reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle. czy to normalne ?

Moje dziecko tez mało aktywne. Ja go w ogóle prawie nie czuje. Czasem muszę patrzeć na brzuch by stwierdzić czy się rusza, bo widać a nie czuć.

Na pewno maja do ktg a jak nie to choć serca posłuchają czy wszystko jest Ok. To na bank powinny mieć położne

reklama
Byłam dziś na wizycie. Blanka przybrała 1 kg od wizyty na początku sierpnia i teraz wazy już 3 kg. To ładnie jak na 36tc+3 :) Przepływy ok, wszystko ok. Szyjka skróciła się i zmiękła, rozwarcia nie ma, ale juz w każdej chwili mogę spodziewać się porodu. Ale mogę też przenosić - wiadomo nikt dokładnie nie przewidzi kiedy będzie poród SN.
Młoda chociaż odrobinkę się zlitowała i na jedną krótką chwilę odsłoniła kawałek buźki - widziałam uroczy zadarty nosek i jak rusza ustami :)
Ginekolog mówił, że ogólnie mało już widać na usg... nawet na tej kartce z parametrami wyczytałam później że zakres błędu w pomiarach to plus/minus 400 g.
Przez chwilę pozachwycaliśmy się wynikami morfologii i tym jak pięknie udało mi się uciec anemii :)
Standardowo dzień przed wizytą przybrałam kolejne kilogramy. A praktycznie cały miesiąc bujałam się z wagą z poprzedniego badania :D Co za złośliwość, aaaa!!

Mam się nie przejmować tym, że nie czuję praktycznie żadnych skurczów, że nic mnie nie boli. Mam się z tego cieszyć :)

Mówiłam, że czuję dużo spokojnych ruchów. Lekarz stwierdził, że oni w położnictwie nie jakościują ruchów, niewazne jakie są - ważne że są, mogą być spokojne, leniwe, energiczne. Mają być. Wtedy jest ok.

Aaa @KINDERBUENOO88 chciałam napisać, że podziwiam za chęć na spacer :) Ja dzisiaj spasowałam. Chciałam iść na piechotę do przychodni, ale jak wyszłam z domu to nogi same skręciły do samochodu :D Teraz muszę jakoś pójść z psem. Niby normalnie się poruszam, ale kurde ciężko już.

Witam, byłam dziś po to skierowanie na Cc i w końcu je dostałam, pojechałam też od razu do szpitala z tym skierowaniem umówili mnie na wizytę 7.09. niestety bo myślałam że mnie wezmą od razu z tymi bólami i może wcześniej się uda .. dziewczyny z sekretariatu kazały mi jakby co z tym skierowaniem wstawić się na sor że niby mam skurcze i ból nerek itd.. i wtedy mnie wezmą na oddział.. i tak zrobię ale w czwartek.. może się uda i już w piątek będę po.. ja już nie mogę się doczekać końca tych cierpien .. śpię po godzinie cała noc bo nie mogę spać na żadnym z boków na plecach te nery tak mnie bolą ... Dziś robili mi ktg ale skurczy nie było,dzidzia tak się rozpycha że chyba mi jak obcy wyjdzie z brzucha ..
Poczytuje was z zazdrością że już niektóre z was mają już po i dzidziusie w domu :)
Mam nadzieję że ja w przyszłym tygodniu napiszę że już po... Kuźwa żebym mogła i miała z kim chodzić bo ktoś musi mnie trzymać to bym poszła na spacer i może by samo już się zaczęło ..

Biedna. No niewiem co powiedzieć ...

reklama
Do góry