reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

W ogóle powiem Wam taką historie, trochę zmieniając temat.
Na 4 roku miałam przedmiot prawo handlowe- największy postrach całych studiów, dużo oblanych, warunki,komisy itp.
Dr hab co to prowadził mega ogarnięty +40 przystojny ale wymagający i konkretny.
Jedyny przedmiot na który cały rok robił skrypt i się uczył.

I tak czekamy na egzamin, kilka osób pod katedra bo to na godziny rozpisane. I siedzi taka laska. Ogólnie mega kumata, ale panikara taka co sieje zamęt. I tak gada w kółko, że ona nic nie umie, że nie pamięta. I tak nawija. Już każdy do niej gada by się uspokoiła bo na pewno coś umie, a ona w kółko ze nic.
No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać :p

To był super nauczyciel :)

reklama
Na tym etapie ciąży nie patrzy się już na datę porodu z USG. Lekarze powinni podawać w centylach szacowaną wagę, nie w wieku ciąży. Ale taki mamy system.
Waga wieksza zapewne przez cukrzycę, tak to jest. Nie martw się niczym.

Ilość ubranek mnie zaskoczyła :D ale jak to darowane :)
Mnie czeka właśnie układanie. Tydzień już czeka [emoji14]
Ale muszę dokupić 56, bo mały malutki, mniejszy niż moje poprzednie dzieci.
Właśnie lekarz nic nie mówił o tych centylach a ja się na tym totalnie nie znam. Zapytam następnym razem [emoji4]

Na 4 roku miałam przedmiot prawo handlowe- największy postrach całych studiów, dużo oblanych, warunki,komisy itp.
Dr hab co to prowadził mega ogarnięty +40 przystojny ale wymagający i konkretny.

I tak czekamy na egzamin, kilka osób pod katedra bo to na godziny rozpisane. I siedzi taka laska. Ogólnie mega kumata, ale panikara taka co sieje zamęt. I tak gada w kółko, że ona nic nie umie, że nie pamięta. I tak nawija. Już każdy do niej gada by się uspokoiła bo na pewno coś umie, a ona w kółko ze nic.
No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać [emoji14]

To się laska sama załatwiła [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

No i wychodzi Andrzej i z tekstem do niej, żeby dała indeks. Ona posłusznie daje, my patrzymy o co chodzi. A on jej wpisał ndst i z tekstem,,to jak Pani nic nie umie, to idzie do domu, pouczy się i zapraszam na poprawkę ". Laska w szoku, łzy w oczach coś tam gada, a on , że te drzwi nie są dźwiękoszczelne, że jak ciagle słucha od dorosłej osoby, że nic nie potrafi to jej wierzy, bo czemu miałaby tak gadać [emoji14]

Hehe to ja nieźle załatwił [emoji23]

Kochana to moje 3 dziecko i pamiętam że przy drugim synu to miałam szafkę kominek od góry do dołu pełen ubranek a tam było 6 półek [emoji23] no z 2 były to półki z pieluszkami kocykami itp[emoji39] mam jakieś jeszcze w kartonach które podostawałam większe rozmiary ale to będę już prać jak urodze i stwierdze że są potrzebne [emoji5]
Ale teraz uwaga TORBA DO SZPITALA SPAKOWANA [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Mogę iść rodzić [emoji39]
Uważaj ja tydzień po spakowaniu urodziłam :)

Wiem właśnie, że usg nie jest do końca miarodajne, ale wiesz jak to jest ... Reszta niby ok bo łożysko ma 1 stopień, przepływy super ale i tak sobie wymyśliłam, że może nie do końca kontroluje cukrzycę i dlatego młody jest za duży ..
Matka wariatka [emoji6]
Ja nie mam cukrzycy i mała waży prawdopodobnje ok 4 kg. 38+4 :D więc to nie reguła. Spokojnie :)

Ja już powiedziałam, że tylko te pierwsze ubranka wyprasowane, a później to dajcie mi spokój :D

To tylko 4 szuflady z 8 xD i w szafie już kolejne ubranka na większe rozmiary :D ale ja nie szalałam bardzo, moja mama wpadła w szał i sporo ubranek dostałam od kuzynki, a że były w bardzo dobrym stanie to szkoda było wyrzucić :-) godzinę temu mi napisała, że ma dla mnie kolejną turę :D super się składa, bo już nie mam co prasować haha :p
Ja kupiłam tylko 4 sztuki a reszta od koleżanek...tak więc nie popisałam się z wyprawką ;-) ;) i tez juz mi dzwonią ze kolejna seria czeka a większosc w super stanie bo takie małe to nie zniszczy.

reklama
Tak. Wszystko dobrze na szczęście :)
Dziewczyny ja dziś byłam na usg. Chodzę dosc często bo się boję o ta pepowine. Lekarz stwierdził, że młody jest o 2 tyg większy niż wskazuje termin z OM. Termin z OM mam na 4 października , a z USG na 22 wrzesnia. Cc zaplanowaba na 29.09 i sie tak zastanawiam czy to nie za pozno [emoji848][emoji21]Ma też podobno duża głowę..Tak się zastanawiam czy to nie przez ta nieszczęsna cukrzycę ...
Teraz chyba nie ma się co sugerować terminem z USG, bo każde dziecko rośnie indywidualnie. W cukrzycy często powikłaniem jest zbyt duża wielkość barków w stosunku do głowy. U ciebie proporcja - większa głowa niż reszta jest ok.

Do góry