reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja mama, jak mnie rodzila, to mowila ze masakrycznie bolal ja krzyż w szpitalu, wiec moze to tez juz jakas oznaka przedporodowa.
Ja w sumie chetnie urodze juz, chyba tylko czwartkowe zebranie w przeszkolu mi zostalo do ogarniecia :)

Najciekawsze ze to nigdzie nie promieniuje jest w jednym miejscu

reklama
Dziewczyny nie bierzcie wit. K w kroplach!! Ja tak zrobilam. Pozniej trzeba podac jezzcze dwa razy samemu w domu, a nie mozna w zadnej aptece ani nigdzie tego kupic. W szpitalu tez nie chca dawac bo umuwaja rece, ze nie jestes juz pacjentem nie ich problem, sami chcieliscie, ze maja wyliczone sztuki itd. A juz w 5 dobie zycie trzeba podac i nie ma. Ja musialam dzis podac i juz odcjodzilam od zmyslow co bedzie jak on tego nie dostanie. Na szczescie dodzwonilam sie do ordynator w szpitalu i wyblagalam ten zastrzyk i pojechalismy do szpitala i dostal. A to co przezywalam od wczoraj to jakis dramat. Nikt wczesniej nie informowal, ze jest problem z dostepnoscia tego leku.
Dziewczyny, ktore mialy cc teraz lub kiedys, czy mialyscie bardzo silny bol glowy? I ile on sie utrzymuje? Mnie od wczoraj strasznie boli i nie wiem ile to moze potrwac, bo nie mozna normalnie funkcjonowac. Po pierwszej cc tego nie mialam
Ja tak miałam po pierwszej cc. Bardzo bolała mnie głowa, drażnilo mocne światło i dźwięki. Przeszło samo ale juz nie pamiętam dokładnie po jakim czasie. Myślę że max. tydzień, dwa.

Ja tak miałam po pierwszej cc. Bardzo bolała mnie głowa, drażnilo mocne światło i dźwięki. Przeszło samo ale juz nie pamiętam dokładnie po jakim czasie. Myślę że max. tydzień, dwa.
Dzieki za info. Mam nadzieje, ze u mnie tez samo niedlugo minie, bo nigdy nie mialam zadnych boli glowy. Wyczytalam w necie, ze moze to potrwac nawet pare miesiecy :/ albo ze anestezjolog musi jakis zabieg zrobic z wlasna krwia czy cos

Witam, byłam dziś po to skierowanie na Cc i w końcu je dostałam, pojechałam też od razu do szpitala z tym skierowaniem umówili mnie na wizytę 7.09. niestety bo myślałam że mnie wezmą od razu z tymi bólami i może wcześniej się uda .. dziewczyny z sekretariatu kazały mi jakby co z tym skierowaniem wstawić się na sor że niby mam skurcze i ból nerek itd.. i wtedy mnie wezmą na oddział.. i tak zrobię ale w czwartek.. może się uda i już w piątek będę po.. ja już nie mogę się doczekać końca tych cierpien .. śpię po godzinie cała noc bo nie mogę spać na żadnym z boków na plecach te nery tak mnie bolą ... Dziś robili mi ktg ale skurczy nie było,dzidzia tak się rozpycha że chyba mi jak obcy wyjdzie z brzucha ..
Poczytuje was z zazdrością że już niektóre z was mają już po i dzidziusie w domu :)
Mam nadzieję że ja w przyszłym tygodniu napiszę że już po... Kuźwa żebym mogła i miała z kim chodzić bo ktoś musi mnie trzymać to bym poszła na spacer i może by samo już się zaczęło ..

Ostatnia edycja:
hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle. czy to normalne ?

hej , ja jestem w 40 tc +1 dzień i jak narazie żadnych symptomów... jutro mam wizytę u położnej więc zobaczymy. mieszkam w uk i jest to moja pierwsza ciąża. nie wiem nawet czy tu mają sprzęt do ktg. mała dzisiaj bardzo mało aktywna prawie w ogóle. czy to normalne ?
W Uk chyba wywołują nie wcześniej, niz 7-10 dni po terminie, chyba ze sa wskazania.

reklama
Drugie usg za mna.
Dziewczynka na sto procent.
Pecherz dalej powiekszony.
Kanaliki od nerek niby ok ale maja zrobic pozniej jeszcze jedno usg.
Tak czy siak jutro wychodze.
Anemie mam lekka. I musze do Lodzi jechac na usg referencyjne, do lekarza typowo od brzuszkow dzieciecych.
Jesli tam po badaniu nadal bedzie cos nie halo z tym pecherzem to wtedy porod tam w Lodzi, w Centrum Matki Polki bo tu w Leczycy nie maja takiego sprzetu zeby sie zajac mala
:(
I chyba nie musze pisac ze to nie sa dobre wiesci :(
Cały czas było u Ciebie tak wspaniale bezstresowo! Jakim cudem to się tak popieprzyło na koniec :( Ściskam mocno i jestem pewna, że ta zła passa zaraz wyhamuje.

Kurczę, bo o UPC tez słyszałam podobne opinie :( chyba nie ma idealnej tv... a nie chcieliśmy brać nc+ bo talerz..
Hehe, aż mi się przypomniało jak 3 lata temu popierniczałam z talerzem przez cały parking do samochodu :) Mamy nc+ i tak szczerze mówiąc to jesteśmy średnio zadowoleni. Jak mieli internet z orange to było super, teraz z play i jest beznadzieja :/ Musiałam zmienic pakiet internetowy, do tego jeszcze programy dodatkowe i cholernie drogo wychodzi. I jeszcze ten dekoder, który nie łapie internetu wifi... dobrze, że my jesteśmy średnio telewizyjni inaczej wściekałabym się na ten brak internetu w dekoderze :/

Do góry