reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mieszkanie małe dość (47m2), choć tak sobie podzieliliśmy pokoje ''po swojemu'' że jest nam całkiem wygodnie. Mamy dość spory salon, małą sypialenkę, pokój chłopców, małą kuchnie ''ślepą", korytarz i łazienkę.
I nie chce ustawiać przewijaków i innych takich tam gratów na wierzchu...
Więc kąt w łazience będzie dla nas optymalny. A i po kąpieli w sam raz, bez chodzenia w te i wewte

Ja tez miałam już przewijak w łazience ale musiałam tam wrócić z pralka bo zrobiłam z pralni pokój [emoji23] i myśle czy właśnie na pralce by mógł być przewijak

reklama
Jak wcześniej pisałam to widziałem teksty co tu tak pusto itp??? A co teraz widzę? 120postow musiała przeczytać aby mniej więcej wiedzieć co u was! Nie przeginacie? Człowiek jeden dzień miał zalatany a tutaj tyle czytania, a w ogóle to taki dzień że pod koniec to już okrakiem chodziłam maskarka takiego bólu pipki to już dawno nie miałam.....
AniaStar dobrze ze takie wieści wydaje mi się że donosisz te ciaze do bezpiecznego terminu....

Co do ruchów to ja narazie czuje dość często, ale stresa też mam....

Ale zescie panny wypatrzyly!  whiskey to mój ulubiony alkohol :p:DNie pamiętam co tam u was bo za dużo tego bylo

Teraz leżę i jem arbuza normalnie mam dość a w domu się gromadzi pranie w kosza wylatuje, obiad jutro trza gotować i podłogi myc ehhh

Dziś padnę miłego wieczoru​

Jak Cię boli podwozie to próbuj sobie pomagać kąpielą ( jak możesz i lubisz ) i leżeniem z dupka do góry. Dosłownie. Tak żeby odciążyć bobera.

Nie wiem co u was później doczytać padam zabrałam córki na zakupy wszystkie strony bardzo zadowolone i widać było radość w ich oczach jak matka spędza z nimi czas także ten spislaam się ale pipa mnie ciągnie jak cholera :tak:

A foto moja bryka już stoi :D
Wózek super :) bardzo mi się podoba. Ale ja wzięłam opcję bez eko skóry. Nie mój klimat :)
Bardzo elegancki wózek :) jakos dziś tak tu spokojnie mimo wszystko nie?
Dziewczyny a zamierzacie sobie robić masaż krocza przed porodem? Nie wiem co by tu porobić żeby się trochę porozciagalo i przyspieszyło akcje :)
Ja zamierzam robić masaż, ale to chyba później się go robi. Coś koło 36 tyg.
Fajnie że Ci córeczki pomagają :)
Ja sobie często wyobrażam że będę z moją Mają piec ciasteczka i gotować a ona będzie się nabrać w mące.
Chyba z ułożenia główkowego się zmieniło na poprzeczne bo czuje po bokach brzucha jakieś kuksańce :)
A wy macie na pępku taka cienka skórę? U mnie to taki płaski jak blizna i w dotyku miękki hak balonik
Mi nawet pępka nie wywaliło na wierzch :)
Hej dziewczyny, bardzo rzadko pisze, przeszło miesiąc temu miałam lekkie rozwarcie, pobyt w szpitalu tygodniowy, teraz biorę luteine, magnez, nie przemeczam się. Dziś miałam wizytę kontrolną (już drugą po szpitalu) i jest super. Wszystko pozamykane szyjka długa, a ja czuję się najlepiej ze wszystkich miesięcy. U mnie 30+2 za dwa tygodnie usg. Jestem ciekawa ile waży mała, w 27tc ważyła 1kg.
Czytam wszystko na bieżącą, ale tak się rozpisujecie, że nie umiem się wbić w wasza rozmowę.
Ogólnie super jest to nasze forum.
Trzymam kciuki za wszystkie spieszące się dzieciaczki, oby do 36tc, śliczne macie ubranka wózki foteliki i wszystko[emoji4]
Ważne, że wszystko jest teraz ok i się dobrze czujesz :)

Zazdroszcze wam już tych remontów, mebelkow dziecięcych i całych przygotowań. Mam już trochę ubranek, leżaczek unimo i jakieś drobiazgi. Nie mogę doczekać się kiedy mąż zacznie robić kącik dla naszej małej. Może zacznie już w przyszłym tygodniu. Śmieje się do niego cały czas, że już mam syndrom wicia gniazdka i żeby się pospieszyl, bo się nie doczekam...

