reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, jutro imieniny mojego męża, chciałam zrobić że 2 sałatki, ale ciągle mam wrażenie zecrobie te same.. może macie jakieś fajne przepisy? Jutro ma być u nas 29 stopni więc najchętniej coś lekkiego i nieskomplikowanego..będą jeszcze owoce i lekkie ciasto owocowe.. pomożecie?

Gyros może ? Warstwowy. Szybki jest zawsze robię jak mam niechcieja

reklama
Dziewczyny, jutro imieniny mojego męża, chciałam zrobić że 2 sałatki, ale ciągle mam wrażenie zecrobie te same.. może macie jakieś fajne przepisy? Jutro ma być u nas 29 stopni więc najchętniej coś lekkiego i nieskomplikowanego..będą jeszcze owoce i lekkie ciasto owocowe.. pomożecie?
Może salatka z pierozkami tortellini ? :) albo takie jakby koreczki z placków do tortilli to jest pyszne , placki smarujesz keczupem i majonezem i na to przyprawą do gyrosa się sypie, plus jakaś szynka, ser, ogórek, pomidor , kukurydza i zawijasz i kroisz na plastry , tyle że każdy kawałek trzeba przebić wykałaczką żeby się nie rozwaliło :) u nas to zawsze pierwsze schodzi na imprezach ;)

Lekka i szybka jest sałatka z rukoli - rukola + pomidorki koktajlowe + świeżo starty parmezan + podprażone na patelni pestki słonecznika, dyni + dressing z musztardy, miodu i oliwy. Można dodać do tego paseczki z szynki parmeńskiej, czarne oliwki, co kto lubi :) Na taki gorący dzień fajna też jest sałatka z arbuzem, serem feta, czerwoną cebulką, do tego mieszanka sałat, posiekane listki mięty (jak nie ma to też nie szkodzi ;) ) i dressing podobny j.w. tylko zamiast musztardy sok z cytryny.

4* za bezpieczenstwo - za te cenę moze być lepiej. Myśmy nie mieli na sklepie, więc nic więcej Ci nie powiem.
Co do składania... No tak troszkę. Ale na siedząco [emoji14]
Dzieki za info, a co lepszego w tej cenie polecasz? Nie chce mojemu podcinac skrzydel, szczegolnie, ze sama go porosilam o kupno fotelika, ale jak beda oszczednosci to na pewno sie ucieszy ;).
Moja rada: nie skladaj lozeczek. Moja kolezanka, lekarka zreszta, miala skracajaca sie szyjke i musiala lezec. Miesiac udalo jej sie przelezec. Mala byla wczesniakiem, ale nie skrajnym. Ona mi zawsze powtarza, ze lezenie pomaga. Mi pomoglo na plamienie, pomaga na bolesne twardnienie brzucha. Ja sobie zartuje, ze trzeba to jajo wysiadywac i juz :).

Lekka i szybka jest sałatka z rukoli - rukola + pomidorki koktajlowe + świeżo starty parmezan + podprażone na patelni pestki słonecznika, dyni + dressing z musztardy, miodu i oliwy. Można dodać do tego paseczki z szynki parmeńskiej, czarne oliwki, co kto lubi :) Na taki gorący dzień fajna też jest sałatka z arbuzem, serem feta, czerwoną cebulką, do tego mieszanka sałat, posiekane listki mięty (jak nie ma to też nie szkodzi ;) ) i dressing podobny j.w. tylko zamiast musztardy sok z cytryny.
Wszystkie te sałatki co wymieniłas to mój smak mniam aż mi ślinka leci, uwielbiam foty, oliwki, parmezan, szynka parmenską i wszystko wszystko dresing mniam jak w tej ciąży nie mam na nic specjalnego ochoty to takie dwie sałatki bym zjadła albo jeszcze melona zawinietego w te szynkę

Dzieki za info, a co lepszego w tej cenie polecasz? Nie chce mojemu podcinac skrzydel, szczegolnie, ze sama go porosilam o kupno fotelika, ale jak beda oszczednosci to na pewno sie ucieszy ;).
Moja rada: nie skladaj lozeczek. Moja kolezanka, lekarka zreszta, miala skracajaca sie szyjke i musiala lezec. Miesiac udalo jej sie przelezec. Mala byla wczesniakiem, ale nie skrajnym. Ona mi zawsze powtarza, ze lezenie pomaga. Mi pomoglo na plamienie, pomaga na bolesne twardnienie brzucha. Ja sobie zartuje, ze trzeba to jajo wysiadywac i juz :).
Spoko, już więcej łóżeczek do składania nie mam [emoji14] niech mąż zetknie na cybex aton 5 ;)

reklama
A moje wróciły z gór wczoraj jak szli 10km to jeszcze nie padało ale dziś jak wracali z schroniska to w te nieszczęsna ulewe całe mokre w pociągu się przebierali buty można wykrecac właśnie im wszystko piore pogoda tak wilgotna że gdyby nie ta suszarka to ja bym miałam tonę prania na weekend a tak to kosz już pusty i wszystko na bieżąco poprasowane, dziewczyny moje głodne najadly się naleśników i rosołu maja zakwasy poszły późno spać i wstaly dziś o 5 rano więc o 19 kąpiel i mam spokojny wieczór bo padną

Do góry