reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No i niestety dziewczyny muszę się jeszcze pomęczyć :( kuźwa nie mam wypisu jeszcze ze szpitala bo jeszcze go nie zrobili !! Wyszłam 16 a go jeszcze nie ma !!! A lekarz chce go mieć i na tej podstawie mi wypisze to skierowanie na Cc , wizytę mam na czwartego umówiona.. ja już nie mam mocy kolejny tydzień czuje że tak do końca będę już cierpieć ... Mam nadzieję że zacznie się samo jak u dziewczyn i nie będę musiała tak długo czekać ... Wiem że to już nie długo ale ja już nie mam mocy :( cały czas ból i ból
Do tego miałam robione dziś USG nerek na nowym sprzęcie są dwa kamienie na nerce i powiększone nerki ..

reklama
Noo. Sa takie madre. Zeby nie zaliczyc wszystkich koncowych dolegliwosci, zeby skora nie potrzaskala i zeby dziecko za wielkie nie bylo......
Matko .[emoji19] [emoji19] [emoji19]

A ja sprzątnęłam sobie lodówkę.
Aż mężowi się przyznałam ,że wstyd mi , bo tak zapuścilam się przez okres ciąży z tym sprzątaniem. Potrzeba mi kopa konkretnego . Zawsze potrafiłam się zmotywować. Praca , gotowanie i sprzątanie dzień w dzień. Dawałam radę . A teraz ?? Totalne lenistwo. Co tu się oszukiwać.

Mam nadzieję ,że jak mała się urodzi to będzie moja motywacją do systematyczności, która potrafię w sobie wyrobić .

No i niestety dziewczyny muszę się jeszcze pomęczyć :( kuźwa nie mam wypisu jeszcze ze szpitala bo jeszcze go nie zrobili !! Wyszłam 16 a go jeszcze nie ma !!! A lekarz chce go mieć i na tej podstawie mi wypisze to skierowanie na Cc , wizytę mam na czwartego umówiona.. ja już nie mam mocy kolejny tydzień czuje że tak do końca będę już cierpieć ... Mam nadzieję że zacznie się samo jak u dziewczyn i nie będę musiała tak długo czekać ... Wiem że to już nie długo ale ja już nie mam mocy :( cały czas ból i ból
Do tego miałam robione dziś USG nerek na nowym sprzęcie są dwa kamienie na nerce i powiększone nerki ..
Mati, bardzo wspolczuje. A moze, jesli masz takie mozliwosci, pojechac do tego szpitala i wymoc na nich ten wypis. Przeciez to granda jakas i nadaje sie do rzecznika praw pacjenta. Chyba maja termin na wystawienie dokumentu? Zupelnie powaznie: zadzwonilabym do NFZ-tu i zapytala jak to powinno byc.

No to mnie chyba też czeka CC że względu na to, że urodzić SN bym urodziła, ale po porodzie do serca trafia bardzo dużo krwi, a moje serce jest z zaweżaniem drogi odpływu lewej komory, więc ilość tej krwi może mi zatrzymać serce. Pytanie czy wtedy ICD nie powinno zadziałać. Zobaczymy co jeszcze powiedzą inni. Jak już planowo cesarka 5 września lub jak zobaczą, że koniec może być bliski to szybciej, no chyba, że jednak ktoś stwierdzi, że urodze naturalnie. Jak na razie mam czekać i badają mi tętno dziecka co jakiś czas oraz KTG 2 razy dziennie.
Przynajmniej wiem jaki jest powód tego rozważania nad cesarka.

Biedna :sad:
Niektore laski prywatnie za pieniadze cc na zyczenie sobie robia w 37tc zeby nie utyc za bardzo a czlowiek cierpi i kuzwa kaza czekac na cud z nieba. Ciekawe jakby sami taki bol mieli znosic to czy by tak czekali
Ja już mam dość tyle miesięcy w bólu , gdybym miała 5tysiecy to by mi zrobili od reki pewnie CC ..

reklama

Ale to jest jakaś masakra !!!
To co oni ten wypis ręcznie na papirusie piszą. I żeby przez takie coś musieć w Twoim stanie tyle czekać :( Biedna :(
A który to szpital ?

Do góry