reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja ruchy czuje juz w miare regularnie, chociaz ostatnio tez mi sie zdazyl dzien ze nic nie czulam i sie zastanawialam nawet czy do szpitala nie jechac. Nie pomagalo slodkie i lezenie na plecach i wyczekiwanie na ruchy. Ale wtedy sie tez kiepsko czulam, wiec pewnie mlody tez mial gorsze samopoczucie i odpoczywał.

Ja mam pytanie o cholestaze, przechodzila z Was ktoras? Wczoraj mnie dopadło znowu swedzenie wieczorem, gdyby na brzuchu to bym pomyslala ze skora sie rozciaga, a mnie swedzialy nogi i plecy. Teraz juz jest ok, w necie pisza, ze niby pojawia sie ona troche pozniej i na poczatku swedza dlonie i stopy, ale zastanawiam sie czy juz nie zrobic prob watrobowych dla swietego spokoju :/

Ja mam całe łydki swędzące i dłonie. Ale mam na nich zmiany skore i mam nadzieje, że to one mnie swędzą ( bo przed ciaza na wiosnę tez mi się robiło ale mniej i wtedy sterydy pomagały )

Ale teraz się wystraszyłam, że to może być to o czym piszesz:(

Ja juz po glukozie jakos przezylam a teraz czekam na wyniki wymazu z gardla czy nie ma bakterii bo synowi dzis rano robilam i mu wyszla bakteria wiec albo angina albo szkarlatyna. Pozniej mamy lekarza to sie dowiem. Mam nadzieje ze sie nie zarazilam, ale zaraz sie okaze i jeszcza maz ma opryszczke. No jakies fatum chyba...

Dziewczyny, w stresie jestem okropnym: podczas kapieli znalazlam na lydce z tylu kleszcza. Byl wbity, zaczerwienienie ok 2,5 cm na okolo. Wyjelam natychmiast w calosci i zdezynfekowalam. Kleszcza zabezpieczylam. Na dzialce bylam w piatek wieczorem i wtedy mogl na mnie wejsc. Wczoraj bylam tylko w sklepie i aptece kolo domu wiec male szanse... czyli mogl siedziec 48h. Dobrze, ze wzielo mnie na golenie nog, inaczej z tylu lydki dlugo bym mogla go nie zauwazyc...
Czy mi sie dobrze wydaje, ze ktoras z dziewczyn miala kleszcza? Jak sie sprawa skonczyla? Ja jutro podjade do szpitala zakaznego, czytalam tez o badaniu kleszcza w kierunku chorob. Z tego co podaje internet to trzeba szybko zaczac brac antybiotyk przez 6 tyg. To najlepsza profilaktyka i leczenie ponoc.
A tak sie cieszylam, ze wszystko dobrze, ze juz nie bede chodzic do pracy tylko spokojnie hodowac maluszka.
Strasznie sie martwie

Kleszcza można teraz złapać nawet na trawniku koło bloku. Nie każdy przenosi choroby. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki [emoji8]

Kurcze, ale pech. Współczuję :( Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Mnie niestety kleszcze też lubią, więc tak się przed nimi bronię, że już dawno nie miałam. Mam taką krew, że mnie one uwielbiają wraz z komarami.
Zaraz minie tydzień jak jestem w szpitalu i już serio mi odbija. Mam wrażenie, że w lampie pod sufitem zamontowana jest kamera. Myślicie, że tak może być?

Mnie też komary i kleszcze uwielbiają, ale w ciąży jakoś mi narazie odpuściły
Na zwykłej sali raczej nie ma kamer w szpitalach. Spokojnie.

Ja mam pytanie o cholestaze, przechodzila z Was ktoras? Wczoraj mnie dopadło znowu swedzenie wieczorem, gdyby na brzuchu to bym pomyslala ze skora sie rozciaga, a mnie swedzialy nogi i plecy. Teraz juz jest ok, w necie pisza, ze niby pojawia sie ona troche pozniej i na poczatku swedza dlonie i stopy, ale zastanawiam sie czy juz nie zrobic prob watrobowych dla swietego spokoju :/
Zrób badanie, będziesz spokojniejsza.

Mam jeszcze pytanie, czy spada wam hemoglobina? Ja mam już 10.6 i na bank dostanę żelazo.. bierzecie jakieś konkretne? Polecacie? Pamiętam w pierwszej ciąży dostałam jakieś pi którym bolał brzuch i zaparcia się pojawiły.
Żelazo chyba może powodować zaparcia, niezależnie od firmy.

A propos komarów mnie uwielbiają najbardziej jeszcze się dobrze maj nie zaczął a ja już w kropkach tu i ówdzie słyszałam o takim off coś tam na komary zapominam to kupić przyda się na syna jego jeszcze nie do patrzyły złe to kwestia czasu[emoji5][emoji5]

Ja dopiero po glukozie, wrocilam zjesc sniadanie, zeby potem pojechac do zakaznego, a w lazience odkrylam bezowo brazowe plamienie na wkladce. Juteo mam wizyte u mojej doktor, ale zaraz bede dzwonic -moze sie uda przyspieszyc... prawo czarnej serii :(

Mam jeszcze pytanie, czy spada wam hemoglobina? Ja mam już 10.6 i na bank dostanę żelazo.. bierzecie jakieś konkretne? Polecacie? Pamiętam w pierwszej ciąży dostałam jakieś pi którym bolał brzuch i zaparcia się pojawiły.
Actiferol Fe forte - z tego co czytałam wynika, że jest najlepsze. Ale trochę drogie :( Dawka taka sama jak w Żelazeku. Żelazek niestety wycofano.
Muszę brać, bo u mnie już przy pierwszym badaniu krwi wyszła lekka anemia, ale u mnie te problemy z żelazem to akurat taka nieprzyjemna norma...

Ja dopiero po glukozie, wrocilam zjesc sniadanie, zeby potem pojechac do zakaznego, a w lazience odkrylam bezowo brazowe plamienie na wkladce. Juteo mam wizyte u mojej doktor, ale zaraz bede dzwonic -moze sie uda przyspieszyc... prawo czarnej serii :(
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok! Na pewno będzie dobrze :)

Żelazo chyba może powodować zaparcia, niezależnie od firmy.
U mnie efekt odwrotny :( I jeszcze na zielono haha. Ale to niby nic nadzwyczajnego.

reklama
czy przed badaniem glukozy dzień wcześniej można jest słodycze? ja trochę ciastek dziś zjadłam i sporo truskawek, a jutro mam mieć badanie. Lekarz nic mi nie mówił o żadnej diecie przed... ktoś wie?
A mi nie kazał 3 dni wcześniej nic słodkiego jeść i ograniczyć owoce...choć w pierwszej ciąży nic podobnego nie stosowałam

Do góry