Zazdroszcze wam już tych remontów, mebelkow dziecięcych i całych przygotowań. Mam już trochę ubranek, leżaczek unimo i jakieś drobiazgi. Nie mogę doczekać się kiedy mąż zacznie robić kącik dla naszej małej. Może zacznie już w przyszłym tygodniu. Śmieje się do niego cały czas, że już mam syndrom wicia gniazdka i żeby się pospieszyl, bo się nie doczekam...

Jak większość dziewczyn pisała faceci zawsze maja czas a potem wpadają w panikę.

Przed chwilą pytałam położnej co na to nasze twardnienie brzucha i odpowiedziała od razu że nospa. I jak ktoś nie ma zwyczaju leżeć w czasie dnia i w miarę dużo chodzi to też może mieć problem ze spinającym się brzuchem. To znak że trzeba zwolnić.

Żadnych niepotrzebnych tabletek nie zamierzam brać, więc wychodzi na to że muszę zacząć się trochę bardziej oszczędzać To po cholerę dzwonił i tylko Cię martwił...
Moja lekarka mowi to samo i ja sie stosuje do jej zalecen, chociaz dzisaj chyba sie poddam i wezme cos rozkurczowego.

Moja lekarka mowi to samo i ja sie stosuje do jej zalecen, chociaz dzisaj chyba sie poddam i wezme cos rozkurczowego.

Mnie wczoraj mega męczyło i wzięłam buscopan zamiast nospy i świetnie pomógł, gin mi mówił ze to dobre ale żeby brać doraźnie. A nospe na stałe . Ale ja to już jestem powikłana [emoji12]

Heh, dzięki.
Ale tak mi wybitnie niewygodnie w moim nowym ciele że pojęcia nie masz.
Przywykłam do mojego rozm 38 który trzymałam w ryzach ćwiczeniami i bieganiem po 7km przynajmniej 3-4x w tygodniu.
A teraz 11 kg na plusie, dużo-nie dużo ale wszystko mam takie rozlane, mięśnia to nie uświadczysz u mnie teraz, za to cellulit ma renesans jak nigdy w życiu jeszcze.
No ale nie da się ćwiczyć, po zwykłym stepperze brzuch jak skała i bolało. Więc odpuściłam bo przecież nie jestem masochistka.
Ogarnę po porodzie :rolleyes2:
No ja szczerze mówiąc też nie czuje się najlepiej z dodatkowymi kilogramami . Tym bardziej że przed ciąża schudłam i wyglądałam tak że sama sobie się podobałam. Wiadomo że najważniejsze zdrowie dziecka, a nie kilogramy ale doskonale Cię rozumiem .

Jak większość dziewczyn pisała faceci zawsze maja czas a potem wpadają w panikę.
Tak cały czas mi powtarza, że na pewno zdąży. W jego przypadku opóźnienie wynikło, że ja nie pracuje i przejął moje obowiązki. Oboje pracujemy w domu, od zawsze spędzamy ze sobą praktycznie 24h już od 20 lat.
On ogólnie przejęty ciąża jest bardzo, wszystkiego pilnuje co mogę co nie. Co zawsze w domu ja zajmuję się domem i obiadami sprzątaniem, tak teraz potrafi ugotować pozmywac i posprzątać.

reklama
Mieszkanie małe dość (47m2), choć tak sobie podzieliliśmy pokoje ''po swojemu'' że jest nam całkiem wygodnie. Mamy dość spory salon, małą sypialenkę, pokój chłopców, małą kuchnie ''ślepą", korytarz i łazienkę.
I nie chce ustawiać przewijaków i innych takich tam gratów na wierzchu...
Więc kąt w łazience będzie dla nas optymalny. A i po kąpieli w sam raz, bez chodzenia w te i wewte

A jak załatwiłaś sprawę sypialni i łóżeczka ? Bo my dziś byliśmy na tym nowym mieszkaniu i jakoś zaczęłam czarno to widzieć :(

Do góry