reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Puuuuuustooooo
1537455724285-1872661407.jpg
1537455771241-834614656.jpg

Załączniki

• 1537455724285-1872661407.jpg
    1537455724285-1872661407.jpg
    629,7 KB · Wyświetleń: 404
  • 1537455771241-834614656.jpg
    1537455771241-834614656.jpg
    526,5 KB · Wyświetleń: 402
reklama
Kasiaczek to ja pisałam.
Bardzo dobrze :) na podstawie tego badania diagnozuje się alergię na bmk. A skoro nie ma, to znaczy że jelitka są w dobrym stanie. Weź sobie od pediatry skierowanie do alergologa i się wybierz. Bo domyślam się, że będziesz chciała zostać przy odstawieniu bmk, to niech Cię dobrze pokierują jak później zrobić próbę. Ja z bmk nie mam dużych doświadczeń, bo u mojego małego totalnie nic się po miesiącu odstawienia nie zmieniło, więc po prostu wróciłam do jedzenia normalnego. Ale no mamy jak pisałam inne alergie.
Ja to w ogóle mam takiego pediatre, który nie zaleca odstawiania popularnych alergenów. Jednak ja co wyczaiłam odstawiłam i teraz dopiero młody dostaje w małych ilościach. Ale jest już dużo, dużo lepiej. A z alergii na szczęście się często wyrasta :)
Nie chciałabym Ci za bardzo mieszać w głowie, więc myślę, że wizyta u lekarza będzie najlepszym pomysłem :)

Cycki odciagane codziennie ale zero nic nie leci.... .Miałam dużo stresu po porodzie i mam do tej pory ( sprawy rodzinne) może to się przyczyniło do tego cała ciąża była niełatwa.. spróbuje z tym uroseptem i zaraz dzwonię się umówić na usg nerek i urologiem ..
U mnie laktatorem tez nic nie szło bo odciągam by zamrażać jak bd musiała wyjść. A w cyckach mleka tyle że nieraz tryska. I teraz taki sposób sobie wymyśliłam że zbieram w tych muszlach laktacyjnych albo ręcznie. O wiele latwiej

Ostatnia edycja:
Kasiaczek to ja pisałam.
Bardzo dobrze :) na podstawie tego badania diagnozuje się alergię na bmk. A skoro nie ma, to znaczy że jelitka są w dobrym stanie. Weź sobie od pediatry skierowanie do alergologa i się wybierz. Bo domyślam się, że będziesz chciała zostać przy odstawieniu bmk, to niech Cię dobrze pokierują jak później zrobić próbę. Ja z bmk nie mam dużych doświadczeń, bo u mojego małego totalnie nic się po miesiącu odstawienia nie zmieniło, więc po prostu wróciłam do jedzenia normalnego. Ale no mamy jak pisałam inne alergie.
Ja to w ogóle mam takiego pediatre, który nie zaleca odstawiania popularnych alergenów. Jednak ja co wyczaiłam odstawiłam i teraz dopiero młody dostaje w małych ilościach. Ale jest już dużo, dużo lepiej. A z alergii na szczęście się często wyrasta :)
Nie chciałabym Ci za bardzo mieszać w głowie, więc myślę, że wizyta u lekarza będzie najlepszym pomysłem :)

Tak tak wybieram się. A co chce ? Żeby młody się nie męczył ... narazie nie widzę poprawy ale domyslalam się ze trzeba czasu. Póki co to jest gorzej :) szukam przepisów dla karmiących bez bmk i będziemy dalej ciągnąć a w międzyczasie odwiedzę lekarza. Dzięki za odp

Tak tak wybieram się. A co chce ? Żeby młody się nie męczył ... narazie nie widzę poprawy ale domyslalam się ze trzeba czasu. Póki co to jest gorzej :) szukam przepisów dla karmiących bez bmk i będziemy dalej ciągnąć a w międzyczasie odwiedzę lekarza. Dzięki za odp
Dlatego nie napisałam Ci byś olała dietę. Bo bez powodu byś tego nie robiła.
I tak trzeba czasu 4-6 tygodni nawet na pobycie się alergenów z organizmu.
Pamiętaj w takim razie o czytaniu składów, nawet wędlin, wtedy to ma sens. No i żadnych przetworów mlecznych. Pewnie wiesz, ale nie raz już słyszałam, że ktoś odstawił mleko, ale masło czy jogurt jadł :)
Jeszcze są dla takich maluszków badania z krwi jakieś. Ale nie znam szczegółów, wiem, że robi się je tylko w przypadku jak maluch jest wyłącznie na KP.

Na FB jest grupa "mama karmiąca na diecie eliminacyjnej", a tu masz blog Link do: Mama Alergika Gotuje

reklama
Do góry