reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle. czy to normalne ?

Moje dziecko tez mało aktywne. Ja go w ogóle prawie nie czuje. Czasem muszę patrzeć na brzuch by stwierdzić czy się rusza, bo widać a nie czuć.

Na pewno maja do ktg a jak nie to choć serca posłuchają czy wszystko jest Ok. To na bank powinny mieć położne

reklama
Byłam dziś na wizycie. Blanka przybrała 1 kg od wizyty na początku sierpnia i teraz wazy już 3 kg. To ładnie jak na 36tc+3 :) Przepływy ok, wszystko ok. Szyjka skróciła się i zmiękła, rozwarcia nie ma, ale juz w każdej chwili mogę spodziewać się porodu. Ale mogę też przenosić - wiadomo nikt dokładnie nie przewidzi kiedy będzie poród SN.
Młoda chociaż odrobinkę się zlitowała i na jedną krótką chwilę odsłoniła kawałek buźki - widziałam uroczy zadarty nosek i jak rusza ustami :)
Ginekolog mówił, że ogólnie mało już widać na usg... nawet na tej kartce z parametrami wyczytałam później że zakres błędu w pomiarach to plus/minus 400 g.
Przez chwilę pozachwycaliśmy się wynikami morfologii i tym jak pięknie udało mi się uciec anemii :)
Standardowo dzień przed wizytą przybrałam kolejne kilogramy. A praktycznie cały miesiąc bujałam się z wagą z poprzedniego badania :D Co za złośliwość, aaaa!!

Mam się nie przejmować tym, że nie czuję praktycznie żadnych skurczów, że nic mnie nie boli. Mam się z tego cieszyć :)

Mówiłam, że czuję dużo spokojnych ruchów. Lekarz stwierdził, że oni w położnictwie nie jakościują ruchów, niewazne jakie są - ważne że są, mogą być spokojne, leniwe, energiczne. Mają być. Wtedy jest ok.

Aaa @KINDERBUENOO88 chciałam napisać, że podziwiam za chęć na spacer :) Ja dzisiaj spasowałam. Chciałam iść na piechotę do przychodni, ale jak wyszłam z domu to nogi same skręciły do samochodu :D Teraz muszę jakoś pójść z psem. Niby normalnie się poruszam, ale kurde ciężko już.

Witam, byłam dziś po to skierowanie na Cc i w końcu je dostałam, pojechałam też od razu do szpitala z tym skierowaniem umówili mnie na wizytę 7.09. niestety bo myślałam że mnie wezmą od razu z tymi bólami i może wcześniej się uda .. dziewczyny z sekretariatu kazały mi jakby co z tym skierowaniem wstawić się na sor że niby mam skurcze i ból nerek itd.. i wtedy mnie wezmą na oddział.. i tak zrobię ale w czwartek.. może się uda i już w piątek będę po.. ja już nie mogę się doczekać końca tych cierpien .. śpię po godzinie cała noc bo nie mogę spać na żadnym z boków na plecach te nery tak mnie bolą ... Dziś robili mi ktg ale skurczy nie było,dzidzia tak się rozpycha że chyba mi jak obcy wyjdzie z brzucha ..
Poczytuje was z zazdrością że już niektóre z was mają już po i dzidziusie w domu :)
Mam nadzieję że ja w przyszłym tygodniu napiszę że już po... Kuźwa żebym mogła i miała z kim chodzić bo ktoś musi mnie trzymać to bym poszła na spacer i może by samo już się zaczęło ..

Biedna. No niewiem co powiedzieć ...

reklama
Do góry