reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Akurat co do bioderek, to noszenie, to jak szerokie pieluchowanie. Przy dysplazjach również można nosić. Przy wszelkich asymetriach trzeba dbać o prawidłowe ułożenie w chuście, tak jak przy napięciach mięśniowych. A coś konkretnego się dzieje, czy to ból?
Bo chusta ogólnie odciąża i jest zdrowiej nosić w chuście, niż na rękach. Tylko najlepiej w kangurku lub w plecaku prostym, bo to zdrowsze wiązania dla naszych kręgosłupów i MDM.
Przy jakichkolwiek problemach najlepiej z dobrym doradcą się uczyć. Co by sobie nie zaszkodzić.
Franek.mial.b powazna dysplazje i nie.moglam chustowac. 3mies szelki pawlika

reklama
Póki co najlepiej chodzi mi się z wózkiem... coś jakbym z balkonikiem ortopedycznym chodziła ;) muszę dopytać mojej masobilitantki co ona o tym myśli...chyba że mi po zajęciach na basenie minie... ale basen dopiero po połogu.
Też lubię chodzić z wózkiem [emoji14] zawsze to dodatkowe podparcie. Na spacery najczęściej zabieram wózek, a chusta w koszyku i jak dzidziulowi się znudzi, to chyc w chustę, a matka pcha balkonik :D
Franek.mial.b powazna dysplazje i nie.moglam chustowac. 3mies szelki pawlika
Rozumiem, to musiało być dość poważnie skoro tak długo.

Z chustami , jak ze wszystkim. Jeśli można, to super, bo to bliskość, a i można uwolnić ręce. Ale są sytuacje kiedy się nie da, albo trzeba zachować umiar. I nic nie poradzimy. A tulić można i na siedząco, jak nie da się inaczej.

Cheetah dzięki za odp, zadzwoniłam drugi raz na żwirki i na środę mnie wpisała na to ktg, odebrała inna babka i była inna gadka. Kazała przyjechać jakby się coś działo, że do zobaczenia itp. Jutro pojadę sobie zrobić na starynkiewicza. A potem w środę tam. Kinderbueno jutro będziesz na ktg czy innego dnia?

A jeszcze mamy termometr kupiony taki do sprawdzania wody i ani ja, ani chłop nie wiedzieliśmy ile to tych stopni ma być .
Ale po chwili patrzę i mówię "ej tu jest taka buźka uśmiechnięta na tej miarce" :-D
A chłop "no i gitara"
Także ten .... Trzecie dziecko :laugh2:
Hahaha @wiciowamama ja też zaopatrzona jestem w wanienkę z termometrem [emoji23] też dopiero dorobiłam się dla 3 dziecka [emoji23]

U nas dziś pierwsza kąpiel .
Oczywiście nie kupiłam ani wanienki ani stojaka do wanienki .... Więc ją chłop mył w misce na podłodze :sorry:
Ale już Pato matka nadrobiła i zamówiła na allegro :-p:-p
Nie planowałam ale po tym CC muszę mieć wygodnie do mycia więc odpada kucanie na podłodze nad wanienką.
Przy okazji dokupiłam pieluchy tetrowe i sól fizjologiczną do przemywania oczu
Ja nie mam stojaka do wanienki. Stawiam ją na stole :)
A jeszcze mamy termometr kupiony taki do sprawdzania wody i ani ja, ani chłop nie wiedzieliśmy ile to tych stopni ma być .
Ale po chwili patrzę i mówię "ej tu jest taka buźka uśmiechnięta na tej miarce" :-D
A chłop "no i gitara"
Także ten .... Trzecie dziecko :laugh2:
My zawsze cieplejszą wodę o parę stopni robimy, niż ta buźka uśmiechnięta, bo w takiej w sam raz (według termometru) mała się darła :D

Cheetah dzięki za odp, zadzwoniłam drugi raz na żwirki i na środę mnie wpisała na to ktg, odebrała inna babka i była inna gadka. Kazała przyjechać jakby się coś działo, że do zobaczenia itp. Jutro pojadę sobie zrobić na starynkiewicza. A potem w środę tam. Kinderbueno jutro będziesz na ktg czy innego dnia?
Jutro mozesz sobie poczekać,.bo weekend i tylko lekarz dyzurujacy.

reklama
Dziewczyny po CC ,Czy wy też dostajecie te zastrzyki w brzuch ?? Ja miałam 14 przepisane zostało mi jeszcze 5 .... W szpitalu mi robili to nie bolało ale w domu robi mi mój chłop i kuzwa boli .. Ale dobrze ze on robi bo sama nie dałabym rady..

Do góry