reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A smarujecie juz brzuchy kremami przeciw rozstepom???
Rano i wieczorem biust, brzuch i uda. Teraz przerzuciłam się z bio oil na olejek HiPP Mamasanft i wydaje mi się że po nim skóra dłużej jest nawilżona. No i nie swędzi, a przy bio oilu były chwile, że myslałam że zwariuje :(

reklama
Na rozstepy uzywam olejek nuxe, uzywalam przy pierwszym dziecku (udalo sie przetrwac ciaze bez rostepow) i teraz tez mam. Dla mnie genialny.
Na atopie przypadkiem znalazlam krem Elo Baza. Jest bardzo gesty i na przyjemna cene. Sama nie mam ale lecze u meza i dzieki temu kremowi wyleczylam mu spekana do krwi skore na dloniach. Teraz sama czasem uzywam na przesuszona skore rak lub pekajace piety. Olej kokosowy lub z czarnuszki pomagaly ale wymagaja systematycznosci a u niego z tym kiepsko. Krem spokojnie do pracy ze soba zabiera i jak tylko cos zaczyna swedziec zaraz smaruje.
Na glukoze ide dopiero 13 czerwca tylko u mnie trzeba sie normalnie zglosic na oddzial w szpitalu o 8.30 rano.

Dokładnie , tylka tez nie smaruje i boje się co obejrzeć w lustrze
Mnie koleżanka przestrzegła, że masowała tylko brzuch a potem na nim nie było rozstępów, ale pojawiły się na plecach, udach i biuście. No to smaruję. O plecy zahaczam, kiedy sobie przypomnę, ciekawe czy pożałuje takiego zaniedbywania? Co do dodatkowych centymetrów to u mnie o dziwo wszystko idzie w brzuch i piersi, nogi i biodra jeszcze nie straszą, a to dziwne bo mam sylwetkę gruszki. Nie powiem żebym narzekała :)

Potwierdzam, że elo-baza to magiczny krem na przesuszona skórę :) kermuren plus też jest spoko. Przy czarnuszce rzeczywiście potrzebna była regularność.

Bry.

Nie spalam dzisiaj w nocy. Mloda chyba postanowiła nadrobic wczorajszy bezruch w ciagu dnia i urzadzila sobie harcowanie w nocy, kopala, rozciagala sie potem chyba czkawka byla. Jeszcze chodzilam co chwile do wc. Usnelam chyba cos przed druga na chwilę a potem punkt 2 w nocy zmiekczacz wody zaczal wymiane solanki....-.-. Zaraz sie doczlapie do kuchni i zrobie sobie mocna kawe a potem moze sie uda w ciągu dnia cos drzemnac :p

reklama
Ja mam bio oil do smarowania ale jakos brakuje mi systematycznosci. Rozstepy to mam ale po pierwszym dziecku, brzuch uda, piersi mi zalatwilo pieknie. Jak sobie przypomne to sie posmaruje ale glownie jest tak ze prysznic i kremik ale na twarz i nyny :p

Do góry