reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Z tymi piersiami to różnie bywa z tego co @StarAnia mówiła :) ciężko przewidzieć. Jak mleko ruszy to mogą się powiększyć, a potem po stabilizacji laktacji spowrotem zmniejszyć. Dobrze mówię Ania?
No różnie bywa ;) przy nawale często rosną o rozmiar-dwa, potem maleją po stabilizacji, a potem to też kwestia tego, że my same tracimy na wadze, to zmienia się i rozmiar miseczki i pod biustem. Dlatego ja na bieżąco będę kupować. Mam cztery karmniki, każdy w innym rozmiarze i pewnie każdy się na któryms etapie przyda, a i będę musiała dokupić [emoji14]

ūdzis sie dowiedziałam na zajęciach ba szkole rodzenia ze u mnie w szpitalu po cc dziecku nie robią tego zabiegu creadiego bo ( jakkolwiek sie to pisze) bo nie ma takiej potrzeby. jeśli szpital "jest przyjazny dziecku " to jest napisane czego można się spodziewać po porodzie - przy cc dokładają dzidzie po wyciągnięciu do policzka na chwilę i zabierają zeby tatuś kandydował przez vzas szycia tj ok 30 min i juz oddają matce. A zeby bylo szybko mleko to ogrzewają piersi masuja i stymulują...

Z nowości na dziś. Młodego wysypało. Takie duże strupki. Mówią ze nie grozne ale i tak za chwile pójdę do lekarza tylko poczekam aż trochę się ochłodzi bo był zgrzany i przez to gorzej to wyglada

28. W czwartek mam jeszcze rozmawiać o tym z lekarzem.
Ech no mówiłam zawsze wszystkim, że bycie zorganizowanym to zło, to mi nie wierzyli. Teraz miałam najbardziej poukładaną i zaplanowaną ciążę na świecie, to wszystko runęło jak domek z kart, bo się Miłosz roztył. Jak odchudzić płód? Da się? [emoji14]
Jak się skończy cięciem, to się chyba pochlastam.

A ile Miloszek wazy? jaki obwod brzuszka do glowki? Masz jakies swieze wyniki usg?

Nie chce mi się wkleić przepis z kwestii smaku.. zobaczysz? Ja daje musztardę zwykła, jaką mam i trochę tej z ziarenkami.. Ale to chyba nie na znaczenia. Olej, sól, pieprz, czasem ocet jak mam. Ja piekę w 200 stopniach na oko, jak widzę że upieczone to ok, czasem w woreczku j pozapachu, że tak powiem.
A może jeszcze podrzucisz jakiś przepis na pierogi ?:) nigdy w życiu nie robiłam, moja mama też w domu nie robi . A mój S.lubi i chcę mu zrobić jutro przyjemność , np.ze szpinakiem mrożonym lub inne to dokupię składniki :-)

reklama
Goj, uprzedze Cię i napisze pierwsza. Lenia mam ;).
Spalam do 9 bez wstawania od 1.30, wstawiam pranie, rozpakowalam zmywarkę, Was poczytałam, zapakowana zmywarkę i mi się nie chce nic robić... Maluch w brzuchu ledwie się przeciąga, rano się nie ruszał i zaliczyłam panikę, zresztą nadal jego ruchy mnie nie przekonują.
Zrobilam kawkę i siedzę na moim mini-tarasie. Marznę w stopy, pierwszy raz od... kilku miesiecy;).
To ja pytałam o rekomendacje filmow-dzięki za sugestie:)
Mam dwa pytania:
1. Czy też prźy ruchach dziecka czasami macie uczucie, że ktoś zaciska Wam sznur na brzuchu?
2. Pamiętam, że któraś z dziewczyn podawała przepis, jak ustalić rozmiar stanika do karmienia? Nie odgrzebie ...podeślecie?
A ja już ZGN zaliczyłam ;)

Do góry