reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cytat pogodynki.
Jutro na mazowszu burze będzie jak w saunie. Temp. w cieniu 32°C

Uroczo psia jego mać... i znów skurcz...

reklama
No... i jeszcze 90% wilgotności powietrza do tego poproszę a od razu pakuję się do szpitala niech mi dadzą coś dożylnie na ochłodzenie.

Wiecie co boje się że nie dociągnę do 12 sierpnia... Mikołaj rzadziej i skąpiej czyli krócej się rusza. Skurcze. Szyjka. Rozwarcie. Trzecia ciąża i skłonność do szybkiego rodzenia... jak się rozkręci to obawiam się że nie będę gotowa psychicznie. Wiem marudze... dół mnie dopadł. Ale mam dziś skurcze bolesne i dużo...
Dasz radę moje też trzecie ,też już się pcha na świat ,zaczynam pomału wpadać w panikę niby wiem co mnie czeka a boję się bo każdy poród inny ....drugi trwał 5 min ,więc leżę jak na szpilkach

Ja przez to że od samego początku ciąży brzuch mnie boli, teraz te nerki to już nawet nie wiem czy mam skurcze.. i jak to wygląda...
No to akurat ciężko u ciebie rozpoznać bez KTG będzie bo kolka nerkowa identyko jak skurcze... kiedyś w ciążach z zaskoczenia był odcinek że babka mirwała kolki nerkowe no i nie wiedziała że jest w ciąży była pewna że tak jak jej babka i matka ma wcześniejszą menopauzę... zerwało ją w nocy i była pewna że rodzi kamienie trafiła na sor a ci do niej że fakt rodzi ale dziecko ;) ot taka historyjka.

Dasz radę moje też trzecie ,też już się pcha na świat ,zaczynam pomału wpadać w panikę niby wiem co mnie czeka a boję się bo każdy poród inny ....drugi trwał 5 min ,więc leżę jak na szpilkach
Mój drugi też 5 minut ;) tylko ty zaraz 36 ja dopiero 34... miesiąc temu szyjka prawie 4cm i zero rozwarcia... wiem wiem dziś mam gorszy dzień zwyczajnie chyba..

No... i jeszcze 90% wilgotności powietrza do tego poproszę a od razu pakuję się do szpitala niech mi dadzą coś dożylnie na ochłodzenie.

Wiecie co boje się że nie dociągnę do 12 sierpnia... Mikołaj rzadziej i skąpiej czyli krócej się rusza. Skurcze. Szyjka. Rozwarcie. Trzecia ciąża i skłonność do szybkiego rodzenia... jak się rozkręci to obawiam się że nie będę gotowa psychicznie. Wiem marudze... dół mnie dopadł. Ale mam dziś skurcze bolesne i dużo...

Kaz se jutro chociaż to lipne ktg zlecić. I koniecznie wyjaśnij co to za uplaw. Wymaz i posiew z pochwy na bakterie. Może tez dać na grzyby i fajnie by było jakby posiew z moczu poszedł tez. To może być faktycznie infekcja bakteryjna a wtedy wiadomo dlaczego szyjka krótsza, rozwarcie i skurcze.

Tak tylko ja niemoge wstawać bo mały uparcie pcha się na świat ,w szpitalu skurcze miałam co 3 min i rozwarcie a to był 32 tydz ,puścili mnie do domu z zaleceniem leżenia ... uwierz łatwo nie jest ale jeszcze tydzień muszę wytrzymać wejdę w 36 tydz i niech się dzieje wola nieba bo naprawdę mam dość i to jeszcze w te upały

Kochana ja w poprzedniej ciąży leżałam trzy mc plackiem mając w domu niemowlę. Wiec wiem jak jest. Jeżeli Ci pomaga faktycznie i kazali to zostaje Ci leżeć. Zleci :)

Kaz se jutro chociaż to lipne ktg zlecić. I koniecznie wyjaśnij co to za uplaw. Wymaz i posiew z pochwy na bakterie. Może tez dać na grzyby i fajnie by było jakby posiew z moczu poszedł tez. To może być faktycznie infekcja bakteryjna a wtedy wiadomo dlaczego szyjka krótsza, rozwarcie i skurcze.
Mam nadzieję że nie będę musiała mu tego tłumaczyć. Że jak mu powiem co i jak plus wypis z IP to sam zaproponuje bo jak nie to się w...wię i dopiero będzie tam bal.

Tak naprawdę denerwuje mnie to że martwię się o Mikołaja. Żeby jakaś bakteria czy nie daj Bóg niedotlenienie czy coś żeby urodził się zdrowy i mnie żeby szlag nie trafił... bo ja muszę dzieci wychować.. dobra chyba walnę drugi kubek melisy bo coś mam czarne myśli...

reklama
Mam nadzieję że nie będę musiała mu tego tłumaczyć. Że jak mu powiem co i jak plus wypis z IP to sam zaproponuje bo jak nie to się w...wię i dopiero będzie tam bal.

Fajnie by było bo u mnie można to prywatnie zrobić ale coś pod 100 zł dałam. Po 35 za wymazy i coś koło 20 posiew moczu. Fakt trzeba czekać pare dni ale może wcześniej Ci da tak ‚na oko’ leki bo może się wyzna czy coś Ci jest tam...

Do góry