reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Podziwiam, ze masz taka forme na te wszystkie zabiegi- ja pod koniec staralam sie po prostu przezyc ;). Rozumiem, ze jutro jesli nic sie nie rozpocznie bedziesz miala wywoluwany porod czy poloza Cie do szpitala i dopiero zobacza co dalej?

Mają wywoływać odrazu.
Bo ja mam termin na 26.09 a musza rozwiązać szybciej wiec myśle nie będą czekać, zwłaszcza ze u mnie i tak nic się nie dzieje.
Jak mi wyznaczali termin to lekarz mówił, że do soboty mam urodzić... także obstawiam, że zadziałają tak by tego dokonać :)

Dziewczyny nie nadrobię was sorki..... Jestem od dziś w domu z dzieckiem ok a ja na własne żądanie, właśnie zaliczam totalny zjazd hormonalny matko kochana!!! Ryk totalny jeszcze słabą jestem szef strasznie ciągnie już nie pamiętam kiedy przestaje boleć??? Wezcie mi napiszcie mniej więcej bo myślę że jakbym była spranwiejsza to łatwiej mi będzie, dodatkowo mąż jedna idzie już w ndz do pracy..... Jeszcze niedawno oglądalam po nocach filmy i zalilam się że nie mogę spać bo chve urodzić że Damian kopię a on już z nami na świecie ma czasami ataki płaczu, a ja nie mogę w tym swoim mózgu ogarnąć że on już jest, mam wyrzuty sumienia że nie potrafię poświęcić czasu poprzedniemu synkowi mojej miłości przeciez nad życie! Mówię wam koszmar są te hormony ledwie daje sobie radę sama ze sobą a dodatkowo jeszcze ból po cesrace gdzie pierwsze dwa dni były super tak dziś ledwo z krzesła wstaje......

Dziewczyny a ja jutro prawdopodobnie rodzę[emoji33][emoji33][emoji33]
Zaczynam się stresować, że aż brzuch mnie boli a z drugiej strony mam taką ekscytacje jakbym jechała na urlop ( rozkminiam co ubiorę, zaraz domowe spa, nawet chce włosy wyprostować [emoji14] )
Ja chyba jestem psychiczna :):)
Hahaha to patrz moja rozmowę z doulą jak zaczęłam rodzic [emoji14]

@GoJ daj znać co jest grane, bo się martwię!
Screenshot_2018-09-19-01-37-20-585_com.facebook.orca.jpg
Screenshot_2018-09-19-01-37-55-593_com.facebook.orca.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-09-19-01-37-20-585_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2018-09-19-01-37-20-585_com.facebook.orca.jpg
    56 KB · Wyświetleń: 384
  • Screenshot_2018-09-19-01-37-55-593_com.facebook.orca.jpg
    Screenshot_2018-09-19-01-37-55-593_com.facebook.orca.jpg
    43,8 KB · Wyświetleń: 380
Dziewczyny nie nadrobię was sorki..... Jestem od dziś w domu z dzieckiem ok a ja na własne żądanie, właśnie zaliczam totalny zjazd hormonalny matko kochana!!! Ryk totalny jeszcze słabą jestem szef strasznie ciągnie już nie pamiętam kiedy przestaje boleć??? Wezcie mi napiszcie mniej więcej bo myślę że jakbym była spranwiejsza to łatwiej mi będzie, dodatkowo mąż jedna idzie już w ndz do pracy..... Jeszcze niedawno oglądalam po nocach filmy i zalilam się że nie mogę spać bo chve urodzić że Damian kopię a on już z nami na świecie ma czasami ataki płaczu, a ja nie mogę w tym swoim mózgu ogarnąć że on już jest, mam wyrzuty sumienia że nie potrafię poświęcić czasu poprzedniemu synkowi mojej miłości przeciez nad życie! Mówię wam koszmar są te hormony ledwie daje sobie radę sama ze sobą a dodatkowo jeszcze ból po cesrace gdzie pierwsze dwa dni były super tak dziś ledwo z krzesła wstaje......
Kochana ja mam to samo tzn miałam już troszkę się ustabilizowalo, ale płacz normalny. U mnie to jest pierwsze dziecko i dlatego sobie tłumaczę ale też już bym chciała żeby te hormony się uspokoiły. [emoji85] z dnia na dzień będzie lepiej [emoji5] trzymaj się cieplutko [emoji4]

Dotarłam do domu!
Ledwo żyję. Mój biedny kręgosłup nie wyrabia maratonów...
Generalnie WSZYSTKO OK.
Bilulrbina z krwi całkowita 12.75 Związana 0.76

Mamy dłużej pionizować go po karmieniu.
Kontrila w poradni przyszpitalnej w poniedziałek o 12:50 z moczem do badania lub już zbadanym jak się uda.
W razie zmiany zachowania dziecka czy coś to na IP

Młody przybiera dziennie UWAGA 50g dziś waga 3710 czyli zara 4kg stuknie.
Mam też przerywać mu karmienia ;)
No i że przy cycku i takim przybieraniu ta żółtaczka ma prawo dłużej być. No i że wymaga obserwacji ale nie fototerapii. Infekcji nie ma.

Dotarłam do domu!
Generalnie WSZYSTKO OK.

Kontrila w poradni przyszpitalnej w poniedziałek o 12:50 z moczem do badania lub już zbadanym jak się uda.

No i że przy cycku i takim przybieraniu ta żółtaczka ma prawo dłużej być. No i że wymaga obserwacji ale nie fototerapii. Infekcji nie ma.
Czyli jest gicior! Zaparz sobie wiadro melisy, weź tabsa przeciwbólowego i odpocznij :)

Dotarłam do domu!
Generalnie WSZYSTKO OK.

Uff dobrze że wszystko jest ok [emoji5]Bidulko gdyby nie odległość to bym przyszła i Tobie pomogła przy Mikim a ty wziełabys kąpiel [emoji8]

reklama
Dotarłam do domu!
Generalnie WSZYSTKO OK.

Dobrze maly kurczaki Zaraz będzie indyczkiem [emoji4] [emoji5] GOSIA dobrze że byłaś i wszystko się dowiedziałaś teraz odpoczywaj

P.s co to znaczy dłużej pionizowac po karmieniu ?

Do góry