam i teraz dopiero młody dostaje w małych ilościach. Ale jest już dużo, dużo lepiej. A z alergii na szczęście się często wyrasta :)
Nie chciałabym Ci za bardzo mieszać w głowie, więc myślę, że wizyta u lekarza będzie najlepszym pomysłem :)

Cycki odciagane codziennie ale zero nic nie leci.... .Miałam dużo stresu po porodzie i mam do tej pory ( sprawy rodzinne) może to się przyczyniło do tego cała ciąża była niełatwa.. spróbuje z tym uroseptem i zaraz dzwonię się umówić na usg nerek i urologiem ..
U mnie laktatorem tez nic nie szło bo odciągam by zamrażać jak bd musiała wyjść. A w cyckach mleka tyle że nieraz tryska. I teraz taki sposób sobie wymyśliłam że zbieram w tych muszlach laktacyjnych albo ręcznie. O wiele latwiej

Ostatnia edycja:
Kasiaczek to ja pisałam.
Bardzo dobrze :) na podstawie tego badania diagnozuje się alergię na bmk. A skoro nie ma, to znaczy że jelitka są w dobrym stanie. Weź sobie od pediatry skierowanie do alergologa i się wybierz. Bo domyślam się, że będziesz chciała zostać przy odstawieniu bmk, to niech Cię dobrze pokierują jak później zrobić próbę. Ja z bmk nie mam dużych doświadczeń, bo u mojego małego totalnie nic się po miesiącu odstawienia nie zmieniło, więc po prostu wróciłam do jedzenia normalnego. Ale no mamy jak pisałam inne alergie.
Ja to w ogóle mam takiego pediatre, który nie zaleca odstawiania popularnych alergenów. Jednak ja co wyczaiłam odstawiłam i teraz dopiero młody dostaje w małych ilościach. Ale jest już dużo, dużo lepiej. A z alergii na szczęście się często wyrasta :)
Nie chciałabym Ci za bardzo mieszać w głowie, więc myślę, że wizyta u lekarza będzie najlepszym pomysłem :)

Tak tak wybieram się. A co chce ? Żeby młody się nie męczył ... narazie nie widzę poprawy ale domyslalam się ze trzeba czasu. Póki co to jest gorzej :) szukam przepisów dla karmiących bez bmk i będziemy dalej ciągnąć a w międzyczasie odwiedzę lekarza. Dzięki za odp

Tak tak wybieram się. A co chce ? Żeby młody się nie męczył ... narazie nie widzę poprawy ale domyslalam się ze trzeba czasu. Póki co to jest gorzej :) szukam przepisów dla karmiących bez bmk i będziemy dalej ciągnąć a w międzyczasie odwiedzę lekarza. Dzięki za odp
Dlatego nie napisałam Ci byś olała dietę. Bo bez powodu byś tego nie robiła.
I tak trzeba czasu 4-6 tygodni nawet na pobycie się alergenów z organizmu.
Pamiętaj w takim razie o czytaniu składów, nawet wędlin, wtedy to ma sens. No i żadnych przetworów mlecznych. Pewnie wiesz, ale nie raz już słyszałam, że ktoś odstawił mleko, ale masło czy jogurt jadł :)
Jeszcze są dla takich maluszków badania z krwi jakieś. Ale nie znam szczegółów, wiem, że robi się je tylko w przypadku jak maluch jest wyłącznie na KP.

Na FB jest grupa "mama karmiąca na diecie eliminacyjnej", a tu masz blog Link do: Mama Alergika Gotuje

reklama
Do góry