reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Gorzej z kasą bo rodzinne powinno być 28 na koncie ew. wczoraj a tu pusto. Muszę zadzwonić i dopytać. Składałam przed 10tym więc nie wiem co jest grane. Zasiłek celowy będzie dopiero za tydzień... wrr. Tyle mam yeraz papierologi do załatwienia. Ale młodego rejestruję przez Obywatela. Nie będę latać jeszcze z tym po mieście. A i nie wiem czy 500+ też przez net na niego nie zgłoszę... Dziś muszę go do przychodni zapisać. No i jak S. wróci wózek przywieźć. Tzn. on przywieźć musi. O tyle dobrze że od soboty ma duuuużo pracy to tę kasę się ogarnie. Normalnie szał ciał.

A! Chcę się pochwalić. WCHODZĘ W CIUCHY SPRZED CIĄŻY
Jakby inaczej przy 6kg.. cieszę się z Tobą..

Co do ubrań to szkoda że nie wiedziałam wczoraj. Byłam przy polach mokotowskiech i miałam 45min wolnego.. peppco pod domem.
Dzisiaj czekam na 2 kurierów.. A przedział godzinowy ogromny.. 7-15 I 9-17..

reklama
Gorzej z kasą bo rodzinne powinno być 28 na koncie ew. wczoraj a tu pusto. Muszę zadzwonić i dopytać. Składałam przed 10tym więc nie wiem co jest grane. Zasiłek celowy będzie dopiero za tydzień... wrr. Tyle mam yeraz papierologi do załatwienia. Ale młodego rejestruję przez Obywatela. Nie będę latać jeszcze z tym po mieście. A i nie wiem czy 500+ też przez net na niego nie zgłoszę... Dziś muszę go do przychodni zapisać. No i jak S. wróci wózek przywieźć. Tzn. on przywieźć musi. O tyle dobrze że od soboty ma duuuużo pracy to tę kasę się ogarnie. Normalnie szał ciał.

A! Chcę się pochwalić. WCHODZĘ W CIUCHY SPRZED CIĄŻY

Lajk za ciuchy. Reszta srednio. U nas do 500 to na nowy okres przez net. A żeby mieć za te pare dni sierpnia i wrzesień to papierowo.

Dzień doberek.
GoJ przesyłaj nam wszystkim tę pozytywną energię bo każdej jest potrzebna. Buziolki dla Mikołaja bo to jego osoba tak pozytywnie Cię naładowała [emoji8][emoji8][emoji8]
No i pytanie do mam które już urodziły, czy starcie się o tak zwane kosiniakowe?
Tak. Będę składać wniosek jak dostanę PESEL małego.

Dostałam ze szpitala zaświadczenie o tym że byłam pod opieką lekarską więc nie muszę iść do ginekologa.

Pytanie do mam po: Macie zalecenie stosować MUCOVAGIN w globulkach dopochwowo?

Cześć dziewczyny.
Gratulacje dla seremida i paulamamuli.
Śliczne te Wasze dzieciaki.
Co do zaufania lekarzom to po tych historiach jakie poznałam w ostatnich dniach to nie uwierzę już żadnemu. Nie będę ich wam tu ich opiaywac bo zaa bardzo bym was zestresowała .
Moja Kasia od wczoraj już na patologii noworodka. I chyba z tego powodu że nie na OIOMie tak dobrze spałam że nie słyszałam budzika o 2 w nocy na odciąganie mleka. Dopiero cycki o 4.20 mnie obudziły. Ale za to od razu na 3 karmienia udoilam mleka. A już zjada po 70 ml co 3 godz. Dzisiaj będę pytać czy mogę próbować podawać jej pierś bo jeszcze wczoraj sprawdzali jak poradzi sobie z oddychaniem już zupełnie sama bez pomocy dodatkowych 2 procent tlenu.

Super, teraz juz na pewno bedzie tylko lepiej :) malutka jest bardzo dzielna, z reszta Ty tez!

@seremida moze przemknie Ci moje pytanie, czy Twoja córcia miała jakieś dodatkowe badania ze względu na cukrzyce? Nie wiem jak jest u mnie w szpitalu i czego ewentualnie moglabym wymagac.

Jakby inaczej przy 6kg.. cieszę się z Tobą..

Co do ubrań to szkoda że nie wiedziałam wczoraj. Byłam przy polach mokotowskiech i miałam 45min wolnego.. peppco pod domem.
Dzisiaj czekam na 2 kurierów.. A przedział godzinowy ogromny.. 7-15 I 9-17..
To i tak by nic nie dało bo na razie jestem pusta... Ale dzięki że myślisz o tym :)
A te przedziały kurierów to masakra jakaś...

A ja znów nie śpię. Zmęczona jestem bardzo [emoji58] od 2h. Mąż mnie obudził przez przypadek , bo komar go ugryzł.
Do tego byłam bardzo głodna . Przetrzymałam się i zjadłam śniadanie teraz. [emoji58]

Mała kopię. Czyli standard. Ręce zdretwiale jeszcze bardziej. Nie Wyrobka. Snu mi potrzeba !!!!
Oj ja też byłam okrutnie głodna w nocy ale na poniedziałek muszę mieć świeże wyniki więc musiałam czekać na głodniaka do rana . Ale aż mnie żołądek bolał .

Kurczę.
Nie umiem nawet opisać jak bardzo jestem szczęśliwa. Spokojna. Pozytywna.
Zniknęło wszystko co ostatnimi czasy mnie drażniło. Wkurzało. Irytowało. Doprowadzało do łez...
Teraz wszystko jest możliwe...
Jeden mały człowieczek a taka zmiana w głowie...
Dobrze wiedzieć że masz takie ekstra samopoczucie i takie pozytywne podejście do wszystkiego :)
Teraz przeprowadzka to będzie dla Ciebie pikuś :)

reklama
I ile cie bedzie to kosztowalo?
Orientacyjnie. Bo wiadomo ze to od miasta zalezy etc....
Wiesz co w Łodzi w szpitalu Medeor 1000 zł to kosztuje. Mąż w cenie ma noclegi i oczywiście wyżywienie. Trochę szkoda tych pieniędzy ale u tak sądzę, że nie będę żałować. W Medeorze jest straszne przeludnienie ostatnio z racji zamknięcia innego szpitala . Na salach np 4 osobowych, ktore i tak sa male poupychanych jest po 6- 7 osób dlatego podejrzewam, że gdybysmy nie wykupili pojedynczej sali to mąż nie mógłby zostać ze mną, a jak wiadomo po cc różnie może być

Do góry