reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle powiem Wam taką historie, trochę zmieniając temat.
Na 4 roku miałam przedmiot prawo handlowe- największy postrach całych studiów, dużo oblanych, warunki,komisy itp.
Dr hab co to prowadził mega ogarnięty +40 przystojny ale wymagający i konkretny.
Jedyny przedmiot na który cały rok robił skrypt i się uczył.

I tak czekamy na egzamin, kilka osób pod katedra bo to na godziny rozpisane. I siedzi taka laska. Ogólnie mega kumata, ale panikara taka co sieje zamęt. I tak gada w kółko, że ona nic nie umie, że nie pamięta. I tak nawija. Już każdy do niej gada by się uspokoiła bo na pewno coś umie, a ona w kółko ze nic.
No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać :p

To był super nauczyciel :)

reklama
Na tym etapie ciąży nie patrzy się już na datę porodu z USG. Lekarze powinni podawać w centylach szacowaną wagę, nie w wieku ciąży. Ale taki mamy system.
Waga wieksza zapewne przez cukrzycę, tak to jest. Nie martw się niczym.

Ilość ubranek mnie zaskoczyła :D ale jak to darowane :)
Mnie czeka właśnie układanie. Tydzień już czeka [emoji14]
Ale muszę dokupić 56, bo mały malutki, mniejszy niż moje poprzednie dzieci.
Właśnie lekarz nic nie mówił o tych centylach a ja się na tym totalnie nie znam. Zapytam następnym razem [emoji4]

Na 4 roku miałam przedmiot prawo handlowe- największy postrach całych studiów, dużo oblanych, warunki,komisy itp.
Dr hab co to prowadził mega ogarnięty +40 przystojny ale wymagający i konkretny.

I tak czekamy na egzamin, kilka osób pod katedra bo to na godziny rozpisane. I siedzi taka laska. Ogólnie mega kumata, ale panikara taka co sieje zamęt. I tak gada w kółko, że ona nic nie umie, że nie pamięta. I tak nawija. Już każdy do niej gada by się uspokoiła bo na pewno coś umie, a ona w kółko ze nic.
No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać [emoji14]

To się laska sama załatwiła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać [emoji14]

Hehe to ja nieźle załatwił [emoji23]

Kochana to moje 3 dziecko i pamiętam że przy drugim synu to miałam szafkę kominek od góry do dołu pełen ubranek a tam było 6 półek [emoji23] no z 2 były to półki z pieluszkami kocykami itp[emoji39] mam jakieś jeszcze w kartonach które podostawałam większe rozmiary ale to będę już prać jak urodze i stwierdze że są potrzebne [emoji5]
Ale teraz uwaga TORBA DO SZPITALA SPAKOWANA [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Mogę iść rodzić [emoji39]
Uważaj ja tydzień po spakowaniu urodziłam :)

Wiem właśnie, że usg nie jest do końca miarodajne, ale wiesz jak to jest ... Reszta niby ok bo łożysko ma 1 stopień, przepływy super ale i tak sobie wymyśliłam, że może nie do końca kontroluje cukrzycę i dlatego młody jest za duży ..
Matka wariatka [emoji6]
Ja nie mam cukrzycy i mała waży prawdopodobnje ok 4 kg. 38+4 :D więc to nie reguła. Spokojnie :)

Ja już powiedziałam, że tylko te pierwsze ubranka wyprasowane, a później to dajcie mi spokój :D

To tylko 4 szuflady z 8 xD i w szafie już kolejne ubranka na większe rozmiary :D ale ja nie szalałam bardzo, moja mama wpadła w szał i sporo ubranek dostałam od kuzynki, a że były w bardzo dobrym stanie to szkoda było wyrzucić :-) godzinę temu mi napisała, że ma dla mnie kolejną turę :D super się składa, bo już nie mam co prasować haha :p
Ja kupiłam tylko 4 sztuki a reszta od koleżanek...tak więc nie popisałam się z wyprawką ;-) ;) i tez juz mi dzwonią ze kolejna seria czeka a większosc w super stanie bo takie małe to nie zniszczy.

reklama
Tak. Wszystko dobrze na szczęście :)
Dziewczyny ja dziś byłam na usg. Chodzę dosc często bo się boję o ta pepowine. Lekarz stwierdził, że młody jest o 2 tyg większy niż wskazuje termin z OM. Termin z OM mam na 4 października , a z USG na 22 wrzesnia. Cc zaplanowaba na 29.09 i sie tak zastanawiam czy to nie za pozno [emoji848][emoji21]Ma też podobno duża głowę..Tak się zastanawiam czy to nie przez ta nieszczęsna cukrzycę ...
Teraz chyba nie ma się co sugerować terminem z USG, bo każde dziecko rośnie indywidualnie. W cukrzycy często powikłaniem jest zbyt duża wielkość barków w stosunku do głowy. U ciebie proporcja - większa głowa niż reszta jest ok.

Do góry