oluchapoducha
Fanka BB :)
Martabunia w 2015 r.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Albo w tramwaju czadem tak się na siebie rzucają jakby zaraz mieli bzykaćChyba najbardziej nie lubie jak w metrze ktos przede mna na schodach ruchomych zaczyna wsadzić sobie ręce pod spodnie i namiętnie sie całować. Nawet nie moge odejść za bardzo, ale coz, zostaje mi patrzec w innym kierunku
Można mieć pomalowane paZnokcie u stop podczas porodu?
Mnie tam nie obrzydza jak widzę kobiety karmiące i widać im pierś. Bardziej chodzi mi o to, że ja się poprostu wstydzę i sobie nie wyobrażam karmić dziecka publicznie z odslonietym cycem. Mam duży biust i czasem nawet na plaży wstydzę się pokazać . Taki mam kompleks dziwnyMnie bardziej od KP publicznego publiczne okazywanie "uczuć" bulwersuje i obrzydza.
Baby się toples opalają w. lato ledwo dupy przykryte a oburzenie że kawałek mięśnia widać. To w ogóle chyba z pruderii PRLu się wzięło bo w każdej epoce kobiety karmiące piersią były uwieczniane np. na portretach. Nikt nie robił afer. Nikt nic nie zakrywał. Śmieszne że w czasach gdy erotyzm jest powszechny jak margaryna do kajzerki robi się szum gdy dziecko ma cycku wisi..
U stóp można, u rąk raczej nie powinno się mieć pomalowanych chyba że bezbarwnym lakierem. Chodzi o to że na płytce paznokcia widać najszybciej problemy z niedotlenieniem u kobiety albo też jak na palec zakładają pulsoksymetr to lakiery zwykłe kolorowe jak i hybrydowe nie pozwalają na monitorowanie pulsu pulsoksymetrem, szczególnie to zakładają przy CC lub znieczuleniach zewnatrzoponowych.Można mieć pomalowane paZnokcie u stop podczas porodu?
Bzdura @Angelika89 Co znaczy NIEZAPOWIEDZIANA. G...no prawda. Niezapowiedziany może być kurator czy policja. Ba. Masz prawo odmowy wizyty domowej na rzecz tej w przychodni. Ja na patronaż idę do przychodni. Mam ustaloną położna. Pielęgniarkę. Pediatre. Godzine. Date.Musi nie musi. Moja mi dzwoniła kiedy przyjdzie i jeszcze pół godz przed.
My mieliśmy 1 i ledwo złożyliśmy jedno opakowanie. Dwójki też na krótko.Moze to przez dlugosc nie wiem. Ale pampersy od razu 2 używałam ☺
Obu na raz się nie używa. Albo próżnociąg albo kleszcze. To zależy czym woli operować położna. Wbrew pozorom to nie jest aż tak złe rozwiązanie ale wiadomo lepiej bez... Kacper był próżnociągiem wyciągany z wiadomych przyczyn. Po tym dziecko musi i tego dopilnuj mieć USG przezciemiączkowe już w pierwszej dobie życia. Tzn. gdyby ci wyciągali młodą próżnociągiem. Dobrze też zaliczyć kilka wizyt u neurologa dziecięcego po takim porodzie. W pierwszym miesiącu i potem wedle uznania lekarza.A ja rozmawiałam troszkę o tym ułożeniu mojej Helenki (potyliczno -tylnie ). Teraz rozumiem o co chodzi . Pani doktor nie chciała.mnie straszyc. Bo jeśli się w tydzień przekręciła to może do porodu się odkręci. Mam leżeć na prawym boku. W sumie ostatnio tak przebierała w brzusiu , także faktycznie zauważyłam że kopię w innym miejscu. Przy tym ułożeniu poród jest bardzo długi i bardzo ciężki. Dlatego jak pójdę do szpitala to muszę.na wejście powiedzieć ,że.dziecko jest tak ułożone ,żeby to sprawdzili. Podczas porodu może dojść do porządnego rozerwania mnie w środku i w ogóle. No tego się domyślałam , ale.nie wiedziałam ,że przy tym ułożeniu używa się jeszcze kleszczy i próżnociagu... Jest to niebezpieczny porod nawet dla samego dzieciatka, bo dziecko może być niedotlenione, dusić się , stracić tetno. Moja mama tak rodziła 36 lat temu. Na pewno nie będę się wzbraniała od cesarki. Dobrze ,że chociaż mam świadomość o co w tym chodzi , to będę mogła walczyć o swoje prawa. Najgorsze jest to ,że to nie jest wskazanie do cesarki. Dlatego do poniedziałku mam być w szpitalu. Myślę że też dlatego pani doktor kazała mi leżeć. Już nie kombinować. Powiedziała ,że lepiej jak bym była w szpitalu bez rozwarcia. Będą mieli pewnie większą kontrolę. Dlatego dziś o wiele bardziej wolę doczekać do szpitala , żeby mieli mnie pod kontrolą. Wiem tez, że wszystko zależy od lekarza jakiego trafię.
Ktoś pytał czemu moja siostra miała CC. Nie miała przy pierwszym dziecku rozwarcia , mimo ,że 2 tygodnie przechodziła , było nie wielkie. Próbowali z oxy ale nie poszło.