reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam nadcisnienie chyba ciazowe bo nie wiem jak bylo przed, biore 3x dziennie dopegyt isoptin 1xdziennie i zaczynam dopiero brac acard, ale tez wystarczy ze pojde na spacer do sklepu czy cokolwiek i cisnienie juz wyzsze,

Mam dokładnie tak samo. Skok jest po byle czym. Spacer to już w ogóle. A Ty byłaś hospitalizowana z tego powodu, czy po prostu przepisali leki? Coś jeszcze masz oprócz tego? Inną dietę, zalecenia? Ja na pewno nie miałam przed ciążą problemów. Co więcej - w poprzedniej też nie było do końca z tym problemów. Po 20 tc mi się zaczęło. Więc jest to na pewno indukowane ciążą.

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj tez na lezaco (co prawda nie z wyboru bo lezec musze ze wzgledu na krotka szyjke), ale tak strasznie chce mi sie zjesc zupke chinska, ze chyba sie nie powstrzymam i wyskocze do sklepu osiedlowego... Pierwsza silna zachcianka od kilku tygodni :)

J
Za chwilę się dowie. A powiedz, nie chcieli Ciebie z tym ciśnieniem zatrzymywać w szpitalu? Czy byłaś tam i jakoś Ci to wyregulowali? Masz jakieś leki, zalecenia itd.?
Ja w tej ciąży ciśnienie narazie mam ok mierze 3 razy dziennie i nie ma narazie powodów do paniki ale nadciśnienie miałam z bliźniaczkami tak to wtedy byłam w szpitalu parę dni mierzyli i regulowali tabletkami wtedy też bralam dopegyt ale nie pamiętam dawki, to że teraz jest ok nie znaczy że może mi nie skoczyć, ale ja biorę ciągiem acard i heparyne oraz nie mam cukrzycy mam nadzieję że obejdzie się bez tabletek, w ciąży z synem też miałam dobre ciśnienie

Mam dokładnie tak samo. Skok jest po byle czym. Spacer to już w ogóle. A Ty byłaś hospitalizowana z tego powodu, czy po prostu przepisali leki? Coś jeszcze masz oprócz tego? Inną dietę, zalecenia? Ja na pewno nie miałam przed ciążą problemów. Co więcej - w poprzedniej też nie było do końca z tym problemów. Po 20 tc mi się zaczęło. Więc jest to na pewno indukowane ciążą.
To jak masz już takie skoki musisz powiedzieć lekarzowi, bardzo wysokie ciśnienie nie leczone grozi wczesnym porodem, stanem przedrzucawkowym oraz nawet może doprowadzić do śmierci matki i dziecka, już nam dużo nie zostało musimy dać radę ja w sumie września nie liczę więc dwa miesiące trzeba wytrzymać

A w ogóle leniwa sobota pogoda zimna niby nie pada ale zimno dzieci oczywiście tylko na dworze dojedli placki z wczoraj, rosół i jeszcze przed chwilą ziemniaki z gulaszem i surówka omg :errr:
Nie wiem czy lepiej ich ubierać czy żywic :p
Ja już leżę jak zwykle, wypralam pieluszki i czapeczki że skarpetkami w tyg planuje wyprać rozm 68 ;)
Ja mam też okropna zgage Renie to kupuje w największym opakowaniu
AniaStar wyslie ci link fotelika jaki chve sprzedać mi kuzynka męża za 200zl możesz się wypowiedzieć czy on się opłaca czy lepiej abym kupiła ten nowy co ostatnio wysyłam wam link maxi cosi 2018r coś tam, kuzynka mówi że bezwypadkowy ale ja byłabym trzecim właścicielem i się zastanawiam a muszę się streszczac bo w tyg będę zamawiać wózek

To jest ten fotelik od niej

Załączniki

• received_1921347661254680.jpeg
    received_1921347661254680.jpeg
    177,9 KB · Wyświetleń: 87
  • received_1921347387921374.jpeg
    received_1921347387921374.jpeg
    260,3 KB · Wyświetleń: 87
  • received_1921346771254769.jpeg
    received_1921346771254769.jpeg
    169,1 KB · Wyświetleń: 86
  • received_1921346834588096.jpeg